Λαμπερές παρουσίες στην πρεμιέρα του έργου «Πονηρό πνεύμα»

«Κυνηγοί» φαντασμάτων

Must Read

Λαμπερή πρεμιέρα με «Πονηρό πνεύμα» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η μαύρη κωμωδία του Νόελ Κάουαρντ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική κρατική σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με τους Κατερίνα Λέχου, Αμαλία Μουτούση, Γιώργο Γλάστρα και Αργύρη Ξάφη μεταξύ των πρωταγωνιστών. Μοιάζει, δε, τρομακτικά επίκαιρη, καθώς πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε την άνοιξη του 1941, όταν το Λονδίνο βομβαρδιζόταν από τους Γερμανούς. Ο συγγραφέας του είχε φύγει τότε από την πρωτεύουσα της Αγγλίας και είχε πάει στη βρετανική εξοχή για να γράψει τη συγκεκριμένη κωμωδία φαντασμάτων. Διότι -παρά τις καταστροφικές επιθέσεις που σχεδόν ισοπεδώνουν μια πόλη, παρά τα ερείπια και τα θύματα- η ζωή συνεχίζεται. Κι έτσι «μέσα στην ανασφάλεια, την τρέλα και τη μαυρίλα, ανθίζει μια εξωφρενική κωμωδία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης της.

Η Κατερίνα Λέχου και ο Γιώργος Γλάστρας στο σανίδι

Στην πρεμιέρα του έργου «Πονηρό πνεύμα», που πραγματοποιήθηκε τη 12η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία φωτογραφήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Γιάννη Μόσχο.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Νικόλας Γιατρομανωλάκης – Γιάννης Μόσχος

Ακόμη, τα φλας έπεσαν πάνω στη χήρα του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα, η οποία παρακολούθησε την παράσταση συνοδευομένη από την Ελλη Στάη. Η πάλαι ποτέ «σιδηρά κυρία» της ενημέρωσης και η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη κάνουν στενή παρέα εδώ και χρόνια. Μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος ήταν από τους ανθρώπους που της στάθηκαν ουσιαστικά μετά τον τραγικό θάνατο του συζύγου της. Οι δύο γυναίκες αγαπούν το θέατρο και είχαν απαθανατιστεί μαζί και πριν από μερικούς μήνες σε άλλη πρεμιέρα.

Έλλη Στάη – Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη

Την επίσημη πρώτη του «Πονηρού πνεύματος» παρακολούθησαν επίσης ο Χρήστος Λούλης με τη γυναίκα του Εμιλυ Κολιανδή, ο Αποστόλης Τότσικας με τη σύζυγό του Ρούλα Ρέβη, η Υρώ Μανέ και η Ρένη Πιττακή.

Σκουλά, Τότσικας και Ρέβη
Κατερίνα Λέχου και Ηρώ Μανέ
Χρήστος Λούλης και Αργύρης Ξάφης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This