Άλκης Δαυίδ: 300,000 δολάρια πλήρωσε για να αφεθεί ελεύθερος o Mr. Coca-Cola

Must Read

Ο «βασιλιάς του Λος Άντζελες» Άλκης Δαυίδ για άλλη μια φορά έχει μπλεξίματα με το νόμο αφού συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Καραϊβικής με κάνναβη αξίας 1.100.000 ευρώ μέσα στο ιδιωτικό του τζετ.

Ο 50χρονος εκκεντρικός επιχειρηματίας, κληρονόμος του αείμνηστου Κύπριου μεγιστάνα Ανδρέα Δαυίδ και μεγαλομέτοχος του ομίλου Λεβέντη -Δαυίδ που έχει στην ιδιοκτησία του εργοστάσια εμφιάλωσης της Coca -Cola σε 28 χώρες, συνελήφθη κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του νησιού Άγιος Χριστόφορος, μαζί με τον επίσης δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του, Τσέις Εργκέν.

Οι δυο επιχειρηματίες λέγεται ότι μετέφεραν περίπου 5.000 δενδρύλλια κάνναβης, σπόρους και έλαια κάνναβης, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας που αφορά την ανάπτυξη νόμιμης επιχείρησης κάνναβης στην περιοχή, κρατήθηκαν αρχικά 8 ώρες από τους τελωνειακούς υπαλλήλους και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ συνελήφθησαν εκ νέου μερικές μέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί. Στο αεροσκάφος τους μάλιστα επέβαινε επίσης ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μάγιερς με την οικογένειά του όπου δέχθηκε σωματικό έλεγχο η σύζυγος και η πεθερά του.Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στο δισεκατομμυριούχο ήταν για κατοχή παράνομων ουσιών, απόπειρα εισαγωγής και πρόθεση πώλησης.

 

Η διάσημη πελατεία της κάνναβης και η εμπορία στην Καραϊβική

Ο Δαυίδ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας εμπορίας φυτών κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς SwissX με διάσημους πελάτες, όπως ο Snoop Dog, η Ντονατέλα Βερσάτσε και ο Τζέραλντ Μπάτλερ, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 300,000 δολαρίων. Σε κοινή δήλωση των δυο ανδρών αναφέρεται ρητά ότι πρόθεσή τους είναι η συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση, τις τράπεζες και τον επιχειρηματικό τομέα για την ανάπτυξη θέσεων εργασίας στο νησί, μέσω του διεθνούς δικτύου διανομής κάνναβης SwissX. «Έχουμε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Χάρις για να συζητήσουμε για τον συντονισμό των προσπαθειών πριν φύγουμε την άλλη εβδομάδα για συναντήσεις στη Δομινικανή Δημοκρατία και άλλα νησιά της Καραϊβικής», τονίζουν σε αυτή. Το γραφείο του πρωθυπουργού Τίμοθι Χάρις ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν έχει χορηγήσει άδεια εισαγωγής φυτών ή σπόρων κάνναβης στη χώρα και διαψεύδει ότι έχει κάνει οποιαδήποτε συζήτηση με αλλοδαπό για επιχείρηση εμπορίας κάνναβης. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο στον Άγιο Χριστόφορο, η κατοχή σπόρων κάνναβης δεν είναι παράνομη, αλλά η κατοχή φυτού κάνναβης είναι.

Γλεντώντας στο Instagram

Ο 50χρονος γόνος της οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ πάντως δεν φάνηκε να πτοήθηκε από τις εξελίξεις, αφού στο λογαριασμό του στο Instagram συνέχισε να ανεβάζει Instastories αναφορικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην περιοχή αμέσως αφότου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ δεν δίστασε να κάνει πλάκα με την είδηση της σύλληψής του, ανεβάζοντας το αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail γι’ αυτή. Είναι γνωστό άλλωστε πως o Mr. Coca Cola δε χάνει στιγμή από το να κοινοποιεί τη ζωή του στα social media. Επέστρεψε στο Beverly Hills όπου ζει και ανέβασε την ηλεκτρική σκούπα της φίλης του κάνοντας πλάκα.

Η σεξουαλική παρενόχληση και τα 11 εκατομμύρια δολάρια

Τα δικαστήρια “πηγαίνουν” πολύ στον Δαυίδ αφού μόλις πριν δυο εβδομάδες καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση πρώην υπαλλήλου του. Το Αμερικανικό δικαστήριο του επιδίκασε πρόστιμο ύψους 11.000.000 εκατ. δολαρίων (9.700.000 ευρώ) στη 42χρονη ανύπαντρη μητέρα Τσάσιτι Τζόου, την οποία την απέλυσε επειδή δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές προτάσεις του.

“Είναι διασκεδαστικό να βάζεις πορνό στους υπαλλήλους σου, το παραδέχομαι πως κυκλοφορώ χωρίς παντελόνι στο γραφείο μου” αυτά ήταν τα λόγια του κατηγορούμενου δισεκατομμυριούχου. Η δίκη κράτησε δυο εβδομάδες καθώς ο 50χρονος παραφέρθηκε αρκετές φορές και αρνούνταν να δεχθεί να πληρώσει λέγοντας το ποσό “παράλογο”.

Το μεγάλο πάρτυ με τα τσιγαριλίκια

Η αλήθεια είναι πως ο 50χρονος έχει αδυναμία στη διασκέδαση, έτσι το καλοκαίρι του 2017 με αφορμή την αποφοίτηση του γιού του Άντριου από το Πανεπιστήμιο, έκανε ένα πάρτυ στη βίλα του στις Σπέτσες.. Τα τσιγαριλίκια “πήγαιναν και ερχόντουσαν” σε κοινή θέα αφού ανέβασε ένα πιάτο γεμάτο από αυτά σχολιάζοντας “Οι φίλοι του Άντριου έστριψαν αυτά τα πράγματα” .

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This