Ο Σπύρος Φωκάς απαντά στα δημοσιεύματα της «κακιάς ώρας»: «Δεν πεθαίνω ακόμα. Αντέχω…»

Ο ηθοποιός απαντά στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο

Must Read

«Δεν πεθαίνω ακόμα. Αντέχω…» Με αυτά τα λόγια ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς απαντά μέσω της «Espresso» στα τελευταία κατάπτυστα δημοσιεύματα από tabloid της κακιάς ώρας και από δήθεν gossip sites που τον ήθελαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Καταβεβλημένος από την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, αλλά ήρεμος και γεμάτος αισιοδοξία, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο που τον λάτρεψε για περισσότερο από 60 χρόνια.

Η «Espresso» συνάντησε τον ίδιο καθώς και την πολυαγαπημένη του σύζυγο Λίλιαν στο φτωχικό τους σπίτι στο Καλαμάκι Κορινθίας. Εκεί που τα τελευταία χρόνια ζει απομονωμένος έχοντας στοιβάξει σε μερικά τετραγωνικά μερικές φωτογραφίες που του θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν του. Η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, καθώς και η έντονη φημολογία ότι βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, πλέον μάς ανάγκασαν να κάνουμε επιτόπιο ρεπορτάζ. Χαμογελαστός, ήρεμος, καθισμένος στον καναπέ κρεβάτι του υπνοδωματίου του, μας ευχαρίστησε γεμάτος ευγένεια για την επίσκεψη στο σπίτι του.

Για όνομα του Θεού

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εκεί, μια και με τον σταρ του σινεμά υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση: «Πέρασα μια περιπέτεια, αλλά όχι ότι πεθαίνω κιόλας. Για όνομα του Θεού» λέει ο άλλοτε θρύλος του Χόλιγουντ και από τους ελάχιστους Ελληνες ηθοποιούς με διεθνή καριέρα. «Αυτό που με αναγκάζει να είμαι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι με σκοτώνει. Τα άλλα όλα ξεπερνιούνται. Είμαστε γερά σκαριά εμείς οι ογδοντάρηδες» λέει ο 84χρονος σταρ.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, μέσα στο μικρό σαλόνι, η σύζυγός του Λίλιαν καθισμένη στην πολυθρόνα ασχολείται με τα τα φάρμακα του αγαπημένου της συζύγου. «Ο Σπύρος έπαθε κολπική μαρμαρυγή. Εχει και άλλες παθήσεις και αυτό τον καθιστά ανήμπορο να συντηρηθεί μόνος του. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια νοσοκόμα πάντα στο πλευρό του» μας λέει με ανησυχία στο βλέμμα της, μια και τα οικονομικά της οικογένειας είναι ελάχιστα για να μπορούν να πληρώνουν τα νοσήλια. Τη ρωτάμε αν έχει ενδιαφερθεί κάποιος από τους συναδέλφους του: «Ας έχει καλά ο Θεός την Αννα Φόνσου, η οποία πάντα τηλεφωνεί και μαθαίνει νέα για την υγεία του Σπύρου» λέει στην «Espresso».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου έναν χρόνο μέσω της «Espresso» κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και το υπουργείο Πολιτισμού ενδιαφέρθηκε άμεσα, όταν η ΔΕΗ έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από το σπίτι όπου μένουν ο μεγάλος ηθοποιός και η σύζυγός του.

Πλέον ο ίδιος και η Λίλιαν της καρδιάς του το μόνο που ζητάνε και δημόσια είναι μια νοσοκόμα προκειμένου ο ίδιος να μπορεί να επιβιώσει και να ζήσει αξιοπρεπώς, όπως αξίζει σε έναν άνθρωπο που δόξασε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This