Πέμπτη 13/5/2021

Η πρώην του Dr Κούστα, η βίλα και ο «κύριος KTEO»

Η Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγος του εφοπλιστή, «σκοτώνει» για
3.800.000 € τη βίλα, στην οποία έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ληστών • Πολύ κοντά στην αγορά της βρέθηκε πρόσφατα ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ, που έκανε πίσω την τελευταία στιγμή

«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη» για μόλις 3.800.000 ευρώ η βίλα του Γιάννη Κούστα στη Γλυφάδα! Εγκυρη πηγή από το περιβάλλον της πρώην συζύγου του εφοπλιστή Σοφίας Γιαννικοπούλου αποκάλυψε στην «Espresso» ότι το προηγούμενο διάστημα ξεναγήθηκε στην πολυτελή έπαυλη της Γλυφάδας ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής! Το εμβαδού 1.000 τ.μ. και αξίας 6.000.000 ευρώ -όπως είχε εκτιμηθεί – ανάκτορο επί της οδού Αγίου Γεράσιμου άνοιξε τις πόρτες του σε έναν επιχειρηματία ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ, προκειμένου να αξιολογήσει τι αγοράζει με κάτι λιγότερο από 4.000.000 ευρώ. Σε αυτό το πανάκριβο οίκημα με την ιδιωτική φύλαξη, την υπέροχη θέα, τα έργα τέχνης, τα πανάκριβα αντικείμενα, τη χολιγουντιανή αρχιτεκτονική και τη ζεν ατμόσφαιρα κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί, αν οι τραπεζικές καταθέσεις του το επέτρεπαν.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών, ιδιοκτήτριας και αγοραστή, όλα έδειχναν πως η μεταβίβαση ήταν σε καλό δρόμο. Ωστόσο, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η πώληση δεν προχώρησε.

«Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τα πράγματα χάλασαν. Μια αναπνοή από την εκχώρηση του ακινήτου στον επιχειρηματία και όλα τινάχτηκαν στον αέρα» αποκάλυψε στην «Espresso» πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της πρώην ηθοποιού. Οπως έχει παραδεχτεί σε φιλικά της πρόσωπα η Σοφία Γιαννικοπούλου, ένας από τους βασικούς λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της να πουλήσει το σπίτι ήταν οι εφιαλτικές στιγμές που βίωσε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν βρέθηκε στα χέρια κακοποιών, που εισέβαλαν στο εσωτερικό με σκοπό να τη ληστέψουν. Ο τρόμος που βίωσε μαζί με τις κόρες της και το υπηρετικό προσωπικό αυτά τα μαρτυρικά λεπτά έχουν στοιχειώσει από τότε το μυαλό της, με αποτέλεσμα να ζει ξανά και ξανά τις εφιαλτικές στιγμές.

Στις καταθέσεις της η πρώην σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή Γιάννη Κούστα είχε αποκαλύψει λεπτό προς λεπτό όσα είχαν συμβεί τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου 2018, όταν οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στο σπίτι της στην οδό Αγίου Γερασίμου στη Γλυφάδα, άγνωστο πώς. Οι εισβολείς, που μιλούσαν ελληνικά, ακινητοποίησαν πρώτα τον οικιακό βοηθό και τις δύο κόρες της και στη συνέχεια ανάγκασαν την ίδια με απειλές να ανοίξει τα χρηματοκιβώτια που υπήρχαν στο σπίτι. Ετσι, άρπαξαν από αυτά μετρητά συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα, των οποίων η αξία ανέρχεται σε περίπου 4.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Σοφία Γιαννικοπούλου! Στο σπίτι -σύμφωνα με την Αστυνομίαδεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης, ενώ η εισβολή είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΟΥΖ» ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» DEAL

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο χάλασε το deal με τον υποψήφιο αγοραστή της βίλας είναι και ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας στο οποίο κατέφυγαν την 1η Απριλίου οι δύο αντίδικοι, έπειτα από μηνύσεις και αγωγές που αντάλλαξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή της επισημοποίησης του διαζυγίου τους, σε έναν ιδιότυπο «Πόλεμο των Ρόουζ». Με την αγωγή της που συζητήθηκε την ημέρα εκείνη η Σοφία Γιαννικοπούλου διεκδικεί από τον εφοπλιστή 234.000.000 ευρώ κατά την κύρια βάση της αγωγής και 134.000.000 κατά την επικουρική!

Κατά κύριο λόγο, η πρώην ηθοποιός ζητά μερίδιο από τα κέρδη της ναυτιλιακής δραστηριότητας του τότε συζύγου της, από μετοχές του σε εταιρίες εντός και εκτός Ελλάδας, από την αγορά του πολυτελούς διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη, αλλά και του σκάφους του εφοπλιστή. Ο ισχυρισμός της είναι πως όλα αυτά αποκτήθηκαν ή «γιγαντώθηκαν» λόγω και της δικής της σημαντικής, διαρκούς και ουσιαστικής συμβολής. Οπως υποστηρίζει, βρισκόταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της, τόσο στην αναβάθμιση της δημόσιας εικόνας του όσο και στην επίβλεψη της κατασκευής και της διακόσμησης των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρίας και των σπιτιών τους, αλλά και στην αγορά του σκάφους.

Από την πλευρά του ο εφοπλιστής ζητά με τη δική του αγωγή από το δικαστήριο την επικύρωση της ανάκλησης των δωρεών και την επιστροφή των ακινήτων στη δική του κατοχή. Μεταξύ αυτών, είναι η βίλα της Γλυφάδας που αποτελεί την κύρια κατοικία της Σοφίας Γιαννικοπούλου και των παιδιών τους, το πολυτελές σπίτι στο Λαγονήσι, που αποτελεί την εξοχική κατοικία τους, δύο διαμερίσματα στη Γλυφάδα και ένα στη Βουλιαγμένη. Κατά πληροφορίες, τα πρώτα δύο ακίνητα ανήκουν σε ισάριθμες ελληνικές ανώνυμες εταιρίες, των οποίων η Σοφία Γιαννικοπούλου κατέχει το 100% των μετοχών. Αυτές τις μετοχές ζητά πίσω ο Γιάννης Κούστας.

Πηγή: Espresso

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ