Τρίτη 27/7/2021

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: «Αυτά τα επτά χρόνια, ήταν “σκοτεινά” και δύσκολα»

«Πληγώθηκα από κόσμο που δεν το περίμενα...»

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απείχε από τα μουσικά δρώμενα, καθώς, όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης αλλά και αυτοπεποίθησης. Ο γνωστός τραγουδιστής ωστόσο, έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του με ένα πολύ δυνατό μουσικό comeback, για το οποίο πήρε  έναυσμα από τον Γιάννη Πάριο.

196920066 2837261589847779 1525209949481110432 n

Ο Κύπριος τραγουδιστής μιλώντας στο περιοδικό «Down Town», αναφέρθηκε στον «από μηχανής Θεό του», όπως τον είχε χαρακτηρίσει και ο ίδιος σε παλιότερες δηλώσεις του, ο οποίος τον βοήθησε να συνεχίσει αυτό που αγαπάει περισσότερο, δηλαδή το τραγούδι, αλλά και για τη συνεργασία του με τη Δέσποινα Βανδή.

Νομίζω πως ένας δεύτερος κύκλος καριέρας σου, έπειτα από μία κάμψη επτά ετών, ξεκίνησε με το «Και βάζω έναν Πάριο», το 2016…

Έχεις δίκιο γι’ αυτή την καμπή που μου αναφέρεις. Κι όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό στη δουλειά σου, δεν ικανοποιείσαι αν δεν είσαι στο βάθρο. Αυτά τα επτά χρόνια, λοιπόν, ήταν «σκοτεινά» χρόνια για μένα, ήταν δύσκολα – έβρισκα όλες τις πόρτες κλειστές, παντού. Για έναν περίεργο λόγο, συγκυριακά ίσως.

Και οφείλω να σου πω πως όλο αυτό που ζω αυτή τη στιγμή το χρωστώ στον Γιάννη Πάριο, που συμφώνησε τότε να πούμε μαζί εκείνο το τραγούδι με το οποίο ξαναμπήκα στον «χάρτη», σ’ αυτό το «γήπεδο» στο οποίο ξέρω πως κάνω πολύ καλά τη δουλειά μου. Περίμενα π.χ πως θα πάει πολύ καλά στη συνέχεια το «Billy Bam Bam», αλλά αυτό που έγινε δεν το περίμενα ούτε στα πιο μεγάλα μου όνειρα!

9154 XRISTOFOROY PARIOS 11112009

Το ίδιο συνέβη και με το «Σ’ ένα τέταρτο», αργότερα. Βοήθησαν σε αυτό βέβαια και οι εμφανίσεις που έκανα τα τελευταία χρόνια στις «Notes Live», το «δεύτερό μου σπίτι», μαζί με μεγάλους καλλιτέχνες, με αποκορύφωμα τις φετινές με τη Δέσποινα Βανδή, με την οποία θεωρώ πως η σχέση μας είναι καρμική και εύχομαι να έχει και συνέχεια.

Γνωριζόμασταν, βρισκόμασταν, αγαπιόμασταν, πήγαινε από ‘δω, ερχόταν από ‘κει το πράγμα, και είναι σαν αυτά τα «μαγικά» που κάποια στιγμή -έστω και μετά από χρόνια- ολοκληρώνονται χωρίς καλα-καλα να το καταλάβεις, πιο έτοιμα από ποτέ. Και να σου πω και κάτι άλλο για την Δέσποινα; Όσο πιο πολύ την γνωρίζεις φιλικά και επαγγελματικά, τόσο πιο πολύ την εκτιμάς για το ήθος, την παιδεία και το ταλέντο της.

212692360 200984698698689 8843452847267685496 n

Και αυτό που την χαρακτηρίζει στις συνεργασίες της είναι ότι δίνει στον άλλο πολλά -χώρο και αγάπη- γιατί πολύ απλά μπορεί. Ξέρεις, είμαι 45 ετών πια. Δεν μου «επιτρέπεται» να κάνω ξανά οποιοδήποτε λάθος. Ούτε στη δουλειά μου, ούτε στη ζωή μου.

Τι θα συμβούλευες σήμερα εκείνο το παιδί που τραγουδούσε κάποτε «Το σ’ αγαπώ που μ’ αφορά» και τον μάθαινε όλη η Κύπρος;

Θα του έλεγα να προσέξει να μην πληγωθεί τόσο πολύ.

Πληγώθηκε πολύ;

Ναι. Πάρα πολύ! Κι από κόσμο που δεν το περίμενε… Ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Αυτός ο δεύτερος κύκλος καριέρας που πολύ εύστοχα μου ανέφερες πριν, αν και δεν έχει αλλάξει τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς, έχει αλλάξει ολότελα τον τρόπο σκέψης μου: Πλέον έχουν μπει τα όριά μου σε πολλούς και σε πολλά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ