Οι 25ες «Νύχτες Πρεμιέρας» έρχονται με Γαβρά, Λάνθιμο και Χρυσό Φοίνικα! (video)

Must Read

Εδώ και 25 χρόνια, οι «Νύχτες Πρεμιέρας» αποτελούν για πολλούς από μας το κατεξοχήν… φάρμακο στην αντιμετώπιση της μελαγχολίας που προκαλείται από το τέλος του καλοκαιριού.

Εδώ και 25 χρόνια, η Αθηναϊκή σινεφίλ κοινότητα, αλλά και δεκάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου, είτε μιλάμε για επίσημους καλεσμένους της διοργάνωσης, είτε για απλούς φίλους της Έβδομης Τέχνης, για όσες ημέρες διαρκεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, σπεύδουν να γεμίσουν τις αίθουσες όπου προβάλλονται οι ταινίες που συνθέτουν το –εξαιρετικά ποικίλο, ιδιαίτερα συναρπαστικό και πάντα γεμάτο μικρές ή μεγαλύτερες εκπλήξεις– μενού του.

Φέτος θα προβληθούν συνολικά 115 ταινίες μεγάλου μήκους και 63 μικρού, αρκετές από τις οποίες έχουν γυναίκες σε… περίοπτη θέση, μπροστά, αλλά και πίσω από την κάμερα.

Η επίσημη πρεμιέρα του φετινού επετειακού φεστιβάλ θα γίνει την Τετάρτη 18/9, με το ανατρεπτικό σατιρικό θρίλερ «Παράσιτα» του Νοτιοκορέατη Μπονγκ Τζουν-Χο, ταινία που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, ενώ, όπως έχουμε αναφέρει ήδη, την αυλαία στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας θα ρίξει το Σάββατο 28/9 η πολυσυζητημένη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα», η οποία βασίζεται στο πολύκροτο best seller «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο 86χρονος κινηματογραφιστής, μάλιστα, θα δώσει το παρών στο φεστιβάλ, όπου, μεταξύ άλλων, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου (Παρασκευή 27/9, 14.00, Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου), ενώ θα τιμηθεί και για τη συνολική προσφορά του με το νεοσύστατο βραβείο «Γιώργος Τζιώτζιος» που θεσπίστηκε φέτος, προς τιμήν του ανθρώπου στον οποίο, ουσιαστικά, οφείλει το φεστιβάλ την ίδια του την ύπαρξη!

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε, ότι στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας θα προβληθεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αφιέρωμα στο Τσέχικο Νέο Κύμα, όπου μεταξύ άλλων θα προβληθεί και ο «Αποτεφρωτής», η ταινία, δηλαδή που αποτέλεσε βασική πηγή έμπνευσης για την οσκαρική «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, το νέο μικρού μήκους φιλμ του οποίου, με τίτλο «Nimic», θα παρακολουθήσουμε ακριβώς πριν!

Επιπλέον θα προβληθεί μια πλήρης ρετροσπεκτίβα στο σινεμά του αξιολογότατου, πρόωρα χαμένου Ταϊβανέζου σκηνοθέτη Έντουαρντ Γιανγκ, ενώ, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την κυκλοφορία του, θα προβληθεί το θρυλικό αντιπολεμικό έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Αποκάλυψη Τώρα» στη final cut εκδοχή του!

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 29/9 στις αίθουσες Ideal, Δαναός 1&2, Odeon Όπερα 1&2, Άστορ, στο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής, με μεγάλο χορηγό για 5η συνεχή χρονιά την COSMOTE TV.

  • Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ.
  • Εισιτήρια (στην τιμή των €6/ταινία) μπορείτε να προμηθευτείτε από τα ταμεία των αιθουσών, από το δίκτυο καταστημάτων Viva και από το site www.viva.gr, όπου ήδη διατίθενται και κάρτες διαρκείας για 5, 10 ή 20 προβολές.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις προβολές, καθώς και για συνεχή ενημέρωση για όλες τις δράσεις του φεστιβάλ, μπορείτε να επισκέπτεστε τα sites www.cinemagazine.gr και www.aiff.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This