Θρήνος στο χώρο της μόδας – Πέθανε ο «άρχοντας του στυλ και της κομψότητας», Νίνο Τσερούτι

«Ένα ρούχο υπάρχει μόνο από τη στιγμή που θα το φορέσει κάποιος»

Must Read

Ο Νίνο Τσερούτι, μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των πολυτελών ανδρικών ρούχων του 20ου αιώνα και ένας καινοτόμος σχεδιαστής, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 91 ετών.

Είχε καταφέρει να αποτυπώσει το κομψό, αλλά και χαλαρό στυλ (σ.σ. το λεγόμενο casual chic) του στον κόσμο της μόδας και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

«Ένα ρούχο υπάρχει μόνο από τη στιγμή που θα το φορέσει κάποιος. Θα ήθελα αυτά τα ρούχα να συνεχίσουν να ζουν, να είναι εμποτισμένα με ζωή, γιατί έτσι τα έζησα», έλεγε ο Τσερούτι, έχοντας και το παρατσούκλι ο «φιλόσοφος της ένδυσης».

Ο Τσερούτι ήταν ο πιο Γάλλος από τους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας όταν άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ το 1967 στο Παρίσι, στην Place de la Madeleine, το σημείο εκκίνησης μιας μάρκας πολυτελείας που γρήγορα έγινε παγκόσμια.

Στη δεκαετία του 1960, γνώρισε τον Τζόρτζιο Αρμάνι, τέσσερα χρόνια νεότερό του και τον προσέλαβε ως σχεδιαστή για ανδρικά ρούχα. Το δίδυμο, που είχε βαθιά επίδραση στον κόσμο της μόδας, χώρισε μια δεκαετία αργότερα, μετά την απόφαση του Αρμάνι να ιδρύσει το δικό του οίκο το 1975.

Στη συνέχεια, τη δεκαετία του 1970, ο Νίνο Τσερούτι εφηύρε το πρώτο μπουφάν, μια ανακάλυψη που εισήγαγε το «casual chic» στα high-end ανδρικά ρούχα.

Ήταν άρχοντας του casual σοφιστικέ, αλλά ένιωθε ότι ο όρος «κομψότητα» έχει «μια τρομερή γεύση του παλιού», προτιμώντας την έννοια του «στυλ». «Το να έχεις στυλ σημαίνει να συνδυάζεις πολιτισμό και τέχνη», σύμφωνα με τον Τσερούτι.

Ο Τσερούτι πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Βερτσέλι, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου βρισκόταν για μια επέμβαση στο ισχίο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera.

O Νίνο Τσερούτι τιμήθηκε με τη διάκριση του «Ιππότη της Εργασίας» και ήταν για ένα διάστημα ο επίσημος σχεδιαστής της ομάδας Ferrari στη Formula 1.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This