Χριστούγεννα: Παιδιά και δώρα, μια… δυσεπίλυτη εξίσωση!

Τελικά πόσα (και τι) δώρα πρέπει να κάνουμε σε ένα παιδί στις γιορτές

Must Read

Όπως κάθε άλλο χρόνο, έτσι και φέτος περιμένεις από το παιδί σου μια λίστα με τα δώρα που θέλει τα Χριστούγεννα, είτε από τον Άγιο Βασίλη είτε από εσένα. Αυτή η λίστα κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα εσύ να αναρωτιέσαι πρώτον πώς θα τα καταφέρεις και δεύτερον τελικά πόσα δώρα πρέπει να δίνουμε σε ένα παιδί τα Χριστούγεννα;

Σίγουρα θα έχει τύχει μια φορά και σε εσένα. Έκανες μια βόλτα σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών, αγόρασες αυτό που κατά τη γνώμη σου ήθελε το παιδί σου, το τύλιξες, το έβαλες κάτω από το δέντρο (ισχύει αυτή η παράδοση και στην Ελλάδα;), μόνο και μόνο αυτό τελικά να μην του ρίξει ούτε μια ματιά στην χειρότερη περίπτωση και να παίξει μαζί του έστω και μία ώρα στην καλύτερη.

Κι όλα αυτά προέρχονται απ’ το γεγονός ότι τα παιδιά σήμερα δέχονται 10 φορές περισσότερα δώρα απ’ ό,τι πραγματικά χρειάζονται. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ένα βουνό από παιχνίδια που θα καταλήξουν ή θα εγκαταλειφθούν κάτω απ’ τα κρεβάτια ή σε κάποιο συρτάρι.

Αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο αρνητικοί, γιατί στην τελική αυτές οι μέρες είναι μέρες χαράς και μέρες που τα παιδιά στην ενήλικη ζωή τους θα αναπολούν με νοσταλγία. Γι’ αυτό η λύση είναι να ακολουθούμε τον κανόνα των τεσσάρων δώρων. Σας φαίνονται λίγα ή πολλά; Σύμφωνα με ειδικούς, αυτός είναι ο κατάλληλος αριθμός δώρων, που θα βοηθήσει ένα παιδί να εκτιμήσει, αλλά και να χρησιμοποιήσει όλα τα δώρα που έχει λάβει.

Ποια πρέπει να είναι, όμως, αυτά τα τέσσερα δώρα;

Κάτι που θέλουν πραγματικά

Εάν υπάρχει κάτι το οποίο ζητάει όλο τον χρόνο, τότε τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που μπορείς να εκπληρώσεις την επιθυμία του, επειδή ήταν καλό παιδί, διάβαζε όλα τα μαθήματά του και επειδή τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν μιλούσε για τίποτα άλλο. Το πρώτο δώρο θα πρέπει να είναι αυτό που πραγματικά θέλει (εκτός κι εάν είναι ένα iPhone)!

Ένα ρούχο

Τα ρούχα είναι ένα δώρο που θα εκτιμήσουν κυρίως τα κορίτσια. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι είναι ένα δώρο που χρειάζονται και που ακόμη κι εάν δεν αγαπήσουν όσο το πρώτο, θα θέλουν έστω να το φοράνε τις ημέρες των γιορτών.

Κάτι που πραγματικά χρειάζονται

Μπορεί να χρειάζεται καινούρια αθλητικά, τσάντα για το σχολείο ή ένα εκατομμύριο πράγματα που χρειάζονται καθημερινά τα παιδιά…

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This