Πέθανε ο Τότο Κουτίνιο ερμηνευτής του “Italiano vero” και νικητής της Eurovision 1990

Ήταν 80 ετών και έδινε μάχη με τον καρκίνο

Must Read

Ο Τότο Κουτίνιο, ο Ιταλός τραγουδιστής που έκανε τεράστια επιτυχία και στη χώρα μας με το κομμάτι «Un Italiano vero» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών καθώς έπασχε από καρκίνο. Είχε επίσης κερδίσει την 1η θέση στη Eurovision το 1990 με το «Insieme: 1992».

https://www.youtube.com/watch?v=mLOLRNSQttY

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, αποχαιρέτησε τον Τότο Κουτίνιο με μια ανάρτηση στα social media, που έγραφε: “Γεια στον Τότο Κουτίνιο, έναν αληθινό Ιταλό”.

Ποιος ήταν ο Τότο Κουτίνιο;

Ο Σαλβατότε ή αλλιώς Τότο Κουτίνιο γεννήθηκε στις  7 Ιουλίου 1943 και ήταν Ιταλός ποπ τραγουδιστής-τραγουδοποιός και μουσικός.

Ήταν περισσότερο γνωστός για την παγκόσμια επιτυχία του, “L’Italiano”, που κυκλοφόρησε στο ομότιτλο άλμπουμ του το 1983. Ο Κουτίνιο κέρδισε επίσης τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1990 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ, με το τραγούδι “Insieme: 1992”, για το οποίο έγραψε τόσο τους στίχους όσο και τη μουσική.

Έχει περιγραφεί ως «ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές στην Ιταλία και σύμβολο της ιταλικής μελωδίας στο εξωτερικό», καθώς και «ένας από τους πιο δημοφιλείς Ιταλούς ερμηνευτές σε παγκόσμια κλίμακα» και «ένας από τους πιο επιτυχημένους Ιταλούς τραγουδοποιούς όλων των εποχών». πουλώντας πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This