Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν πιστεύω πως οι ηθοποιοί του ’60 ήταν καλύτεροι από εμάς»

«Παλαιότερα στα μάτια μου όλοι αυτοί οι άνθρωποι του ’60 ήταν μυθικοί. Τώρα όμως έχω καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει...»

Must Read

Ο Σπύρος Μπιμπίλας θεωρείται αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της χώρας μας.  Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έχει διαπρέψει  για τους λεγόμενους «μικρούς» ρόλους που έχει υποδυθεί, καθώς το ταλέντο του είναι διάχυτο.

Ο γνωστός ηθοποιός μέτρα στο βιογραφικό του δεκάδες συμμετοχές σε τηλεοπτικά σίριαλ, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, καθώς επίσης έχει δώσει και τη φωνή του  για πολλές μεταγλωττισμένες ταινίες και σειρές.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε την τιμή να συνεργαστεί είναι πολύ μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου.

Για τις συνεργασίες του αυτές μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» όπου παραδέχτηκε πως δεν θα φύγουν ποτέ από τη μνήμη του και την καρδιά του.

Υπάρχουν συνεργασίες που δεν θα σβήσετε όσα χρόνια και να περάσουν;

Έχω κάνει πολύ σημαντικές συνεργασίες με «μεγάλους» ανθρώπους του χώρου που έγιναν και φίλοι μου. Έχω παίξει πλάι στον Θανάση Βέγγο, που ήταν το ίνδαλμά μου, στη Μάρθα Καραγιάννη, στη Μαίρη Χρονοπούλου.

Όλους αυτούς τους έβλεπα από μικρό παιδί και τους θαύμαζα και δεν πίστευα ποτέ ότι κάποια στιγμή στη ζωή μου θα συνεργαζόμουν μαζί τους… Ότι θα ήταν η οικογένειά μου και ότι μέχρι και σήμερα ακόμα θα κάναμε παρέα.

Είναι τεράστια η συγκίνησή μου. Και εννοείται πως αυτές οι σχέσεις ούτε ξεχνιούνται, ούτε σβήνονται ποτέ.

Πιστεύετε ότι τότε οι ηθοποιοί ήταν άλλης κοπής από τους σημερινούς;

Έχω αναθεωρήσει πού σχετικά με αυτή την άποψη. Παλαιότερα στα μάτια μου όλοι αυτοί οι άνθρωποι του ’60 ήταν μυθικοί. Τώρα όμως έχω καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί αυτό που τους έκανε να γίνουν σταρ στην Ελλάδα, ήταν η συγκυρία.

Το γκλάμουρ της εποχής, της μεταπολεμικής, βοήθησε στο να αναδειχτούν αυτοί οι ηθοποιοί τόσο πολύ. Τώρα η εποχή δυστυχώς δεν ευνοεί για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πάρα πολλοί ταλαντούχοι ηθοποιοί, που όμως λόγω καταστάσεων και της εποχής και όχι εξαιτίας έλλειψης ταλέντου ή λιγότερης δουλειάς, δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη λάμψη των παλιών.

Ας πούμε αν η Εβελίνα Παπούλια ζούσε τότε, θα ήταν η αντίστοιχη Μάρθα Καραγιάννη. Δεν πιστεύω πως οι ηθοποιοί του ’60 ήταν καλύτεροι από εμάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This