Δευτέρα 14/6/2021

Ελένη Ράντου: «Έχω φλερτάρει με την κατάθλιψη! Nόμιζα ότι τρελαίνομαι» (video)

Ο λόγος που επέστρεψε στην τηλεόραση, οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι φοβίες που έχει.

H Ελένη Ράντου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απείχε από τα τηλεοπτικά δρώμενα καθώς είχε αφοσιωθεί στο θέατρο. Ωστόσο φέτος την απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ «Zακέτα να πάρεις».

Για την απόφασή της να εμφανιστεί και πάλι στις μικρές μας οθόνες μίλησε η γνωστή ηθοποιός στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Νight Show».

«Το θέατρο είναι η τέχνη του ανέφικτου κι εγώ είμαι πιο καλή στα υπερβατικά και όχι στα ρεαλιστικά, με αυτά πλήττω. Αν μπορούσα θα έκανα μόνο θέατρο. Από την άλλη την τηλεόραση πρέπει να τη δοκιμάσεις, δεν προτείνω σε κανέναν να μην τη δοκιμάσει. Μου έμαθε πράγματα στην ταχύτητα που χρειάζεται να συλλάβεις πράγματα. Απλώς η υπέρβαση που ζητιέται στο θέατρο… Έρχεται το κοινό που ξέρει ότι βλέπει ένα ψέμα αλλά φεύγοντας έχει πειστεί ότι βλέπει μια αλήθεια. Το αγάπησα και με τα χρόνια κατάλαβα ότι αυτό είναι η δική μου ταυτότητα παρά τις τεράστιες επιτυχίες στην τηλεόραση. Είμαι για το θέατρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταγγελίες στο χώρο του θεάματος

Στη συνέχεια η Ελένη Ράντου Αναφέρθηκε στις καταγγελίες ανθρώπων που έχουν υποστεί βία και σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους του θεάτρου λέγοντας πως «οι εποχές είναι στρυμωγμένες και αποκαλυπτικές. Μέσα από όλο αυτό δεν μου αποκαλύφθηκαν μόνο τα συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και πώς τα αντιμετώπισε ο κόσμος. Υπήρχε και κανιβαλισμός. Βγήκε μίσος και από τη μία και από την άλλη πλευρά και ήταν αγριευτικό και σοκαριστικό. Είτε έπαιρνες θέση είτε όχι ήταν μια στιγμή που εξέθετε τους πάντες. Όλοι ήταν εκτεθειμένοι γιατί έπεσε φως σε πολύ σκοτάδι και αυτό εξέθετε και αυτούς που το άκουγαν.

Είναι ένας χώρος που πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτός σου και από τη φύση του αντιδρά. Η μαθητεία και η κάθε δουλειά απαιτεί πειθαρχεία. Δεν είναι εύκολο σε κάθε σου στιγμή να υποδύεσαι έναν άλλον άνθρωπο, υπάρχουν άμυνες, είναι επώδυνο. Δεν είναι άντε πάμε και γελάμε όπως νομίζει ο κόσμος. Είναι μια οδυνηρή εμπειρία η διαδικασία. Το ότι εμπιστεύεσαι την ψυχή σου σε έναν σκηνοθέτη, έναν παραγωγό, γιατί το αντικείμενο της δουλειάς σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Οπότε η κακοποίηση πονάει διπλά. Είναι πολύ εύκολο να παρεκκλίνει η προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα και να γίνει κακοποίηση. Είναι μια λεπτή γραμμή.

Τα περιστατικά που ακούστηκαν δεν τα είχα διανοηθεί. Ήξερα για ανθρώπους που έχουν δαίμονες, πολλά φανταζόμουν αλλά πίστευα ότι έχουν συμβεί σε ένα πλαίσιο. Υπάρχει η γραμμή ότι ένας ηθοποιός πρέπει να είναι άγραφο χαρτί. Στο θέατρο υπάρχει το αμάρτημα να θες να κάνεις τον Θεό, να θες να ξαναπλάσεις τον άνθρωπο. Μπερδεύονται με τα όρια που έχει η δημιουργία», δήλωσε η ηθοποιός.

Οι φοβίες και η κατάθλιψη

Η αγαπημένη ηθοποιός όμως μίλησε και για την κατάθλιψη, με την οποία, όπως λέει χαρακτηριστικά, «φλέρταρε», αλλά και για τις φοβίες που έχει.

«Έχω φλερτάρει με την κατάθλιψη. Είχα φοβηθεί τότε πολύ γιατί νόμιζα ότι τρελαίνομαι. Αλλά με τα χρόνια κατάλαβα πολλά. Αν δεν τη φοβηθείς και την κάνεις εργαλείο…. Η κατάθλιψη που έμαθε τα πιο σοφά πράγματα. Είμαι βαθιά μοναχικός άνθρωπος. Είμαι αγοραφοβική. Όταν πλακώνουν οι φοβίες, πλακώνουν όλες μαζί. Ήμουν σε μια καθιστική διαμαρτυρία και ξαφνικά ένιωσα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω», δήλωσε στον παρουσιαστή της εκπομπής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ