«Παναγία μου βοήθησέ μας» – Ο Σπύρος Φωκάς είδε τις φλόγες να πλησιάζουν το σπίτι του

Συγκλονίζουν τα λόγια της γυναίκας του

Must Read

Τις πιο τραγικές στιγμές της ζωής του έζησαν ο χολιγουντιανός Ελληνας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του Λίλιαν, οι οποίοι έβλεπαν από το σπίτι τους στο Καλαμάκι Κορινθίας τη φωτιά να πλησιάζει την περιοχή και τις φλόγες να τους απειλούν.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Εχοντας έτοιμα τα πράγματά τους μέσα σε μια βαλίτσα, η Λίλιαν Φωκά και ο αγαπημένος Ελληνας ηθοποιός, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, για πολλές ώρες ήταν έτοιμοι να εκκενώσουν το σπίτι τους, έπειτα από το προειδοποιητικό σήμα που έστειλε η Πολιτική Προστασία. «Εχουμε ετοιμάσει τα πράγματά μας και ο Θεός να βάλει το χέρι του» ήταν τα πρώτα λόγια της Λίλιαν Φωκά, η οποία, όπως μας είπε, έβλεπε από πολύ νωρίς τη φωτιά να κατακαίει την περιοχή Καλλιθέα Κορινθίας. Νωρίτερα, η ανάρτησή της στο facebook είχε προκαλέσει ανατριχίλα: «Παναγία μου, βοήθησέ μας!».

Ηταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι όταν η Πολιτική Προστασία του υπουργείου έδωσε σήμα να εκκενωθούν όλες οι περιοχές κοντά στους Αγίους Θεοδώρους. Με δάκρυα στα μάτια η Λίλιαν ετοίμασε τις βαλίτσες με τα απαραίτητα, έντυσε τον αγαπημένο της σύζυγο και μεγάλο ηθοποιό Σπύρο Φωκά και περίμενε τα νεότερα για την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις στο Λουτράκι Κορινθίας.

Στην πόρτα του σπιτιού του στο Καλαμάκι Κορινθίας

Οπως είναι γνωστό, το ζευγάρι, εδώ και αρκετά χρόνια, μένει στην περιοχή σε ένα φτωχικό σπίτι, μέσα στο οποίο ο μεγάλος ηθοποιός έχει όλα του τα υπάρχοντα. «Από το μπαλκόνι βλέπουμε πυκνούς καπνούς. Περιμένουμε το σήμα από την Αστυνομία ώστε να πάρουμε το ασθενοφόρο και να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Σπύρος πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα άλλο μέσο» λέει με συγκίνηση η σύζυγός του στην «Espresso».

«Τη νύχτα προβλέπεται εγώ να τη βγάλω στην πολυθρόνα για παν ενδεχόμενο κινδύνου και, όταν δούμε τα σκούρα, να ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου να έρθουν να μας πάρουν. Δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι αποπνικτική» αναφέρει στην εφημερίδα η Λίλιαν, ενώ δεν κρύβει ότι πολλές φορές προσευχήθηκε για να μην πλησιάσουν οι φλόγες στο μοναδικό μικρό σπιτάκι που έχουν. «Αν γίνει κανένα κακό και καεί και αυτό, θα είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι» τονίζει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This