Αναστασία Τερζή: Οι φονικές πλημμύρες που έζησε στην Αυστραλία και άφησαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου άστεγο

«Είναι σαν να έγινε πόλεμος»

Must Read

Τις φονικές πλημμύρες στην Αυστραλία έζησε από κοντά η Αναστασία Τερζή, η οποία βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στη μακρινή ήπειρο, όπου κάνει live εμφανίσεις σε νυχτερινό στέκι της ομογένειας.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια και μοντέλο έγινε μάρτυρας ενός ακραίου καιρικού φαινομένου που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε δώδεκα προάστια του Σίδνεϊ, μένοντας άστεγοι επί της ουσίας, αφού οι περιουσίες τους καταστράφηκαν.

«Οι πλημμύρες δεν έπληξαν έντονα το κέντρο του Σίδνεϊ, όπου βρίσκομαι εγώ, αλλά κάποια προάστια που απέχουν μία με δύο ώρες από εδώ» μας λέει η Αναστασία και συνεχίζει: «Φυσικά η καταστροφή είναι γεγονός! Μου είπαν πως κάτι τέτοιο είχε να συμβεί πάνω από 100 χρόνια στην Αυστραλία. Ήρθε δε ως φυσικό επακόλουθο μετά τις τεράστιες πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα το 2020. Η φύση εκδικείται, δυστυχώς…»

Μιλώντας στην «Espresso» η Αναστασία Τερζή διευκρινίζει ότι η ίδια βίωσε το καιρικό φαινόμενο σαν μεγάλη καταιγίδα. «Δεν βγήκα από το σπίτι όπου μένω, εννοείται. Εντάξει, είμαι και στον τέταρτο όροφο, οπότε ένιωθα ασφαλής. Πάντως μέσα σε λίγες ημέρες έριξε τη βροχή μιας ολόκληρης χρονιάς. Μιλάμε για απίστευτη οικονομική καταστροφή, είναι σαν να έγινε πόλεμος. Σκέψου ότι χιλιάδες σπίτια έχουν θαφτεί κάτω από τη λάσπη. Πώς θα πληρώσει η Πολιτεία τόσες αποζημιώσεις; Μιλάμε για δισεκατομμύρια» τονίζει.

«Το μαγαζί όπου εμφανίζομαι δεν λειτούργησε φυσικά. Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο θα δουλέψουμε, γιατί έπαθε κάποιες ζημιές ο χώρος από τις βροχές, πλημμύρισε και στάζουν τα ταβάνια. Πρέπει να επιδιορθωθούν όλα αυτά. Την επόμενη εβδομάδα πια θα ξεκινήσουμε πάλι να δουλεύουμε» σημειώνει η τραγουδίστρια, προσθέτοντας ότι τώρα ξεκινάει η φθινοπωρινή περίοδος στη χώρα.

«Εγώ είμαι εδώ τρεις μήνες, έχω καλύψει δηλαδή όλη την καλοκαιρινή περίοδο στην Αυστραλία. Πρόσφατα πήρα παράταση στη βίζα μου και θα φύγω στις 18 Απριλίου, θα είμαι Ελλάδα στις 20 Απριλίου, λίγο πριν από το Πάσχα δηλαδή. Hταν απίστευτη εμπειρία η παραμονή μου στην Αυστραλία. Γνώρισα πολύ ωραίους ανθρώπους, έχει πολλούς Eλληνες εδώ. Έκανα συνέχεια εκδρομές και είδα πολύ όμορφα μέρη. Επίσης τα χρήματα για τις live εμφανίσεις ενός καλλιτέχνη εδώ είναι πολύ καλά, τα τετραπλάσια από αυτά που δίνονται στην Ελλάδα» καταλήγει η όμορφη συμπατριώτισσά μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This