Ο Πόθος της Μάνης που ταΐζει Στέμματα και σταρ

Must Read

Ο 22χρονος Πόθος Καλαποθάκης κρατά δυναμικά -μαζί με τον αδερφό του Μάικ– την ψαροταβέρνα που σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι και αστακομακαρονάδες στις διασημότερες προσωπικότητες όλου του κόσμου που καταφτάνουν στη Μάνη!

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Πιο πρόσφατη περίπτωση, η επίσκεψη του Βρετανού επιχειρηματία Τζο Λιούις, ο οποίος έχει την πλειοψηφία των μετοχών της Τότεναμ, και αγκυροβόλησε στο Λιμένι με το πολυτελές γιοτ «AVIVA» (μήκους 98 μέτρων) για να απολαύσει αστακομακαρονάδες! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως από τη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, τη βασίλισσα της Δανίας, μέχρι την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Ρίτα Γουίλσον (σύζυγο του Τομ Χανκς), τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ, τον Σωκράτη Κόκκαλη, έως Ελληνες ηθοποιούς, εφοπλιστές και celebrities, όλοι έχουν γευτεί την περίφημη κολοχτύπα (που αλιεύεται μόνο στον Λακωνικό Κόλπο) με λιγκουίνι!

Στο hot spot της Μάνης, στο πιο πολυδιαφημισμένο, ωραίο και χαμηλό μέρος του γιαλού, ακριβώς δίπλα στο παλάτι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, στο μαγευτικό Λιμένι, βρίσκεται «απλωμένη» η παραδοσιακή ψαροταβέρνα του «Τάκη» (αμύθητος θησαυρός γαστρονομίας), που λειτουργεί από το 1976.

Σήμερα ο διάσημος επιχειρηματίας της Μάνης Τάκης Καλαποθάκης, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους καλλιτεχνικούς κύκλους, αφού έχει πολλούς και στενούς φίλους από τον χώρο αυτό, έχει δώσει τη σκυτάλη στους δύο γιους του.

Στον Πόθο (ο μεγαλύτερος) και στον Μάικ Καλαποθάκη. Συναντήσαμε τον γόη της Μάνης Πόθο Καλαποθάκη, ο οποίος είναι ο συνεχιστής της επιχείρησης, που υποδέχεται τις διασημότερες προσωπικότητες όλου του κόσμου για να γευτούν τα ψάρια -ψημένα σε κρούστα χοντρού αλατιού- και τη θρυλική αστακομακαρονάδα του, με τη μυστική συνταγή της σάλτσας του, που ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και έχουν γίνει viral!

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πόθο, αφού έχει δεχτεί δελεαστικές προτάσεις για να περπατήσει ως μοντέλο στις πασαρέλες του οίκου Gucci και να πάρει μέρος σε κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ, λέγοντας όμως όχι στην προοπτική καριέρας στον χώρο του θεάματος!

Η διαδρομή

«Ο “Τάκης” δεν ξεκίνησε ως ψαροταβέρνα. Λειτούργησε αρχικά ως μία απλή ταβέρνα που σέρβιρε κεφτεδάκια, αβγά, σουβλάκια, γαύρο… Επειδή όμως ο πατέρας μου (Τάκης Καλαποθάκης) είχε κι ένα καΐκι που ψάρευε μεγάλα ψάρια, διαπίστωσε ότι η ζήτηση για το ψάρι ήταν τέτοια, που θα ήταν επικερδέστατο -αντί να τα πουλάει- να τα διαθέτει ως εκλεκτό μενού στο δικό του μαγαζί. Και έτσι δημιουργήθηκε το 1986 η ψαροταβέρνα, που απέδειξε ότι είναι κορυφαία! Τώρα ο πατέρας κάνει… διακοπές, αλλά πάντα θέλει να είναι στο έργο μέσα (γελάει). Μας έχει δώσει όμως πολύ χώρο» εξιστορεί ο Πόθος, αρχίζοντας τη συζήτηση μαζί μας.

Η ψαροταβέρνα του Τάκη είναι στημένη στα βράχια του γιαλού στο Λιμένι, ακριβώς μπροστά στο κύμα, και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Χωρίς ίχνος υπερβολής, η φήμη των καταπληκτικών γεύσεων -που προκύπτουν από τη μυστική συνταγή ψησίματος του ψαριού στο αλάτι- ξεπέρασε τα σύνορα της Μάνης και της χώρας μας. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η περίπτωση της Μπριγκίτε Γουίλσον, Βρετανίδας επιχειρηματία, η οποία έμαθε την ψαροταβέρνα «Τάκης» από παρέα κοσμικών φίλων που έχουν φιλικούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και θεώρησε απαραίτητο να την επισκεφτεί.

Επισκεψιμότητα

«Προσπαθήσαμε τρεις φορές να κάνουμε κράτηση τραπεζιού. Ηταν δύσκολο… Ηρθαμε όμως από κοντά και εξηγήσαμε στην επιχείρηση ότι είμαστε από την Αγγλία. Σήμερα σταθήκαμε τυχεροί και θα απολαύσουμε τη φιλοξενία και τις υπέροχες συνταγές της ψαροταβέρνας που έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο» μας λέει η Αγγλίδα επισκέπτρια, την οποία πετύχαμε να τρώει εκεί, αλλά δεν θέλησε να τη φωτογραφίσουμε!

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Ο “Τάκης” ξεκινά να λειτουργεί καθημερινά από την Καθαρά Δευτέρα έως το τέλος Οκτωβρίου. Τον χειμώνα λειτουργεί μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Και έχει πάντα πληρότητα» συμπληρώνει ο νεαρός επιχειρηματίας και θυμάται ορισμένα περιστατικά: «Μία ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν μας επισκέφτηκε μια διάσημη βασίλισσα της Ασίας. Ηρθε με απόλυτη μυστικότητα και μας ζητήθηκε να μην αποκαλύψουμε το όνομά της. Το έχουμε σεβαστεί έως σήμερα. Θα σας περιγράψω, όμως, όλο το χρονικό της επίσκεψής της. Εφτασε στο Λιμένι με μεγάλη συνοδεία. Εκλεισαν όλο το χωριό και ζήτησαν μόνο τον Τάκη, τον πατέρα μου, να ψήσει, να σερβίρει, να μαγειρέψει, μόνο εκείνον. Ετσι και έγινε. Ηταν όλο το μαγαζί κλεισμένο και γεμάτο από τους προσκεκλημένους της. Σερβιρίστηκαν τα μεγαλύτερα ψάρια. Το μενού ήταν εντυπωσιακό. Το θυμάμαι μέχρι τώρα. Ενθουσιάστηκαν».

Πόθος Καλαποθάκης και Γιάννης Αρμουτίδης

Το σημαντικότερο δεν είναι μόνο το φαγητό ή η υπέροχη τοποθεσία, αλλά η ίδια η ιστορία του Τάκη. Δεν χρησιμοποιεί social media, δεν μιλά σε συνεντεύξεις και δεν φωτογραφίζεται.

Σήμερα μιλά πρώτη φορά για το σημείο που αποτελεί προορισμό για εκείνους που γνωρίζουν, αλλά και για τους διασήμους σε όλο τον κόσμο. Ο Πόθος Καλαποθάκης απασχολείται στην επιχείρηση του πατέρα του από 8 ετών. Αρχισε καθαρίζοντας ψάρια, μαθαίνοντας την τέχνη του ψησίματος –σήμερα είναι κορυφαίος και κρατά μυστική τη συνταγή της γεύσης-, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχει αναλάβει εξολοκλήρου την επιχείρηση μαζί με τον αδερφό του. Εργάζεται καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. «Είμαστε όλο τον χρόνο εδώ. Πρέπει να σου αρέσει η ησυχία για να μείνεις στη Μάνη όλο τον χρόνο. Αγαπάω τον τόπο μου. Μένω λίγα χιλιόμετρα πέρα από το Λιμένι, στο πατρικό μας σπίτι, στην Αρεόπολη. Το αγαπώ» μας λέει χαρακτηριστικά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This