Κυριακή 25/7/2021

Τζεφ Μοντάνα: «Πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια – Ο Λιγνάδης με κρατούσε όμηρο για χρόνια»

To μοντέλο περιγράφει την μεθοδική προσέγγιση του Λιγνάδη σε εφήβους - «Σιγά-σιγά η πρόοδος θα ξεβράσει τον Κούγια»

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει στα media ότι η ίδια δεν κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ του Λιγνάδη, το γνωστό non binary μοντέλο Τζεφ Μοντάνα με διεθνή καριέρα και αναγνώριση στο εξωτερικό, μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

51088851 392792481266819 5220201673379646700 n

Η συνέντευξή της στο tlife.gr στάθηκε αφορμή να παρεξηγηθούν οι προθέσεις του γνωστού μοντέλου στην δικαστική υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και η ίδια θέλει να κάνει γνωστό ότι κύριος στόχος της από την στιγμή που κλήθηκε ως μάρτυρας ήταν υπηρετήσει την αλήθεια: «Σπούδασα, μπήκα στη μουσική βιομηχανία, έκανα τον κύκλο μου ως μουσικός manager, μέχρι που κατάλαβα πως αντλώ περισσότερη δύναμη και πάθος όταν δραστηριοποιούμαι-πάντα μέσα στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού χώρου-σε θέματα που αφορούν στην διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν παρακολουθήσετε λίγο όσα έχω κάνει στη δουλειά μου, αυτό το έχω αποδείξει έμπρακτα. Θέλοντας και μη, έχω δώσει, από μικρό παιδί, αγώνα για να υπηρετήσω την αλήθεια μου. Πάντα, όμως, με αισιοδοξία, με φως και αγάπη» αναφέρει η Τζεφ Μοντάνα και προσθέτει ότι έχει βρει τη δύναμη για να μιλάει ανοιχτά για τα τραύματα που βίωσε στο παρελθόν.

74595926 290097752430228 5737757961485088161 n

Στην ερώτηση γιατί προσπάθησαν ορισμένοι να την βάλουν στη θέση του θύματος, το μοντέλο απάντησε: «Δεν επέλεξα εγώ αυτή τη θέση. Βρέθηκα σ αυτήν. Και γι αυτό τώρα αναγκάζομαι ξανά να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μοιραστώ στοιχεία της προσωπικής μου ζωής. Έχω μια ευθύνη. Να αποκατασταθεί, με επιχειρήματα, η αλήθεια για την οποία συζητάμε. Όντως τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα δεν αποτελούν πλειοψηφία στην κοινωνία. Είμαστε μια μειονότητα και με όλες μας τις αντιφάσεις, τις ανασφάλειες και τις ιδιαιτερότητες, αξίζουμε».

lignadiδs

«Δεν δήλωσα ποτέ ότι θα καταθέσω ως μάρτυς υπεράσπισης»

Η Τζεφ Μοντάνα τονίζει ότι θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια: «Δεν δήλωσα ποτέ ότι θα καταθέσω στην ανακρίτρια ως μάρτυς υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν, για να μη σέρνονται υπόνοιες και να μην βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Ακόμα καλά-καλά δεν έχω ανοίξει το στόμα μου και ξεκίνησαν να με κατηγορούν. Με την πρώτη ανάσα που πήρα για να μιλήσω είδα να αναπαράγονται στα media ανακριβείς, ψευδείς ισχυρισμοί» σχολίαζει και προσθέτει ότι έστειλε εξώδικο μέσω του δικηγόρου της κ. Βλάχου.

«Ό,τι κι αν πούν τα δικαστήρια, εμείς γνωρίζουμε»

Υπογραμμίζοντας ότι η ίδια θέλει να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη, η Τζεφ Μοντάνα αναφέρει: «Θέλω τα νεότερα παιδιά, αυτά που συναντώ συχνά και είναι τώρα 20χρονοι και είναι θύματα του ίδιου ανθρώπου, ν αντιληφθούν τί τους συμβαίνει. Μέσα τους επικρατεί ο φόβος. Επηρεάζεται ο ύπνος τους, ζουν με ψυχοφάρμακα. Θέλω να είμαι εκεί, δυνατή, γι αυτά τα παιδιά. Γιατί κάθε φορά που κοιταζόμαστε και μιλάμε μεταξύ μας, λέμε «ναι και σ΄εμένα συνέβη το ίδιο. Και σ’ εμένα έκανε τα ίδια». Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που βρίσκεται τώρα στη φυλακή. Ό,τι κι αν πούν τα δικαστήρια, εμείς γνωρίζουμε. Το βλέπουμε ο ένας στα μάτια του άλλου. Και ξέρετε κάτι; Είναι συγκινητικό και όμορφο γιατί ο ένας δίνει στον άλλο δύναμη. Και την έχουμε αυτή τη δύναμη εμείς, ειδικά σε σχέση με ορισμένους ομοφυλόφιλους της παλαιάς γενιάς όπως είναι κι ο Δημήτρης Λιγνάδης» τόνισε.

«Με κρατούσε όμηρο για χρόνια σ’ ένα δίκτυ δήθεν προστασίας»

Η Τζεφ Μοντάνα ανέφερε ότι γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε μια παράσταση που πήγε να παρακολουθήσει: «Σήμερα είμαι σε θέση να καταλάβω ότι αυτός ο άνθρωπος με έμπλεξε σ ένα δίκτυ δήθεν προστασίας και με κρατούσε όμηρο για χρόνια, μέχρι πρόσφατα» τονίζει και προσθέτει: «Σε ηλικία 16 ετών βρέθηκα για πρώτη φορά στο σπίτι του κι εκεί εκείνος επιχείρησε για πρώτη φορά να κινηθεί προς το μέρος μου με σαφή πρόθεση να κάνουμε σεξ. Εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και δεν έκανα. Δεν τον βρίσκω ελκυστικό και δεν τον έβρισκα ποτέ. Παρόλο που γνώριζα τη φύση μου- ένοιωθα γυναίκα- απλά δεν μου άρεσε. Νοιώθω ότι εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη ηλικία της εφηβείας μου, χρησιμοποιώντας τις φοβίες που είχα, δικαιολογημένα τότε, για τη σεξουαλικότητά μου, μια και ως transgender μαθήτρια στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας του ΄90, είχα εκπαιδευτεί καλά να καταπιέζω οποιαδήποτε έκφραση της σεξουαλικότητάς μου και της αλήθειάς μου. Αυτό αναγκάστηκα να το μάθω παίζοντας διάφορους ρόλους για να μπορέσω να επιβιώσω. Εντέλει κανείς άλλος δε με βοήθησε να σπάσω αυτό το πλέγμα, πάρα μόνον ο εαυτός μου. Όταν ήμουν μικρότερη, όμως, άνθρωποι σαν κι εκείνον εκμεταλλεύτηκαν το φόβο που είχα» αναφέρει και προσθέτει ότι της υποσχέθηκε να την γνωρίσει σε ανθρώπους του χώρου που θαύμαζε.

«Μεθοδευμένες οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις»

«Εμένα αυτή η αλήθεια με έπνιγε. Ήταν ένα κομμάτι για το οποίο είχα έρθει σε τρομερές συγκρούσεις: με διευθυντές σχολείων, με τον πατέρα μου, με πολλούς. Αγωνιζόμουν να μπορέσω ν αναπνεύσω, να ζήσω, να προχωρήσω και να εξελιχθώ στη ζωή μου, πράγμα που τελικά κατάφερα: έχω σήμερα μια ολοκληρωμένη ζωή, με πολλές όμορφες στιγμές. Αλλά μέχρι εδώ πάλεψα, πολέμησα γιατί υψώνονταν τείχη. Κι ο Λιγνάδης καλλιέργησε μια μυστικοπάθεια η οποία εξυπηρετούσε τελικά μόνον τον ίδιο. Το έκανε ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες προσέγγισης και άλλων ανηλίκων από τον δικό μου κύκλο και να εξασφαλίζει την εχεμύθειά τους όπως έκανε και μ΄εμένα. Εγώ δεν επιθυμούσα σεξουαλική σχέση μαζί του. Και δεν υπήρξε τέτοια. Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχτηκα όμως από εκείνον, οι προσβολές, οι βίαιες συμπεριφορές, όλα πολύ μεθοδευμένα και με εκείνον πλήρως νηφάλιο, συνειδητοποιημένο και με τακτική, ήταν τελικά το τίμημα που έπρεπε να πληρώσω για μια βόλτα στον χώρο του θεάματος» τόνισε.

«Έμαθα ότι είχε σχέση και με άλλα παιδιά»

Στην ερώτηση αν την εκμεταλλέυτηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, το γνωστό μοντέλο απάντησε: «Αυτό το συνειδητοποίησα αργότερα. Τα ταξίδια μου, η ζωή μου στο Λος Αντζελες, τα πιο ανοιχτόμυαλα περιβάλλοντα στα οποία βρέθηκα, έκαναν σιγά-σιγά την κρίση μου και την αντίληψή μου ν΄αλλάξει απέναντι σε πολλά θέματα. Έτσι αντιλήφθηκα ότι είχα υποστεί μία απαγωγή. Ο Λιγνάδης τότε μου απήγαγε την ψυχή. Κι εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν σε θέση να αντιληφθώ τί μου συνέβαινε, ούτε να το δηλώσω πουθενά. Αργότερα έμαθα κι ότι είχε σχέση και με άλλα παιδιά: βρήκα κι άλλους που μου εκμυστηρεύθηκαν ανάλογες ιστορίες. Σήμερα θεωρώ αυτό τον άνθρωπο συλλέκτη ψυχών. Κι ένα άτομο με εντελώς διαφορετικές αξίες από τις δικές μου. Εγώ έκανα λάθος και παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Η ματαιοδοξία μου ήταν κάτι το οποίο πλήρωσα. Εκείνος; Οι επιπτώσεις των δικών του αμαρτιών κρίνονται από τη Δικαιοσύνη. Η ηλικία του, οι γνώσεις του, το κοινωνικό του στάτους, δημιουργούσαν εκ των πραγμάτων μια συνθήκη που λειτουργούσε ως εργαλείο χειραγώγησης ανήλικων παιδιών. Δε νοείται όμως συγκατάθεση σε σεξουαλικές πράξεις όταν έχει δημιουργηθεί συνθήκη χειραγώγησης. Ακόμα και άτομα άνω των 15 ετών όταν εμπλακούν σε ένα τέτοιο «πλέγμα», είναι αδύνατο να συναινέσουν με ελευθερία βούλησης».

«Με έκανε να πιστεύω πως ό,τι είμαι είναι κάτι φρικτό»

Περιγράφοντας την συμπεριφορά του Λιγνάδη στο πρόσωπό της η Τζεφ Μοντάνα αναφέρει: «Εγώ δεν του άνοιξα συνειδητά την πόρτα. Εκείνος την παραβίασε, μπήκε στο δικό μου κήπο και τον λεηλάτησε. Έπρεπε να ξαναφτιάξω τα πάντα απ’την αρχή για να μπορέσω να ζήσω με αρμονία. Πρακτικά με έκανε να πιστεύω πως ό,τι είμαι είναι κάτι φρικτό, δυσμορφο, αφύσικο, κάτι που εγώ πρέπει να κρύβω, αλλά εκείνος μπορεί να λεηλατεί. Αυτό μου έδειξε με τη συμπεριφορά του, με το βάρος που με φόρτωνε και με την ικανοποίηση που αντλούσε απ΄αυτό. Με εξουσίαζε».

«Σιγά-σιγά η πρόοδος θα ξεβράσει τον Κούγια»

Όσο για τους ισχυρισμούς και τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς του Αλέξη Κούγια για τους ομοφυλόφιλους που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, η Τζεφ Μοντάνα σχολίασε: «Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Για τον κ. Κούγια μιλάτε; Τον είχα γνωρίσει πρώτη φορά Παραμονή Πρωτοχρονιάς σ΄ένα πρόγραμμα του Ρουβά. Μου φάνηκε συμπαθέστατος τότε. Ίσως επειδή ήξερε απέξω όλα τα τραγούδια του Ρουβά και τα τραγουδούσε. Ή ίσως επειδή αγαπούσε τόσο τον Ρουβά. Όσο για την τωρινή του ρητορική είναι ρητορική ενός πατριαρχικού αναχρονισμού. Τα ξέρουμε αυτά. Σιγά-σιγά η πρόοδος θα τον ξεβράσει. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο εγώ».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για το τι θα έλεγε στον Δημήτρη Λιγνάδη εάν βρισκόταν μια ώρα μαζί του, η Τζεφ Μοντάνα απάντησε: «Δεν θα του έδινα μια ώρα γιατί δεν την αξίζει. Θα του έδινα ένα λεπτό για να του πω «Είναι Ο.Κ. να’ σαι γκέι – η εφηβοφιλία είναι το πρόβλημα», ελπίζοντας πως θα έχει κάποια τύψη ακόμα και τώρα στην φυλακή, έστω και καθυστερημένα. Ίσως έτσι επιτέλους απελευθερωθεί από τον ρόλο του θύματος με τον οποίο ο ίδιος, μόνος του, δηλητηρίασε τον εαυτό του» απάντησε το γνωστό μοντέλο στην εφημερίδα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ