Νατάσα Μεντή: Μια Ελληνίδα ξεσηκώνει το Ισραήλ

Η τραγουδίστρια Νατάσα Μεντή μιλά για τον χαμό που προκαλεί στα... μπουζούκια του Τελ Αβίβ! Το δέος από την επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα και το σοκ από τις σειρήνες του πολέμου

Must Read

Μια Ελληνίδα τραγουδίστρια ανεβάζει το κέφι στα… μπουζούκια του Ισραήλ. Η Νατάσα Μεντή, η οποία μετράει δέκα χρόνια πορείας στις πίστες και συνεργασίες με δημοφιλή καλλιτεχνικά ονόματα όπως ο Δημήτρης Κοντολάζος και ο ράπερ Ταραξίας, ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ πριν από ενάμιση μήνα περίπου και αναμένεται να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη από την καινούργια χρονιά.

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«Όλα τα μαγαζιά με live μουσική στο Ισραήλ έχουν ελληνικό ρεπερτόριο, αφού τα τραγούδια μας αρέσουν πολύ στους ντόπιους πελάτες, οι οποίοι τα ξέρουν απέξω κι ανακατωτά. Χωρίς να γνωρίζουν απαραίτητα τι σημαίνουν οι στίχοι, τους τραγουδούν… φαρσί, ενώ κάνουν και παραγγελιές, αφού γνωρίζουν και όλους τους τίτλους» αναφέρει στην «Espresso» η εντυπωσιακή Νατάσα, η οποία δεν μένει σε ξενοδοχείο, αλλά φιλοξενείται στο σπίτι μιας κυρίας στο Τελ Αβίβ. Μάλιστα, η σπιτονοικοκυρά της είναι επίσης μεγάλη fan της ελληνικής μουσικής και ακούει καθημερινά σουξέ του Καρρά της Γλυκερίας και του Βέρτη.

Ωστόσο, η άφιξή της στη χώρα υπήρξε κάπως… επεισοδιακή. «Την πρώτη εβδομάδα που ήμουν εδώ χτύπησε σειρήνα πολέμου και έπαθα σοκ. Ρώτησα την κοπέλα που με φιλοξενεί τι συμβαίνει και μπήκαμε μαζί σε ένα ειδικό δωμάτιο που το έχουν γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Φοβήθηκα λίγο, δεν σου κρύβω, όμως το Ισραήλ είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής χώρα. Επιπλέον δεν έχω ξανακούσει σειρήνα έκτοτε» σχολιάζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια και αποκαλύπτει ότι ένας από τους βασικούς λόγους που απέρριψε μια πρόταση για δουλειά στις ΗΠΑ, επιλέγοντας ν’ αποδεχτεί αυτή που της έγινε από το μαγαζί όπου εμφανίζεται τώρα στο Τελ Αβίβ, ήταν το όνειρο που είχε από μικρή να επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα και τον Πανάγιο Τάφο. Όνειρο που έγινε πραγματικότητα λόγω του ταξιδιού της στη χώρα.

«Έχω βαθιά πίστη στον Θεό και πραγματικά αισθάνομαι δέος που μπόρεσα και περπάτησα στο μέρος όπου έζησε ο Χριστός, που βρέθηκα στο σημείο που αναστήθηκε. Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για μένα, γι’ αυτό μόλις ο μάνατζέρ μου Νίκος Πούλιος μού πρότεινε να έρθω… πέταξα από τη χαρά μου» εξομολογείται συγκινημένη.

Η καθημερινότητα της Νατάσας Μεντή στο Ισραήλ, που έχει πλέον κλείσει τα σύνορά του λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, κυλάει χωρίς ιδιαίτερο άγχος. «Δεν έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Όλα είναι ελεύθερα. Εντάξει, όταν πας στο σούπερ μάρκετ θα βάλεις μάσκα. Όμως όλα τα υπόλοιπα είναι free. H ζωή μου εδώ κυλάει όμορφα, έχω κάνει φίλους και η κυρία που με φιλοξενεί είναι πολύ γλυκιά και δοτική. Γενικά ο κόσμος στο Ισραήλ αγαπά την Ελλάδα και οτιδήποτε ελληνικό» μας λέει.

Το ντουέτο με τον Ταραξία

Όσο για τον τρόπο που διασκεδάζουν στα νυχτερινά μαγαζιά, είναι διαφορετικός από τον δικό μας. «Στο Ισραήλ δεν σου πετάνε γαρίφαλα και τριαντάφυλλα την ώρα της διασκέδασης, αλλά σου δίνουν λεφτά. Δεν τα πετάνε, όπως συμβαίνει στα γλέντια της ομογένειας στην Αμερική, σου τα δίνουν στο χέρι ως φιλοδώρημα» εξηγεί. Μιλώντας, τέλος, για το ντουέτο της με τον Ταραξία, το «Ζητάω πολλά», που κυκλοφορεί από τη Real Music, η Νατάσα Μεντή σημειώνει πως ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη δισκογραφική δουλειά της, που ήταν σε μουσική Ακη Δείξιμου και στίχους Νίκου Σαρρή. «Ετσι προέκυψε το ντουέτο με τον Ταραξία. Γράψαμε μαζί τους στίχους, σε μουσική Κωνσταντίνου Δήμα. Το κομμάτι διαθέτει και βιντεοκλίπ που γυρίστηκε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, στην Πεντέλη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This