Βερόνικα Αργέντζη: Οι Ελληνες πρέπει να τολμούν να βγαίνουν προς τα έξω

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια, με αφορμή την παράσταση «Ελένη» που θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, μιλά για την επιστροφή της έπειτα από 15 χρόνια στο θεατρικό σανίδι.

Must Read

Για την επιστροφή στο θεατρικό σανίδι έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια επέλεξε ένα εξαιρετικό ελληνικό έργο, την εμβληματική «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Με αφορμή την παράσταση, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 2 Μαΐου στο Μπάγκειον, η γοητευτική ηθοποιός Βερόνικα Αργέντζη μάς μιλά για τον ρόλο της, για την πολύχρονη απουσία της, αλλά και για την κόρη της, η οποία ακολουθεί τα βήματά της.

«Παρακολουθούσα τις παραστάσεις του Δήμου διότι πάντα με ενδιέφερε ο τρόπος που τοποθετείται στο θέατρο» εξηγεί στο «Εnjoy» η κυρία Αργέντζη. «Μέσα από διάφορες κοινές παρέες γνωριστήκαμε καλύτερα και διαπιστώσαμε πως είχαμε κάποιες κοινές σκέψεις για το πώς τοποθετούμαστε στον χώρο του θεάτρου. Διότι μπορεί κάποιοι να πιστεύουν πως ο Δήμος είναι ένας καλλιτέχνης κάπως κλειστός, αλλά αυτό απέχει από την αλήθεια. Είναι ένας καλλιτέχνης και δημιουργός που απευθύνεται σε όλους. Οχι μόνο γιατί δεν διστάζει να συνεργάζεται με ανθρώπους με τους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει κοινή γλώσσα, αλλά και γιατί ασχολείται με έργα που αφορούν αμιγώς τον ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα».

Οπως μας λέει η ηθοποιός, η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος με άμεσες αναφορές στο παρόν. «Γράφτηκε τη δεκαετία του ‘70 και ανήκει στην ποιητική «Τέταρτη Διάστασή» του. Θα έλεγα πως είναι μια κατάθεση ψυχής για τον δημιουργό με τρομερά αντιπολεμικά μηνύματα και αλληγορίες. Για παράδειγμα, όταν η Ελένη απευθύνεται στον στρατιώτη και του λέει “μη σκοτίζεσαι για αξιώματα και θέσεις”, είναι ουσιαστικά σαν να του λέει “μην ασχολείσαι με ματαιόδοξα πράγματα”. Θεωρώ πως το έργο αυτό πρέπει να παίζεται συνέχεια και πάντα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και του πλανήτη».

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και από τότε συνεχίζει το πολύ επιτυχημένο ταξίδι της με επιλεγμένες στάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που αποκτά σταθερή στέγη στην Αθήνα.

«Θα παιχτεί σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, το Μπάγκειον. Αισθάνομαι πως το έργο γράφτηκε για να παίζεται εκεί. Πρόσφατα το θεατρικό παίχτηκε και στη Γερμανία, λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές» σχολιάζει η κυρία Αργέντζη. «Μας αγκάλιασαν όλοι εκεί και συνειδητοποιήσαμε ότι πραγματικά η ελληνική δραματουργία έχει πέραση αρκεί οι Ελληνες να τολμούν να βγαίνουν προς τα έξω. Μπορεί η “Ελένη” να παίχτηκε στην ελληνική γλώσσα με υπέρτιτλους, ωστόσο οι Γερμανοί και κατάλαβαν το κείμενο και συγκινήθηκαν από αυτό».

Η υποκριτική στη ζωή της

Η ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας του ‘90, όπως «Τμήμα Ηθών» και «Φάκελος Αμαζών», απείχε από την ενεργό δράση για περίπου 15 χρόνια, προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανατροφή της κόρης της Αφροδίτης.

«Ηθελα να το ζήσω. Εκανα άλλα πράγματα που δεν αφορούσαν το επάγγελμα του ηθοποιού αλλά τον εαυτό μου και την καλλιέργειά μου. Οταν κάνεις ένα παιδί, έχεις τη δυνατότητα να αμβλύνεις τις γωνίες αλλά και τις αιχμηρές καταστάσεις που μπορεί να έχεις βιώσει ο ίδιος ως παιδί. Και εγώ αυτή την ευκαιρία την άρπαξα για τα καλά. Δεν είναι εύκολο να αποχωρήσεις συνειδητά από έναν χώρο. Αλλά, όταν δεν σε βολεύει η πολυθρόνα, πηγαίνεις και στην καρέκλα. Ολα αυτά τα χρόνια δεν μου έλειψε ο χώρος της υποκριτικής διότι έκανα πράγματα που ήθελα, έγραφα θεατρικά για παιδιά. Ημουν σε μια διαρκή φάση δημιουργίας. Με λίγα λόγια, έκανα ό,τι δεν έκανα στα 19 μου. Γιατί τότε μεγάλωσα απότομα. Εγινα από έφηβη γυναίκα. Μπήκα από πολύ νωρίς σε αυτό το “ποτάμι” των δράσεων και της δημοσιότητας. Δεν πρόλαβα να έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου».

Η 15χρονη κόρη της Αριάδνη, όπως λέει και η ίδια, έχει κληρονομήσει όλες τις καλλιτεχνικές χάρες της μητέρας της. «Είναι μια πιο εξελιγμένη εκδοχή του εαυτού μου» τονίζει η κυρία Αργέντζη. «Εχει εξαιρετική φωνή, γνωρίζει 4- 5 όργανα και παίζει μαζί μου και στη νέα ταινία που ετοιμάζει ο Δήμος Αβδελιώδης. Δεν σας κρύβω πως δεν ενθαρρύνω καθόλου τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Αλλά οι γονείς δεν μπορούν να πάνε κόντρα στα θέλω των παιδιών τους. Δεν είναι κτήματά τους. Εγώ θα της σταθώ όσο μπορώ».

Πόσο όμως την αφορά σήμερα η τηλεόραση; «Φυσικά και με αφορά, εφόσον υπάρχουν αξιόλογες δουλειές. Γιατί έχω κάνει κατά το παρελθόν και πράγματα στα οποία δεν ένιωθα καλά. Και δεν ήταν και λίγα».

Ιnfo: Η «Ελένη» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη θα κάνει πρεμιέρα στο Μπάγκειον Ξενοδοχείον στις 2 Μαΐου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This