Μελίνα Τραυλού: Aπό «βασίλισσα των αυτοκινητάδικων», η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Καπετάνισσα με... στόλο Ι.Χ.

Must Read

Η Μελίνα Τραυλού ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες η «βασίλισσα των αυτοκινητάδικων». Δηλαδή η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που διευθύνει μια μεγάλη εταιρία μεταφοράς οχημάτων (τα περίφημα «αυτοκινητάδικα» βαπόρια), με την εταιρία της να διαθέτει 18 τέτοια πλοία.

Εδώ και τρεις μέρες, όμως, η Μελίνα Τραυλού είναι η «βασίλισσα των εφοπλιστών» στην Ελλάδα. Και μπορεί να μην είναι (ακόμη) τόσο δημοφιλής όσο η Μελίνα Μερκούρη, αλλά και κάποιοι στη ναυτιλία τη θεωρούν «σταρ».

Βεβαίως, τώρα, ως πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, η Μελίνα Τραυλού θα κληθεί να αλλάξει πολλά στον τρόπο με τον οποίο ενεργούσε μέχρι σήμερα. Είναι πλέον πρόεδρος του πιο ισχυρού συλλογικού οργάνου στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο. Και ως εκπρόσωπος ενός τόσο πανίσχυρου «λόμπι», δεν θα μπορεί (έτσι λένε) να εμφανίζεται δημόσια με έναν καινούργιο συνοδό (προσφάτως την είδαν με έναν «κούκλο», πρώην σύζυγο γνωστής παρουσιάστριας), όπως έκανε μέχρι τώρα, χωρίς να ενδιαφέρεται ποιος θα τη δει ή θα τη φωτογραφίσει! Η Μελίνα Τραυλού δεν είναι εύκολος άνθρωπος. Όσο και αν θεωρήθηκε ότι έγινε πρόεδρος επειδή τη στήριξε ο Θόδωρος Βενιάμης, εκείνη έχει το δικό της στιλ και «δεν χαμπαριάζει».

Θεωρείται δε βέβαιο ότι, προκειμένου να κάνει την καριέρα που θέλει και να αφήσει το στίγμα της στα πανίσχυρα «τρία έψιλον» (ΕΕΕ), δεν θα υπολογίσει ούτε ποιος τη στήριξε ούτε ποιος (νόμισε ότι) τη χρησιμοποίησε!

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα απαρνηθεί τη στενή της φιλία με τη Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι (η ίδια άλλωστε ήταν παρούσα στο Προεδρικό Μέγαρο, στην ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού, καθισμένη δίπλα στις τρεις αδελφές του, την Ντόρα Μπακογιάννη, την Κατερίνα Μητσοτάκη και την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, καθώς και τη μητέρα της κυρίας Γκραμπόφσκι) ή την καλή της σχέση με την πρώην ελληνική βασιλική οικογένεια και κυρίως με την Τατιάνα Μπλάτνικ. Θα της είναι δύσκολο, όμως, να αφήνει αναπάντητες τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως τότε που γραφόταν επίμονα ότι είχε στενή σχέση με τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ή ότι είχε επίσης σχέση με τον Μιχάλη Χανδρή.

Αν και το lifestyle έχει αγγίξει τα τελευταία χρόνια τον εφοπλισμό, οι «μεγάλες οικογένειες», οι οποίες «βγάζουν πρόεδρο» στην ένωση, δεν θέλουν «να ακούγεται πολύ» ο χώρος τους στα ΜΜΕ.

Θεωρείται βέβαιο, όμως, ότι η Μελίνα Τραυλού δεν θα «κλειστεί μέσα». Οι σχέσεις της στον διεθνή χώρο είναι μεγάλες και πολυποίκιλες! Ας μην ξεχνάμε ότι στο γεύμα που παρέθεσε η γερμανική πρεσβεία στην Ανγκελα Μέρκελ, όταν ήρθε στην Αθήνα, ήταν παρούσα η σημερινή πρόεδρος της ΕΕΕ.

Πλέον η Μελίνα Τραυλού είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στα 106 χρόνια της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία ιδρύθηκε το 1916. Είναι το «αφεντικό» της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, που ιδρύθηκε το 1973 από τον πατέρα της Νίκο Τραυλό. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Northeastern University της Βοστόνης και αμέσως ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, την οποία καθιέρωσε στον παγκόσμιο χώρο. Η εταιρία της διαθέτει 18 πλοία μεταφορικής ικανότητας έως 5.000 οχημάτων και δραστηριοποιείται σε 20 χώρες στη Μεσόγειο, στη βόρεια Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα, μεταφέροντας κάθε χρόνο περισσότερα από 1.000.000 αυτοκίνητα.

Στις εκλογές της περασμένης Τετάρτης η Μελίνα Τραυλού ήρθε πρώτη σε ψήφους, αφήνοντας τον έτερο διεκδικητή της προεδρίας Γιώργο Αγγελόπουλο στην τρίτη θέση από το τέλος (27ος στους 30). Έτσι λοιπόν την περασμένη Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Τραυλού Ν. Μελίνα. Αντιπρόεδροι: Χανδρής Δ. Μιχαήλ, Λαιμός Ν. Αντώνιος-Θωμάς. Γραμματείς: Φαφαλιός Ι. Δημήτριος, Βενιάμης Θ. Νικόλαος. Ταμίας: Ξυλάς Α. Ιωάννης. Αναπλ. Ταμίας: Καρούσης Ι. Κωνσταντίνος. Μέλη: Αγγελικούση Ι. Μαρία, Αγγελόπουλος Κ. Γεώργιος, Γιουρούκος Δ. Γεώργιος, Δράγνης Π. Ιωάννης, Ευσταθίου Α. Φίλιππος, Κανελλάκης Χ. Φραγκίσκος, Καραγεωργίου Κ. Γεώργιος, Κουμάνταρος Γ. Ιωάννης, Κούστας Δ. Ιωάννης (Δρ.), Κωνσταντακόπουλος Β. Κωνσταντίνος, Λεκανίδης Δ. Στέφανος, Λιβανός Σ. Γεώργιος, Λύρας Κ. Ιωάννης, Μαρινάκης Μ. Ευάγγελος, Μαρτίνος Κ. Νικόλαος, Νομικός Α. Μάρκος, Οικονόμου Χ. Γεώργιος, Παληού Σ. Σεμίραμις, Παπαγιαννόπουλος Α. Βασίλειος, Παππάς Π. Αλέξανδρος, Προκοπίου Γ. Ιωάννα, Σαρακάκης Δ. Δημήτριος Φραγκίσκος, Φραγκίστα Α. Μαρία.

Η εκλογή της Μελίνας Τραυλού ήταν άνετη, κάτι που αναμενόταν, αφού προηγήθηκε η εγγραφή περίπου 1.000 (!) νέων πλοίων στα μητρώα της ΕΕΕ!

Στις αρχαιρεσίες του 2019, πάντως, συμμετείχαν 1.000 πλοία, ενώ την περασμένη Τετάρτη ψήφισαν εφοπλιστές που κατείχαν περισσότερα από 2.200 πλοία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This