Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Το χρονικό ενός «προαναγγελθέντος» διαζυγίου (video)

Όλα όσα έγιναν στο παρασκήνιο πριν τον επίσημο χωρισμό Βανδή-Νικολαΐδη

Must Read

«14 του Ιούλη είπαν θα χανόμασταν» λέει εκείνο το παλιό τραγούδι του Φοίβου «Προφητείες», που έκανε σουξέ με την ερμηνεία της η Δέσποινα Βανδή το μακρινό 2000.

Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα η 14η Ιουλίου έτυχε να γίνει η μέρα που συντάχθηκε το δελτίο Τύπου για τον χωρισμό της πασίγνωστης τραγουδίστριας από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη. Και χθες, 15 Ιουλίου 2021, λίγο πριν τις 10 το πρωί, εστάλη στα δημοσιογραφικά γραφεία e-mail από τον μάνατζερ της καλλιτέχνιδας και CEO της δισκογραφικής της εταιρίας, Γιώργο Αρσενάκο.

«Υστερα από 18 χρόνια, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη λύση του γάμου μας. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα και η προστασία των παιδιών μας, και παρακαλούμε για τον σεβασμό της απόφασής μας και της προτεραιότητάς μας. Δ. Βανδή – Ν. Νικολαΐδης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λακωνική, πλην όμως περιεκτική ανακοίνωση σχετικά με το «the end» ενός love story το οποίο απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας από τη στιγμή που ξεκίνησε.

Οι θαυμαστές

Η είδηση για το διαζύγιο της Δέσποινας και του Ντέμη μπορεί να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα στέκια τον θαυμαστών του ζευγαριού, ακριβώς στη μέση του φετινού καλοκαιριού, όμως ο δημοσιογραφικός κόσμος, σε κάποιες περιπτώσεις δε και ο καλλιτεχνικός, δεν ξαφνιάστηκε τόσο από την εν λόγω εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κάτι που ορισμένοι περίμεναν κιόλας να συμβεί από καιρό. Σίγουρα, η τραγουδίστρια και ο πρώην ποδοσφαιριστής δεν είχαν δώσει δικαιώματα, αλλά η κρίση στον γάμο τους υπήρχε. Οπως αναφέρει αξιόπιστη πηγή, το θέμα του διαζυγίου είχε πέσει στο… τραπέζι και στο παρελθόν, με τη Δέσποινα να παίρνει την πρωτοβουλία να το αναβάλει μέχρι να μεγαλώσουν λίγο περισσότερο τα παιδιά τους, η Μελίνα και ο Γιώργος, που λατρεύουν και οι δύο.

Η τελευταία κοινή φωτογραφία: Ντέμης και Δέσποινα στα Καλάβρυτα με φίλους τους στις 2 Μαρτίου 2020

Λέγεται, μάλιστα, ότι το ζευγάρι τα τελευταία χρόνια συμβίωνε εντελώς συμβατικά στο σπίτι του, στη Βούλα. Οι κοινές ώρες που μοιράζονταν οι δυο τους, ειδικά από τότε που άρχισε η πανδημία, ήταν ελάχιστες. Λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεών της με τα γυρίσματα της εκπομπής «My Greece», που γίνονταν εκτός Αθηνών, τα live του show «J2US», τα οποία διαρκούσαν πολλές ώρες, και βέβαια τη δισκογραφική συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους, η Δέσποινα περνούσε σπανίως ποιοτικό χρόνο με τον Ντέμη.
Φαίνεται, όμως, πως ούτε κι εκείνος αποζητούσε κάτι τέτοιο, αφού η επικοινωνία μεταξύ τους αφορούσε κυρίως τα θέματα των παιδιών τους και κάποια άλλα διαδικαστικά ζητήματα, που προέκυπταν από τη συγκατοίκησή τους. Ολη αυτή η κατάσταση μεγάλωσε ακόμη πιο πολύ την απόσταση που είχε ήδη δημιουργηθεί ανάμεσα στο ζευγάρι με το πέρασμα του χρόνου, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη φθορά στη σχέση τους.

Σε νυχτερινή τους έξοδο στα μπουζούκια

Ακόμη και σε περιόδους διακοπών η τραγουδίστρια, η οποία είναι εξαιρετικά δραστήρια στα social media και μοιραζόταν με τους followers της στιγμές με τα παιδιά της και φίλους από τη θάλασσα, τραπέζια στο σπίτι της και βόλτες, ο Ντέμης ήταν σχεδόν πάντοτε απών από τα «κλικ». Πιθανότατα και από τη ζωή της, αφού οι πορείες τους ήταν διαφορετικές και ο καθένας έκανε το πρόγραμμά του. Σίγουρα, ο πρώην άσος των γηπέδων δεν αγαπά τη δημοσιότητα, δεν ασχολείται καν με τα social media, όμως η παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Δέσποινας θα ήταν λίγο μεγαλύτερη, αν οι δυο τους δεν είχαν απομακρυνθεί τόσο πολύ ή, έστω, αν υπήρχε η διάθεση να σωθεί ο γάμος τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το επίσημο τέλος του γάμου τους η δημοφιλής τραγουδίστρια μοιάζει να το έχει πάρει όλο πάνω της. Και ιδού η σχετική ένδειξη: Ενώ στο τέλος των ανακοινώσεων άλλων ηχηρών διαζυγίων του παρελθόντος, όπως της Μενεγάκη από τον Λάτσιο, της Λασκαράκη από τον Τσιμιτσέλη και της Χρηστίδου από τον Μαραντίνη, είχαμε δει να μπαίνει πρώτο το όνομα του άντρα, στην προκειμένη περίπτωση πρώτη φιγουράρει η Δέσποινα Βανδή. Προηγούνται οι κυρίες, θα μας πείτε…

Υπάρχει όμως κάτι άλλο που ενισχύει την υπόθεση ότι ίσως η Βανδή να… μπήκε μπροστά στον χωρισμό της από τον Ντέμη, λέγοντάς του -όχι τραγουδιστά αυτή τη φορά- «Αντε γεια!». Τόσο στις προαναφερθείσες περιπτώσεις όσο και σε άλλες επώνυμων διαζυγίων οι ανακοινώσεις προέρχονταν είτε από κάποιο δικηγόρο που είχε αναλάβει το ζευγάρι είτε από κάποια κοινή δήλωσή τους σε δημοσιογράφο ή ακόμη και από μια ανάρτηση στα social media και των δύο. Πρώτη φορά είδαμε να στέλνει την ανακοίνωση του χωρισμού κορυφαίο στέλεχος της δισκογραφίας, εν προκειμένω ο πιο στενός συνεργάτης της τραγουδίστριας Γιώργος Αρσενάκος. Σαν ο Ντέμης να τους έδωσε το «πράσινο φως» να κινήσουν εκείνοι τα… νήματα για να γραφτεί το φινάλε. Αλλωστε, οι πληροφορίες θέλουν τον ίδιο να έχει φύγει ήδη από την οικογενειακή εστία στη Βούλα και να βρίσκεται προς αναζήτηση καινούργιας στέγης, όπου θα μένει μόνος του.

Το ζευγάρι σε διακοπές στη Ζάκυνθο με τη μικρή -τότε- Μελίνα

Η Δέσποινα, από την άλλη μεριά, ήταν εκείνη που προετοίμασε τα παιδιά τους, Μελίνα και Γιώργο, για τη νέα τάξη πραγμάτων στη ζωή τους, λίγο αφού η ίδια και ο Ντέμης κατέληξαν από κοινού στην οριστική απόφαση να βάλουν τέλος στον γάμο τους.

Στο θέατρο

Ενδεικτικό του πόσο πολύ είχαν απομακρυνθεί πριν από το διαζύγιό τους ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και η τραγουδίστρια είναι ότι η τελευταία κοινή κοσμική εμφάνισή τους έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 στο θέατρο Ηβη, όπου παρακολούθησαν μαζί και με τη Μελίνα την παράσταση του Γιώργου Καπουτζίδη «Οποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του». Παρ’ όλα αυτά τους είδαμε μαζί στο Instagram στις 2 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς σε φωτογραφικό στιγμιότυπο από μια απόδραση με φίλους τους στα Καλάβρυτα, μεταξύ των οποίων ήταν η Μαρία Μπακοδήμου και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Της είναι πλέον περιττός»! Το twitter πήρε «φωτιά»

To hastag #Βανδή ανέβηκε πρώτο στα trends του twitter από χθες το πρωί, οπότε ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους, με τα σχόλια των χρηστών να παίρνουν… φωτιά και τα περισσότερα από αυτά να έχουν μπόλικη δόση χιούμορ.

«Απαιτώ η σημερινή μέρα να αναγνωριστεί ως εθνικό πένθος. Πάω να αφήσω στεφάνια στον Λυκαβηττό» έγραψε κάποιος, που θυμήθηκε την ιστορική συναυλία της Δέσποινα Βανδή στον Λυκαβηττό, όπου είχε αφιερώσει στον Ντέμη το «Πόσο σε θέλω» του συγκροτήματος Τερμίτες.

«Τον νου σας»

«Μετά τη Βανδή, ένα ζευγάρι μάς έμεινε πια ως απόδειξη για το ότι υπάρχει αγάπη που διαρκεί στον χρόνο μέσα στη σόουμπιζ. Καίτη και Διονύση, τον νου σας!» σχολίασε ένας άλλος κουνώντας το δάχτυλο στους Γαρμπή και Σχοινά. «Και ρωτώ… Τι άλλο κακό θα μας βρει, φίλοι τουιτεράδες; Να χωρίσει η Ελένη με τον Ματέο; Πόσα ακόμα χτυπήματα της μοίρας θα αντέξουμε ακόμα; Ας έρθουν οι εξωγήινοι να τελειώνουμε…» σημείωσε με χιούμορ ένας τρίτος.

«Ο Ντέμης της Δέσποινας της είναι πλέον περιττός» αναφέρει ακόμη ένα «τιτίβισμα», που αντλεί την έμπνευσή του από το ομώνυμο γνωστό σουξέ της τραγουδίστριας. « “14 του Ιούλη είπαν θα χανόμασταν…” ΥΓ.: Φοίβο, μεγάλε προφήτη, πότε τελειώνει η πανδημία;» το… τερμάτισε τουιτεράς. «Τα βρήκε η Βανδή με τη Βίσση και τα χάλασε με τον Ντέμη. Πφφφφ» διαβάσαμε σε άλλο tweet, αφού δεν γινόταν να μείνει έξω από τον… χορό η απόλυτη σταρ, με την οποία η Δέσποινα Βανδή θα συμπράξει επί σκηνής τον ερχόμενο χειμώνα.

«Ο Ντέμης με…γείωνε»

Μιλώντας πριν ένα χρόνο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, η Δέσποινα Βανδή είχε αναφερθεί στον συνοδοιπόρο της ζωής της, χωρίς ν’ αφήσει κάποια υπόνοια ότι ο γάμος τους είχε μπει, ενδεχομένως, στην τελική του ευθεία. Οι δυο τους έκλειναν τότε 21 χρόνια κοινής ζωής. «Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, που ευτυχώς συναντήθηκαν οι ζωές μας και νομίζω ότι αυτό που έχω γίνει σήμερα το οφείλω σε πολύ μεγάλο βαθμό σε εκείνον. Αυτό που με γοήτευσε στον Ντέμη είναι ότι άρχισα να γνωρίζω έναν άνθρωπο με φοβερές αξίες, ιδεώδη, αρχές. Ως χαρακτήρες δεν είμαστε πολύ ίδιοι… Ο Ντέμης με γείωνε» είχε αναφέρει αρχικά η τραγουδίστρια, μιλώντας φυσικά και για τη γνωριμία τους: «Τον Ντέμη τον γνώρισα το 1999. Κλείνουμε 21 χρόνια. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Δεν τον πίστεψα και ρώτησα ποιος είναι. Τον είχα δει σε κάτι εξώφυλλα, γιατί δεν ήξερα από ποδόσφαιρο. Είχε γίνει ένας χορός της ΑΕΚ και με είχε δει. Μετά από τρεις μήνες που μιλούσαμε, χωρίς να έχουμε συναντηθεί, μου λέει “μήπως να βρεθούμε;” Και του λέω “νομίζω πως βιάζεσαι λιγάκι”. Δε θα το ξεχάσει ποτέ αυτό. Μα κάτι ήξερα». Στην ίδια εκπομπή είχε μιλήσει και ο Ντέμης Νικολαΐδης, κάτι που ομολογουμένως παραξένεψε πολλούς, αφού είναι γνωστό ότι έχει κάτι σαν… αλλεργία στις τηλεοπτικές κάμερες, πόσο μάλλον όταν του γίνονται ερωτήσεις για τα προσωπικά του. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής άνοιξε την καρδιά του και εκφράστηκε δημόσια για τη γυναίκα της ζωής του. Ισως εκείνη την εποχή το ζευγάρι να έκανε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει το γάμο του και γι’ αυτό ο Ντέμης να πέρασε την… κόκκινη γραμμή του, αναφορικά με την έκθεση του στα τηλεοπτικά φώτα.

https://www.youtube.com/watch?v=KXgpj6YsAUE

«Η Δέσποινα είναι μια σπουδαία γυναίκα. Πρώτη φορά την είδα σε μια αφίσα. Μετά πήγα στο μαγαζί. Την πήρα τηλέφωνο από το πουθενά και μετά από τρεις μήνες συναντηθήκαμε. Μου άρεσε. Νέος ήμουν. Κατάλαβα πολύ γρήγορα πως δεν θα είναι κάτι περαστικό. Πέρασαν 21 χρόνια. Είχαμε πει πως θα παντρευτούμε όταν θα θέλουμε να κάνουμε παιδί. Θυμάμαι πως ήμουν στο γραφείο μου και η Δέσποινα μαγείρευε. Και τη φωνάζω, έρχεται, και της λέω “λέω να παντρευτούμε”. Αυτό. Χωρίς να με ταλαιπωρεί κάποια σκέψη ήθελα να κάνουμε παιδί. Αν και ήμουν νέος για άντρας. Τον Ιούνιο παντρευτήκαμε, ήταν έγκυος και δεν το ξέραμε» είχε πει τότε ο Ντέμης Νικολαΐδης, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια μια δύσκολη στιγμή τους: «Οταν ήμουν Πρόεδρος στην ΑΕΚ και η Δέσποινα γέννησε τη Μελίνα και έπρεπε να λείπω συνέχεια». Σε ερώτηση, τέλος, αν υπήρχε ζήλια ανάμεσά τους, ο Ντέμης είχε παραδεχτεί: «Σίγουρα θα υπήρχαν περιπτώσεις ζήλιας, αλλά αν έπρεπε να απαντήσω με μια λέξη “όχι!”. Δεν είναι του τύπου μου. Η νύχτα έχει διασκέδαση και φλερτ. Είναι η δουλειά που κάνει και δεν είναι κακό να υπάρχει φλερτ».

Το πρώτο τετ α τετ στο «Γκάζι»

Είναι 1999 και η Δέσποινα Βανδή εμφανίζεται στο κέντρο Γκάζι. Εκεί, σ’ έναν χορό της Original, βρίσκεται καλεσμένος των οπαδών της ΑΕΚ και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Εκείνη τραγουδά πάνω στην πίστα φορώντας τη κιτρινόμαυρη φανέλα με τον αριθμό 11, η οποία ανήκε στον ποδοσφαιριστή, όταν τα βλέμματα τους συναντιούνται. Η επικοινωνία τους αρχίζει έπειτα από τρεις ημέρες, όταν εκείνος την παίρνει τηλέφωνο, και γίνεται, σχεδόν, καθημερινή. Το πρώτο τους τετ α τετ ραντεβού, ωστόσο, προγραμματίζεται έπειτα από τρεις μήνες. Κυκλοφορούν μαζί, μακριά από τα κοσμικά στέκια, αποφεύγοντας τα φωτογραφικά φλας. Ομως, πώς να μείνει κρυφό ένα τέτοιο ειδύλλιο; Τα νέα γίνονται πρωτοσέλιδο και «ο κανονιέρης των γηπέδων με τη βεντέτα της πίστας» βλέπουν το love story τους κρεμασμένο στα περίπτερα. Η πρώτη τους επίσημη δημόσια εμφάνιση γίνεται στο θέατρο Βρετάνια τον Οκτώβριο του 1999. Η αντίδραση των φωτογράφων αφήνει άναυδους και τους δυο, καθώς επί 20 λεπτά τους φωτογραφίζουν, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της παράστασης. Μετά από τέσσερα χρόνια συμβίωσης έρχεται η επισημοποίηση της σχέσης του ζευγαριού. Η τελετή του γάμου τους γίνεται σε πολύ στενό κύκλο στο κτήμα Νάσιουτζικ, στις 17 Ιουνίου του 2003. Το γεγονός, πάντως, ότι απαγορεύουν την είσοδο στους φωτογράφους, κρίνεται ως αρνητικό από πολύ κόσμο και «χρεώνεται» κυρίως στον Ντέμη.

Νικολαΐδης και Βανδή στην εκπομπή «Rich and Famous» του Discovery Channel

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο ποδοσφαιριστής παίρνει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έτσι μετακομίζουν στην Ισπανία. Εκείνος παίζει μπάλα και εκείνη κυοφορεί τον πρώτο καρπό του έρωτά τους. Σε ειδικό της αφιέρωμα, η εκπομπή «Rich and Famous» του Discovery Channel κάνει γκρο πλαν στην ζωή τους και τους αποκαλεί «οι Ελληνες Μπέκαμ». Ο ερχομός της μικρής Μελίνας ολοκληρώνει την ευτυχία του ζευγαριού στις 8 Φεβρουαρίου του 2004. Λίγους μήνες αργότερα το ζευγάρι επιστρέφει στην Ελλάδα και φτιάχνει το σπίτι του στη Φιλοθέη. Η Δέσποινα συνεχίζει να τραγουδά τα σουξέ του Φοίβου και ο Ντέμης αναλαμβάνει την προεδρία της ΑΕΚ. Στις 21 Αυγούστου 2007 γεννιέται και ο γιος τους Γιώργος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This