Αγωγές Κιμούλη χιλιάδων ευρώ στη Ζέτα Δούκα και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για περιουσιακή και ηθική βλάβη

«Ήθελαν να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και ηθικά»

Must Read

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα για σωματική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη και ο ηθοποιός κατέθεσε αγωγές τόσο κατά της ηθοποιού και συναδέλφων μαρτύρων στο επεισόδιο, όσο και κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, διεκδικώντας αποζημίωση για περιουσιακή και ηθική βλάβη.

Στην αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της Ζέτας Δούκα και των ηθοποιών Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά, που επιβεβαίωσαν την καταγγελία της Ζέτας Δούκα, ζητάει να του καταβάλλουν το ποσό των 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή βλάβη που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη εξαιτίας τους. Για την ηθική βλάβη διεκδικεί αποζημίωση 250.000 ευρώ από την Ζέτα Δούκα και 125.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο ηθοποιούς μάρτυρες.

«Συκοφαντικά, ανεπέρειστα, ανυπόστατα και κατασκευασμένα, ψευδολογήματα»

Χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα πως όλα τα χρόνια δεν είχε κανένα εξώδικο ή άλλη δικαστική όχληση, σημειώνει πως μάρτυρες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των συναδέλφων του και χαρακτηρίζει «απολύτως συκοφαντικά, ανεπέρειστα, ανυπόστατα και κατασκευασμένα, ψευδολογήματα» τις εις βάρος του καταγγελίες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην αγωγή: «Ουδέποτε έχω δημιουργήσει κλίμα φόβου και απαξίωση σε βάρος της πρώτης των εναγομένων, ουδέποτε έχω βρίσει την πρώτη των εναγομένων, ουδέποτε έχω ασκήσει σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία κατά αυτής, ουδέποτε έχω επιδείξει εις βάρος της απάνθρωπη, αντισυναδελφική ή καταχρηστική συμπεριφορά επί σκηνής, ούτε της έχω προκαλέσει οιανδήποτε βλάβη η ζημιά, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Η οποιαδήποτε, δε, στιγμιαία ένταση στη σχέση μας στο πλαίσιο της δουλειάς μας, ουδέποτε υπερέβη τα ανεκτά από τον μέσο άνθρωπο όρια του και ουδέποτε ανέπτυξα ο ίδιος καταχρηστικές, παρενοχλητικές και συμπεριφορές εκτός των ορίων του νομού».

«Ήθελαν να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και ηθικά» αναφέρει για τον ΣΕΗ

Κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του προέδρου του Πειθαρχικού Πασχάλη Τσαρούχα, στρέφεται η επόμενη αγωγή του Γιώργου Κιμούλη, ζητώντας 250.000 και ακόμη 231.227. 80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία που υπέστη.

Κατηγορεί το Σωματείο για μεροληψία στο πρόσωπό του και ότι εσπευσμένα τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό μαζί με ηθοποιό που είχε καταγγελθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αναφορά κάνει και στον Σπύρο Μπιμπίλα, ισχυριζόμενος ότι δημιούργησε εντυπώσεις εναντίον του, ενώ ο ΣΕΗ είχε σκοπό «να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και κυρίως ηθικά, προκειμένου να διασώσουν το αμφίβολο κύρος και να διαφημίσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη δήθεν αποτελεσματικότητα και εγκυρότητα της πραγματικά αίολης πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου το ΣΕΗ, προς ίδιον όφελος των εναγομένων και πάντως εις βάρος μου».

Και συνεχίζοντας στην αγωγή αναφέρει ότι το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να πληγεί ο ίδιος επαγγελματικά, καθώς διεκόπη κάθε συνεργασία του και ο ίδιος να αντιμετωπίσει οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα. Και τονίζει: «Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι, ως άνω, άδικοι, συκοφαντικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί που μου αποδόθηκαν από τους «καταγγέλλοντες» και οι οποίο δεν έχουν οδηγήσει σε απαλλακτική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ έχουν εισχωρήσει τόσο βαθιά στον ψυχισμό του θεατρικού κοινού, που θα συνεχίζουν επί μακρόν να πλήττουν την εικόνα μου και το αίσθημα εμπιστοσύνης των θεατών, των συναδέλφων μου ηθοποιών και σκηνοθετών, των τεχνικών, των θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών προς το πρόσωπό μου που με τόσο κόπο κατάφερα να κερδίσω κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης και επιτυχημένης, έως τώρα, πορείας μου στο χώρο ιδίως του θεάτρου και στο απώτερο μέλλον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This