«Πίνακες» με… καμβά φουσκωμένες κοιλίτσες

Η μακιγιέζ Αθανασία Μπουλιώνη μιλά στην «Espresso» για την «ιδιαίτερη» εικαστική παρέμβασή της

Must Read

Με ακόμα μεγαλύτερη χαρά γεμίζει τις ζωές των γυναικών που περιμένουν τον πελαργό η μακιγιέζ Αθανασία Μπουλιώνη.

  • Aπό τη Γιώτα Φλώρου

Η γυναίκα, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, δεν κλείνει συναντήσεις με τις μέλλουσες μαμάδες για να τις βάψει, ώστε να δείχνουν ακόμα πιο όμορφες. Αυτό που κάνει είναι να «περιποιείται» με έναν μοναδικό τρόπο εκείνες αλλά κυρίως τις φουσκωμένες κοιλίτσες τους! Ουσιαστικά η κυρία Μπουλιώνη μετατρέπει τις κοιλιές των εγκύων σε καμβά ζωγραφίζοντας πάνω τους μοναδικές παραστάσεις με έντονα χρώματα, που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες.

Μιλώντας στην «Espresso» η κυρία Μπουλιώνη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πάντα της άρεσε η ζωγραφική. Μπορεί να μην ασχολήθηκε επαγγελματικά με αυτήν, αλλά σπούδασε πριν από 12 χρόνια ένα άλλο είδος «ζωγραφικής», το οποίο γίνεται πάνω σε πρόσωπα και δεν είναι άλλο από το επαγγελματικό μακιγιάζ. Ομως, επειδή οι αυθεντικές αγάπες δεν ξεχνιούνται, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ασχολείται πιο ενεργά με την πραγματική ζωγραφική, που είναι ένα συγκλονιστικό είδος τέχνης!

Η ζωγραφική στις κοιλιές των εγκύων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό. Αυτό το είδος ζωγραφικής, που δεν είναι τόσο γνωστό στην Ελλάδα, άρχισε να κάνει η κυρία Μπουλιώνη πριν από οκτώ χρόνια. Μάλιστα, το πρώτο μοντέλο της ήταν στενό συγγενικό της πρόσωπο, συγκεκριμένα η αδερφή της, η οποία τότε περίμενε το πρώτο της παιδάκι.

«Η ζωγραφική σε εγκύους ήρθε ως ιδέα εντελώς τυχαία, οκτώ χρόνια πριν, όταν η αδερφή μου ήταν έγκυος και σκέφτηκα ότι θα ήταν όμορφο να έχει φωτογραφίες από την περίοδο της εγκυμοσύνης» αναφέρει η Θεσσαλονικιά μακιγιέζ. Οπως τονίζει, η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι πρωτόγνωρη και ξεχωριστή για τις περισσότερες γυναίκες κι έτσι σκέφτηκε να δώσει στις μέλλουσες μαμάδες ακόμα περισσότερες στιγμές που θα θυμούνται για μια ζωή.

Η διαδικασία της ζωγραφικής στην κοιλιά μιας γυναίκας που περιμένει το παιδάκι της είναι πολύ χαλαρωτική και τη συνδέει ακόμα περισσότερο με το μωρό. «Κατά τη διαδικασία οι μανούλες κάθονται αναπαυτικά στην πολυθρόνα και το απολαμβάνουν» λέει η κυρία Μπουλιώνη. «Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής το έμβρυο νιώθει το χάδι του πινέλου και συχνά αντιδρά! Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή, όταν κουνιέται η κοιλίτσα κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής» δηλώνει η ίδια.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ζωγραφική είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία για τη μέλλουσα μητέρα. Οπως τονίζει η κυρία Μπουλιώνη: «Η επαφή με τα χρώματα είναι εντελώς επιδερμική. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι κατάλληλα για τη ζωγραφική του προσώπου των παιδιών. Δεν περιέχουν τίποτε περισσότερο από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά! Δεν περιέχουν χημικά και είναι υδατοδιαλυτά. Μπορούν να αφαιρεθούν πανεύκολα με νερό ή υγρά μαντιλάκια».

Οι παραστάσεις που θα αποτυπωθούν στις κοιλίτσες ποικίλλουν αρκετά, ανάλογα με την… έμπνευση της μαμάς, αλλά πάντα είναι τρυφερά και χαρούμενα θέματα. «Συνήθως οι παραστάσεις που επιλέγουν οι μανούλες είναι με ουδέτερα θέματα, όπως ο πελαργός, ένα αβγό που σπάει και ξεπηδούν χεράκια και ποδαράκια, ο μικρός πρίγκιπας. Παράλληλα, ρόλο παίζει και η εποχή. Για παράδειγμα, μια χιονόμπαλα, παιδικές φιγούρες με χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ αλλά και πιγκουίνοι».

Οπως αναφέρει η κυρία Μπουλιώνη, κάποιες φορές οι γυναίκες σκέφτονται έξω από το… κουτί και διαλέγουν να ζωγραφιστεί στην κοιλιά τους κάτι που να σχετίζεται με τη δουλειά του συζύγου ή του συντρόφου τους!

Οι αντιδράσεις των μαμάδων είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και επικεντρώνονται τόσο στη δουλειά της Αθανασίας Μπουλιώνη όσο και στον χαρακτήρα της, που έχει μεγάλη σημασία για να κυλήσει ομαλά η διαδικασία. «Υπέροχη δουλειά από μια εξαιρετική καλλιτέχνιδα και ένα φανταστικό, χαμογελαστό πάντα κορίτσι!» έχει γράψει μια μανούλα σε κριτική της στη σχετική σελίδα στο facebook. «Μια τόσο όμορφη στιγμή της γυναίκας καταφέρνεις να την κάνεις ακόμα πιο υπέροχη». «Αψογη δουλειά από ένα συνεργάσιμο και ευδιάθετο κορίτσι που δεν χαλάει χατίρια!» γράφουν άλλες μανούλες. Μετά το πέρας της διαδικασίας η κυρία Μπουλιώνη δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες για μια φωτογραφία με τη ζωγραφισμένη κοιλίτσα τους, ώστε να έχουν μια ανάμνηση που θα κρατήσει για μια ζωή. Τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια επιλέγουν να φωτογραφίζονται τους μήνες που η γυναίκα περιμένει παιδί.

Ωστόσο, για πολλές γυναίκες αυτές οι φωτογραφίσεις μπορεί να είναι… λίγο άβολες, καθώς μπορεί να μη γνωρίζουν πώς να ποζάρουν σωστά και να μη νιώθουν άνετα. Αντίθετα, η φωτογράφιση μόνο της ζωγραφισμένης κοιλιάς μιας εγκύου διαφέρει και είναι πιο απλή, καθώς η παράσταση «μιλά» από μόνη της.

Οσες μέλλουσες μανούλες θέλουν να ζήσουν την εμπειρίας της ζωγραφικής στην κοιλιά τους μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αθανασία Μπουλιώνη στις ειδικές σελίδες που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα: Blooming Seed στο facebook και @blooming_seed στο Instagram.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This