Eurovision 2023: Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Λίβερπουλ

Πρόκειται για τον νεαρότερο τραγουδιστή που έχει επιλέξει ποτέ η χώρα μας για να διαγωνιστεί

Must Read

«Κλείδωσε» η ελληνική συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, με την Επιτροπή  να καταλήγει, κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής, ότι στο Λίβερπουλ θα μας εκπροσωπήσει ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι του «What they say».

Ο φετινός υποψήφιος είναι, σύμφωνα με το eurovisionfun.com, ανιψιός της γνωστής φωτογράφου και επιχειρηματία Μαρίνας Βερνίκου και η υποφηφιότητά του στην -αρχική- επτάδα των κομματιών που είχαν υποβληθεί για την εκπροσώπηση της χώρας μας, αποτέλεσε πρόταση της PANIK Records στην ΕΡΤ.

Ο… τινέιτζερ Βίκτωρ Βερνίκος, κατάφερε να επικρατήσει της Μελίσσας Μαντζούκη και του -γυναικείου- ντουέτου των Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού, που με τα τραγούδια τους «Liar» και «Shout out», αντίστοιχα, συνέθεταν την τελική τριάδα.

https://youtu.be/M5yqcVqPytM

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Ο Βίκτωρας Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του “What They Say”, με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.»

Θυμίζουμε πως, για πρώτη φορά φέτος, το υποψήφιο τραγούδι επιλέχθηκε συνδυαστικά, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της 70μελούς Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της επταμελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Τα εβδομήντα μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Κληρώθηκαν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.

Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, στις 9, 11 και 13 Μαΐου του 2023.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This