Δημήτρης Ανθής: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το «φερόμενο θύμα στην ιστορία του Νίκου Σ.»(video)

«Βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικά.»

Must Read

Μετά τη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του 19χρονου Νίκο Σ., στην οποία κατηγορούσε γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, μία νέα καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον 38χρονο τώρα Δημήτρη Ανθή, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Έλα Χαμογέλα», αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το τρίτο πρόσωπο πού παρουσιάστηκε στην εξομολόγηση του Νίκου Σ. ως θύμα.

«Αφού έγινε η ταυτοποίηση με τον δικηγόρο. Προχώρησα σε μήνυση, κατέθεσα την εμπειρία μου και ήδη έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είμαι 38 χρονών και ακόμα φοβάμαι. Όταν έκανα την κατάθεση, ένιωθα ακόμα φόβο.

Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκα σπίτι του. Πρέπει να ήμασταν για κάποια γιορτή και τον περίμενα να φύγουμε μαζί. Στο μαγαζί που δούλευε ο αδερφός μου έγινε γιορτή και μετά με τη συναίνεσή μου φύγαμε μαζί.

Μου επιτέθηκε, σάστισα, τρόμαξα και απλά θυμάμαι, μη μπορώντας να κάνω κάτι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικά. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο.

Βρήκα κοινά σημεία με την εμπειρία του 19χρονου Νίκου Σ.

Στη δική μου ιστορία ήταν ο θύτης. Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν έβρισκα δύναμη να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι. Γλίτωσα από τα χειρότερα.

Από ό,τι κατάλαβα από το τηλεφώνημα, με περίμεναν κι άλλα. Αν έμενα εκεί, θα είχα υποστεί χειρότερα.

Ήταν η πρώτη μου σεξουαλική επαφή με άνθρωπο. Προσπάθησα να το θάψω, να το ξεπεράσω και να ξεκινήσω από την αρχή. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουν. Είναι ο λόγος που δεν έχω κάνει οικογένεια και παιδιά. Δεν ήταν μόνο αυτό το γεγονός που με στιγμάτισε. Και τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα.

Έψαχνα κάποιον να με αγαπήσει, χωρίς να με μειώσει.

Δεν μίλησα ποτέ γι’ αυτήν την εμπειρία, γιατί οι γονείς μου δεν θα ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, έχω φάει αρκετό bullying στο σχολείο, προσπάθησα να φαίνομαι στους άλλους ότι είμαι καλά και γι’ αυτό δεν τους είπα τίποτα.

Ξέρω ότι θα το δουν αυτή τη στιγμή γιατί δεν το γνωρίζουν, αλλά ήθελα να γίνει έτσι, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσω πρόσωπο με πρόσωπο και τους γονείς και τους φόβους μου.

Τον ξανασυνάντησα αυτόν τον άνθρωπο δυο τρεις φορές, όταν ξαναπήγα στο μαγαζί. Με αντιμετώπισε λες και είχα συναινέσει σε όλο αυτό. Έκτοτε προσπάθησα να το θάψω, να το ξεχάσω, αλλά τώρα βγαίνουν όλα ξανά στην επιφάνεια.

Ευχαριστώ τον 19χρονο που μίλησε, μου έδωσε θάρρος.

Για πολλά χρόνια με καθόριζε ο φόβος. Μυικά δε μπορούσα να αντισταθώ και ψυχικά δε μπορούσα να αντεπεξέλθω.

Η κακοποίηση σε κάνει και μικραίνεις… και μικραίνεις… και μικραίνεις… Ώσπου πιάνεις πάτο.

Έχω υποστεί και κακοποίηση από συγγενικό μου πρόσωπο, όλα αυτά με έκαναν να φοβάμαι. Δεν είχα ποτέ στήριξη από κανέναν, όσο κι αν οι δικοί μου προσπάθησαν. Η κακοποίηση ήταν σεξουαλικής φύσης. Ήμουν 10 ετών τότε. Τι εικόνες να είχα… Ένα χωριατόπουλο ήμουν. Εκείνη τη στιγμή που γινόταν , δεν καταλάβαινα τίποτα. Μετέπειτα κατάλαβα… Αναγκαζόμουν να συναντάω αυτό το πρόσωπο μεγαλώνοντας.

Είναι άσχημο πράγμα να φοβάσαι…

Πλέον ό,τι ήταν να κάνω το έκανα. Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους. Κανένας δεν αξίζει την κακοποίηση, τη βαναυσότητα. Κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτήν την κοινωνία για να γίνει καλύτερη» είπε με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Άνθης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This