Χρήστος Νικολόπουλος: «H στεναχώρια μου με οδήγησε σε κρίσεις πανικού» (video)

Ο μετρ του μπουζουκιού μιλάει για την πορεία του στο μουσικό στερέωμα, από τα πρώτα του βήματα μέχρι σήμερα.

Must Read

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι γνωστός σε όλους ως δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Η ενασχόλησή του με την μουσική φάνταζε μονόδρομος, καθώς η οικογένειά του ασχολούνταν γύρω από αυτήν.  Για λόγους βιοποριστικούς ο γνωστός συνθέτης προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία επαγγελματικά παίζοντας μπουζούκι σε όλη την περιφέρεια της Αλεξάνδρειας απ’ όπου και κατάγεται. Σε ηλικία 16 ετών είπε να κάνει το μεγάλο βήμα και με την ευχή του πατέρα του έφτασε στην Αθήνα. Στην οδό Βερανζέρου με Σατωβριάνδου στην Ομόνοια υπήρχε το «Καφενείο των Μουσικών». Εκεί γνώρισε μουσικούς που τον βοήθησαν να παίζει σε δίσκους μικρών εταιρειών.

Για τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show» και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που του παρουσιάστηκαν.

«Είχα ιδιαίτερη αδυναμία στον μπαμπά γιατί η μητέρα μου ήταν σκληρή γιατί ήμασταν 4 αγόρια. Ο πατέρας ήταν πολύ τρυφερός και αγωνίζονταν για να συντηρεί την οικογένεια. Γι αυτό βγήκα νωρίς στο επάγγελμα για να βοηθήσω. Έπαιζα σε πανηγύρια και γάμους από τα 14 και έδινα όλα τα λεφτά στον μπαμπά. Του ζητούσα συνέχεια την ευχή του. Στα 16 έφυγα μόνος μου για την Αθήνα, βρήκα έναν γνωστό και το μόνο που μου πρόσφερε είναι να μου δείξει το καφενείο των μουσικών. Εκεί άρχισαν να με στέλνουν σε κάτι δουλειές και είχα πέσει σε κακουχίες αλλά ήμουν ώριμος από μικρός. Δεν τολμούσε να μου πει κανείς τίποτα», είπε χαρακτηριστικά στον παρουσιαστή της εκπομπής.

Κατά την διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας, κατάφερε να συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες αλλά και σπουδαίους καλλιτέχνες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Ανάμεσά τους ήταν ο Μανώλης Χιώτης, ο Στέλιος Καζατζίδης και ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Όσον αφορά την γνωριμία του με την σύζυγό του, αποκάλυψε: «Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί πάνω από 50 χρόνια. Τη γνώρισα σε ένα κέντρο στη Κόρινθο και δέσαμε. Είναι λογίστρια. Είχε υπομονή και κατανόηση. Μέχρι να βρω το δρόμο μου, δούλευα πάρα πολύ και έλειπα. Δεν ζήλευα ούτε εγώ, ούτε όμως κι εκείνη»

Ο αγαπημένος συνθέτης αποκάλυψε και την δύσκολη για εκείνον περίοδο, όταν αντιμετώπισε τις κρίσεις πανικού που του δημιουργήθηκαν λόγω του ανταγωνισμού, της αντιζηλίας και του φθόνου που υπήρχαν στον καλλιτεχνικό χώρο, όπου όμως δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

«Είμαι ευαίσθητος. Συγκινούμαι εύκολα. Στο χώρο μας υπάρχει αντιζηλία και φθόνος. Πληγώθηκα αρκετές φορές και η στεναχώρια μου με οδήγησε σε κρίσεις πανικού. Ενώ έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μια φορά που ήμουν στο αεροπλάνο για Κρήτη, άρχισα να έχω τάσεις λιποθυμίας, έχανα τον αέρα. Πήγα στον γιατρό, όμως πλέον είχα σοβαρό πρόβλημα πανικού και λίγο μελαγχολία. Όταν πήγαινα σε κανέναν υπόγειο για πρόβες πάντα έψαχνα να δω που είναι η πόρτα. Πλέον το ελέγχω απόλυτα, αλλά δεν τολμώ να πάω στην Αμερική. Μπαίνω στο αεροπλάνο αλλά δεν κάνω τόσο μεγάλο ταξίδι», τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This