ΑΕΚ, θρησκεία… Ο μητροπολίτης Γαβριήλ αποθεώθηκε στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της «Ένωσης» «Αγια-Σοφιά»

Την ώρα που μπήκε στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγια- Σοφιά», για να τελέσει τα εγκαίνια, σείστηκε το σύμπαν.

Must Read

Aπό τη Βίβιαν Μπενέκου

Ανεπανάληπτης υποδοχής έτυχε από 32.000 φιλάθλους ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

Την ώρα που μπήκε στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγια- Σοφιά», για να τελέσει τα εγκαίνια, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο, σείστηκε το σύμπαν για τον δίμετρο μητροπολίτη που περπατούσε χαιρετώντας το πλήθος που τον ζητωκραύγαζε. Εκείνος, «μαγεμένος» από την ατμόσφαιρα, πήγε μπροστά από τη Θύρα 21 και ευλόγησε τον κόσμο, ο οποίος τον αποθέωσε… Ο σεβασμιότατος τέλεσε τον αγιασμό με τη συμμετοχή δέκα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως κι ύστερα μίλησε για την ιστορία της ΑΕΚ, καθώς και για τον ηγέτη της ομάδας Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο κ. Γαβριήλ προσέφερε μια σημαία της ΑΕΚ με αναγραφόμενα πάνω τα αρχικά της Ιεράς Μητροπόλεως, λέγοντας: «Μητρόπολη, Εκκλησία και ΑΕΚ θα πορευόμαστε μαζί».

Μάλιστα, όταν ενώπιον 32.000 οπαδών ευχήθηκε «καλά πρωταθλήματα και πολλές επιτυχίες», έγινε «το σώσε» από τους φιλάθλους. Σε μια φαντασμαγορική, λοιπόν, τελετή η ΑΕΚ εγκαινίασε το νέο της γήπεδο «OPAP Arena Αγια-Σοφιά», ενώνοντας πολίτες, πολιτική και Εκκλησία. Οι «Ενωσίτες» κατάφεραν να ενώσουν και τα κόμματα, μια και πλήθος πολιτικών από όλες τις παρατάξεις έδωσε την Παρασκευή το «παρών» σε μια ιστορική για την ομάδα βραδιά! Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν τα πρόσωπα που εντόπισε από το δεξιό στρατόπεδο ο φακός της στήλης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, το νέο σπίτι της ΑΕΚ πανηγύρισαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος βρέθηκε στις κερκίδες να «κοιμίζει» το μικρό του εγγονάκι που τον συνόδευε, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Από το ΠΑΣΟΚ, η υποψήφια βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη και ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης. Εκεί ήταν και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Παρόντες, φυσικά, ήταν και οι «οικοδεσπότες», εκείνοι δηλαδή που βοήθησαν να στηθεί το στάδιο, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο, τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είχε μαζί του και τον γιο του Αλέξανδρο, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Χάρη Ρώμα. Ολοι μαζί φώναξαν «καλορίζικο το γήπεδο της ΑΕΚ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This