Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Ο Ανδρέας Φυλακτού καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη και έναν «διαμεσολαβητή» (video)

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Κύπριου ηθοποιού από το «Τατουάζ»

Νέες καταγγελίες για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Κύπριος ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού ο οποίος συμμετείχε στη σειρά «Το Τατουάζ», μίλησε στον Alpha Kύπρου για τον τρόπο που τον προσέγγισε ο Δημήτρη Λιγνάδης, ενώ αποκάλυψε ότι έκανε την καταγγελία στην κυπριακή αστυνομία.

«Δεν είμαι μόνος, υπάρχουν καταγγελίες και καταθέσεις στα χέρια της αστυνομίας. Είναι πολύ σημαντικό να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια χωρίς φόβο. Έφτασε η ώρα να γίνουν κάποιες ριζικές αλλαγές. Υπάρχουν κάποια μεμονωμένα άτομα, τα οποία κατά καιρούς καπηλεύονται την όποια θέση εξουσίας που τους έχει δοθεί» δήλωσε ο ηθοποιός και πρόσθεσε ότι η Ζέτα Δούκα με την δική της καταγγελία, ήταν εκείνη που τον ενέπνευσε να μιλήσει: «Για αρκετά χρόνια προσπαθείς να το θάψεις να το ξεχάσεις… Για μένα έγινε το κλικ όταν είδα τη Ζέτα Δούκα. Από εκείνη την μέρα και μετά επανέρχονταν μνήμες. Από εκείνη την ημέρα και μετά, πέραν από το ότι επανέρχονταν οι μνήμες και έχασα τον ύπνο μου. Είπα ότι τώρα είναι η ώρα να μιλήσεις γιατί δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίζουν να έχουν να κάνουν με νέους ηθοποιούς», δήλωσε ο Ανδρέας Φυλακτού.

Ο «διαμεσολαβητής» – θύμα

Ο ηθοποιός μίλησε και για τον ρόλο ενός «διαμεσολαβητή» ο οποίος τελικά κατέληξε ως θύμα: «Μου έτυχε εμένα περιστατικό που καλέστηκα για ακρόαση στον προσωπικό χώρο του σκηνοθέτη (σ.σ. Δημήτρη Λιγνάδη) όταν μου ζητήθηκε να είναι γυμνός ο ρόλος και έπρεπε να με δει γυμνό και μου έβαλε κάποιες συνθήκες. Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Το θέμα όμως είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο. Ακολουθήσε υποτίμηση, λασπολογία, κλείσιμο πορτών. Στη δική μου περίπτωση τον αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν βρέθηκα με συναδέλφους βρέθηκε κάποιος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά» αποκάλυψε.

Ο ηθοποιός μάλιστα, μίλησε για προσπάθειες συγκάλυψης στους θύτες, κάτι το οποίο δρα ανασταλτικά για όσους ψάχνουν δύναμη να μιλήσουν: «Όταν κάνεις κάποια δειλά βήματα να εκφραστείς και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου ατόμου από πιο πάνω, τότε που να απευθυνθεί; Ήθελα αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πως απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, που να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι; Σε ποιον που να μην φοβάμαι ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν, που γνωρίζουν για αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον καλύπτουν. Και πιθανόν ακόμη και σήμερα για το συγκεκριμένο άτομο, με πιθανή κάλυψη ξανά, να έχει επαφή με ανήλικα άτομα που θέλουν να μπουν στον χώρο του θεάτρου. Η βρωμιά είναι πολλά συγκεκριμένη και μπορεί να καθαρίσει εύκολα. Για να καθαρίσει χρειάζεται όσοι την έχουν βιώσει να μιλήσουν. Πιστεύω πως κάποιοι ήξεραν. Κάποιους μπορεί να βόλευε να συμβαίνουν αυτές οι ενέργειες» είπε αφήνοντας αιχμές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ