Μπιμπίλας: «Κάθε μέρα δεχόμαστε καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές» (video)

«Είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε στη Δικαιοσύνη τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις»

Must Read

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, αποκάλυψε ότι το Σωματείο έχει δεχθεί επιπρόσθετες καταγγελίες γενικά για κακοποιητικές συμπεριφορές, συνεπώς υπάρχει ετοιμότητα για κατάθεση και νέων φακέλων στις εισαγγελικές αρχές.

«Κάθε μέρα δεχόμαστε καταγγελίες… Δεν αφορούν απαραίτητα βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στο πλαίσιο του εργασιακού βίου στο θέατρο», ανέφερε στον ΣΚΑΙ.

Ο κ.Μπιμπίλας είπε ότι γνωρίζει περιπτώσεις- ειδικά ανερχόμενων ηθοποιών- που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και διστάζουν να το αναφέρουν φοβούμενοι ότι θα χάσουν την δουλειά τους και θα αποτύχουν να εδραιωθούν στο επάγγελμα: «Eμείς ως σωματείο ηθοποιών έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και αφού έχει αρχίσει να χαράσσεται ο δρόμος μέσα από αυτήν, θα περιμένουμε με σύνεση και καρτερία να δούμε πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις».

Και πρόσθεσε: «Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την Δικαιοσύνη, τίποτε άλλο. Εφόσον η Δικαιοσύνη ζητάει την συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ξεκαθάρισε πως «το θέμα δεν αφορά εργασιακές διαφορές. Απευθύνω έκκληση σε καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να απευθυνθούν στο Σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένα δράση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This