Ρίκα Διανλυνά για Άρη Σερβετάλη: «Είναι υπερεκτιμημένος! Απαράδεκτο να αφήνει τόσο κόσμο στο έλεος του Θεού»

«Πράξη αλληλεγγύης σε ανεμβολίαστους, οι οποίοι πριν τον κορωνοϊό ήταν μέρος του κοινού του», υποστηρίζει η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Must Read

Δεν έχει τέλος ο θεατρικός (και όχι μόνο) πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υποστηρικτές και μη του Άρη Σερβετάλη, με αφορμή την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», θέλοντας έτσι να μη δίνει παραστάσεις μόνο για εμβολιασμένους. Η ελληνική κοινωνία μοιάζει να έχει κοπεί στα δύο, με το ρεύμα υπέρ του ηθοποιού να είναι αρκετά μεγάλο!

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Τα social media βομβαρδίζονται με τις απόψεις των δύο «στρατοπέδων» (οι «κατά» στηλιτεύουν την απόφασή του, λέγοντας πως άφησε ξεκρέμαστους συναδέλφους του, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος), ενώ ολοένα περισσότεροι συνάδελφοι του ταλαντούχου ηθοποιού, που, μέσα από τον ρόλο του αγίου Νεκταρίου στον «Άνθρωπο του Θεού» άγγιξε τις ψυχές όλων όσοι είδαν την ταινία, παίρνουν θέση για το ζήτημα που βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας!

Σήμερα, δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού κινηματογράφου, η Ρίκα Διαλυνά και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, μέσα από την «Espresso» τοποθετούνται για το φλέγον ζήτημα, με την πρώτη να ξεσπά κατά του ηθοποιού και τη δεύτερη να τάσσεται στο πλευρό του!

Η Ρίκα Διαλυνά, παίρνοντας τη σκυτάλη από όσους έστησαν στον τοίχο τον Σερβετάλη, λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Νομίζω πως είναι υπερεκτιμημένος. Είναι απαράδεκτο να αφήνει τόσο κόσμο στο έλεος του Θεού (σ.σ.: εννοεί τους συναδέλφους του Σερβετάλη στον θίασο). Δεν θα έκανα ποτέ μια τέτοια πράξη. Είναι θέμα ηθικής τάξης, καθαρά. Πριν από πέντε χρόνια, όταν βρισκόμουν στο Εθνικό Θέατρο, έπαιξα με πνευμονία και μετά το τέλος των παραστάσεων έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο! Είναι απαράδεκτο τόσοι συνάδελφοί του να μένουν στο έλεος του Θεού σε τέτοιες δύσκολες εποχές που ζούμε. Χωρίς να τον ξέρω καθόλου, ούτε ως ηθοποιό ούτε ως άνθρωπο, θεωρώ πως είναι υπερεκτιμημένος. Πες πως έχεις μια βάρκα με 20 άτομα – ρίχνεις τους 19 στη θάλασσα για να σωθείς εσύ; Και ξέρετε και κάτι άλλο; Ο ηθοποιός πεθαίνει πάνω στη σκηνή! Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα που κορυφαίοι ηθοποιοί πέθαναν πάνω στο σανίδι».

Στην ερώτησή μας αν της γινόταν πρόταση να συνεργαστεί μαζί του τι θα έκανε, η ίδια είναι κάθετη: «Σε καμιά περίπτωση δεν θα τολμούσα να παίξω μαζί του, ύστερα από όσα έχουν συμβεί. Γενικά, δεν θα έκανα κακό σε άλλους ανθρώπους για να επωφεληθώ εγώ ή για να ικανοποιήσω τα “θέλω” μου. Έπρεπε να περιμένει, να βρεθεί αντικαταστάτης και μετά να έφευγε. Γενικά, είναι εγωιστική η απόφασή του».

Από την άλλη, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, μέσα από τις δηλώσεις της στην «Espresso», προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση του ηθοποιού.

«Nομίζω πως όλο αυτό το θέμα έγινε από τον νεαρό ηθοποιό προς συμπαράσταση σε όλους εκείνους τους θεατές που είναι ανεμβολίαστοι και δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο. Ουσιαστικά, είναι μια πράξη αλληλεγγύης σε ανεμβολίαστους ανθρώπους, οι οποίοι πριν από τον κορωνοϊό ήταν και εκείνοι μέρος του κοινού του. Υπάρχει μεγάλο μέρος του λαού που δεν θέλει να εμβολιαστεί, όπως και ο ίδιος. Άρα, έδειξε τη συμπάθειά του σε αυτό το κοινό με την απόφασή του να φύγει από την παράσταση» λέει με ήπιο τρόπο η μεγάλη πρωταγωνίστρια και συνεχίζει:

«Σέβομαι την απόφασή του να μη γίνεται διάκριση μεταξύ του κοινού. Για όλους εμάς τους ηθοποιούς, το κοινό είναι ένα. Αυτό πάντα μας χειροκροτεί, μας ανεβάζει και μας κατεβάζει. Ουσιαστικά, έφυγε από την παράσταση για να δείξει την αντίθεσή του στη διάκριση που γίνεται. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μένα, δεν θα έπαιρνα εγώ την ευθύνη. Πρώτα θα ρωτούσα όλο τον θίασο και θα ζητούσα να κρατήσουμε μια κοινή στάση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα. Γιατί, καλώς ή κακώς, οι ηθοποιοί συναντιόμαστε χιλιάδες φορές στα χρόνια της επαγγελματικής μας καριέρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This