Η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη στο πέτο της ηθοποιού Δήμητρας Βλαγκοπούλου!

Τιμήθηκε το βράδυ της Τρίτης για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας»

Must Read

Και το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» απονέμεται στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου!

Η ταλαντούχα ηθοποιός τιμήθηκε το βράδυ της Τρίτης για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ, που παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου. Συνυποψήφιές της ήταν η Μαίρη Μηνά και η Ελένη Στεργίου.

Η απονομή του θεατρικού βραβείου έλαβε χώρα στο Εθνικό Θέατρο REX – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία είχε στο πλευρό της τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου απένειμε τη διάκριση στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου και η περσινή κάτοχος του βραβείου Ηρώ Μπέζου τής έδωσε την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία η τιμώμενη ηθοποιός θα κρατήσει για έναν χρόνο και θα παραδώσει σε ομότεχνή της που θα διακριθεί την επόμενη χρονιά. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Μάνου Καρατζογιάννη, με τίτλο «Μελίνα στοπ καρέ», που ιχνηλατεί στιγμές της ζωής της Μελίνας Μερκούρη, όπως τις αφηγούνται οι 13 νικήτριες του θεατρικού βραβείου που φέρει το όνομά της.

Μεταξύ αυτών ήταν η Λένα Παπαληγούρα και η Ιωάννα Παππά. Σημειώνεται ότι την επιτροπή του σημαντικού αυτού γυναικείου θεατρικού βραβείου αοαρτίζουν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This