Μίκης Θεοδωράκης: To «στερνό» αντίο του καλλιτεχνικού κόσμου στον σπουδαίο καλλιτέχνη (video)

Must Read

Ανείπωτη θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο η είδηση πώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το δικό τους αντίο ήθελαν να πουν αρκετές διάσημες προσωπικότητες στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που σημάδεψε με το έργο του την Ελληνική ιστορία.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτησε τον σπουδαίο καλλιτέχνη, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη με τις συγκινητικές αναρτήσεις που έκαναν στα social media.

Αντελίνα Βαρθαρκούρη

Μαρία Ηλιάκη

Νίκος Μουτσινάς

Χριστίνα Μπόμπα

Γιώργος Παπαδόπουλος

Γιώργος Σαμπάνης

Χάρης Βαρθακούρης

Ηλίας Βρεττός

Θέμης Σοφός

Σία Κοσιώνη

Άκης Δείξιμος

Μελίνα Ασλανίδου

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Γιώργος Νταλάρας

Γιάννης Μπέζος

«Η πρώτη προσωπική μας γνωριμία έγινε το 1995 σε μια γιορτή στο Παναθηναϊκό στάδιο για τα 70 χρόνια του. Μια πάρα πολύ μεγάλη συναυλία την οποία παρουσιάσαμε μαζί με τη Μάρω Κοντού και τον τον Γιώργο Κιμούλη. Μετά είχαμε πολλές συνεργασίες, κάναμε και μια δισκογραφική απόπειρα με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Κάναμε την ζωή του στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου τον υποδύθηκα εγώ to 2000. Είχαμε πολλές συμμετοχές και συνεργασίες στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο, μεγάλες στιγμές.

Μιλάμε για μια απώλεια ουσιαστική και βεβαίως μιλάμε για ένα κλείσιμο μιας πολύ μεγάλης εποχής. Ήταν ο τελευταίος επιζών από μία γενιά η οποία προσέφερε πάρα πολλά στον τόπο και δεν έχουν αποδημηθεί ακόμα δεόντων. Δεν έχουμε δηλαδή ακόμα καταλάβει τι ακριβώς προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι, ελπίζω κάποτε να το καταλάβουμε. Είναι μεγάλη απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και δεν το καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε ότι έφυγε ένας άνθρωπος ο οποίος ανακατευόταν απλά με την πολιτική ή έκανε κάποιες συναυλίες. Το έργο του το εμπεριέχουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι δημιουργοί, προπορεύονται της εποχής του», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Συνδέσεις»

Γιώργος Κατσαρός

«Είναι μια μαύρη μέρα που δε θα την ξεχάσουμε εύκολα όπως εύκολα δε θα ξεχάσουμε και τον Μίκη Θεοδωράκη. Είναι πολύ δύσκολη η στιγμή αυτή για εμάς τους συνθέτες γιατί ήταν ένας από τους πρωτεργάτες γενικά στο ελληνικό τραγούδι και που ύστερα από εκείνος ακολουθήσαμε όλοι έναν δρόμο που τον ονόμασαν ελαφρολαϊκό τραγούδι. Βάλαμε το μπουζούκι περισσότερο στα τραγούδια μας.

Ένας συνθέτης μπροστάρης. Ξέραμε το ποίημα ή δεν το ξέραμε και το γνωρίσαμε από τη μουσική του. Μεγάλο πλήγμα. Τι να πρωτοπείς για τον Μίκη. Και σαν άνθρωπος στη ζωή του γενικά, δεν ήταν μόνο τα τραγούδια… Δούλεψα μαζί του συνδικαλιστικά. Συνεργάστηκα μαζί του όταν πρωτοκάναμε την Ένωση Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού. Τον έζησα από κοντά και ήταν ένας άνθρωπος που σε έκανε από την πρώτη στιγμή να τον αγαπήσεις…

Ήταν φίλος… Τα έργα του είναι πολλά, δεν ξεχωρίζεις κάτι, εκείνο που ξεχωρίζεις είναι το άρωμα της σύνθεσής του, από την πρώτη νότα της μουσικής καταλαβαίνεις ότι είναι του Μίκη. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για έναν συνθέτη… Έχει ιστορία ολόκληρη στην πολιτική αλλά για εμάς το θέμα δεν είναι εκεί, είναι στη μουσική… Δε σβήνει τίποτα, μένει αιωνίως. Ο Μίκης με τα τραγούδια και την πορεία του», τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός συνθέτης στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Κρατερός Κατσούλης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @krateroskatsoulis

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This