Χρίστος Αντωνιάδης: «Το λαϊκό τραγούδι σήμερα έχει αφεθεί στην τύχη του»

Η επιτυχία στο σίριαλ «Δυο ξένοι», τα «πισώπλατα» μαχαιρώματα και η γυναίκα της ζωής του, που του χάρισε δύο υπέροχα παιδάκια

Must Read

Ο Χρίστος Αντωνιάδης έχει συνδέσει το όνομά του με τις «χρυσές εποχές» της διασκέδασης ως γνήσια λαϊκή φωνή. Μιλώντας στην «Espresso» εξηγεί τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στα νυχτερινά μαγαζιά και τους λόγους που αποφάσισε για οκτώ χρόνια να αποσυρθεί από το τραγούδι και να ασχοληθεί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Εδώ και έναν χρόνο διανύει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή του, καθώς μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Αφροδίτη έγιναν γονείς, αποκτώντας δίδυμα.

Mε τη σύζυγό του και τα παιδάκια τους

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική και το τραγούδι, ήταν παιδικό σου όνειρο;

Οι γονείς μου δεν έχουν καμία σχέση με το τραγούδι και ήταν μια ρηξικέλευθη απόφαση για εμένα να ασχοληθώ με αυτό, διότι ήταν πολύ αντίθετοι. Οι γονείς μου είναι κομμωτές, είχαν κομμωτήρια και ήθελαν να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις τους. Από το δημοτικό άκουγα πολλή μουσική και στην πορεία η χαρά μου όλη ήταν όταν τραγουδούσα και έβλεπα τα πρόσωπα των φίλων μου να χαμογελούν.

Mε την Ελένη Μενεγάκη

Το 1991 αρχίζεις να εμφανίζεσαι στο Ρομέο, όπου για έξι χρόνια το μαγαζί αποτελεί συνώνυμο της διασκέδασης. Τι θυμάσαι από εκείνα τα χρόνια;

Εκεί έμαθα τη δουλειά, όλη η Αθήνα περνούσε από εκεί, αρχίζαμε στις έντεκα το βράδυ και τελειώναμε στις επτά το πρωί, δουλεύαμε επτά ημέρες την εβδομάδα. Ενα πρόβλημα που έχουν σήμερα οι τραγουδιστές είναι ότι δεν έχουν πολλά μεροκάματα, ώστε να εκπαιδευτούν πάνω στο αντικείμενο. Η δουλειά μαθαίνεται πάνω στην πίστα. Για να έρθει ο πελάτης, να πληρώσει για να διασκεδάσει, είναι πολύ σημαντικό. Δυστυχώς, σήμερα οι εννέα στους δέκα που βγαίνουν δεν έχουν ιδέα πώς να κάνουν τον κόσμο να διασκεδάζει. Απλώς τραγουδούν διεκπεραιωτικά και νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Δεν φταίνε αυτοί, φταίει ότι δεν έχουν πολλά μεροκάματα. Εχω ζήσει πολύ έντονες στιγμές στη νύχτα, με έχουν θάψει με λουλούδια, έχουν κάψει τραπέζια, μου έχουν σκίσει μπλούζες και πολλά ακόμη.

Ο τραγουδιστής παιδάκι

Ανάμεσα στις πολλές επιτυχίες που έχεις τραγουδήσει, ποια κομμάτια σου ξεχωρίζεις;

Από τα παλαιότερα το «Δεν είσαι εσύ σαν τις άλλες αγάπες», από τα νεότερα το «Πέσαν οι γέφυρες», που έβγαλα πριν από δύο χρόνια.

Θα ήθελα να αναφερθούμε και στην τηλεοπτική σου εμφάνιση στους «Δύο ξένους», που πραγματικά άφησε εποχή. Πώς έγινε η επιλογή σου για τον ρόλο και πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο σίριαλ (επίσης του Mega) «Εμείς και εμείς». Η συμμετοχή μου στους «Δύο ξένους» θα έλεγα ότι με καθιέρωσε ως τραγουδιστή, καθώς πολύς κόσμος ήξερε τα τραγούδια μου, αλλά μπορεί να μην ήξερε το πρόσωπό μου. Η σειρά έκανε 70% τηλεθέαση και μου έκανε πολύ καλό στην καριέρα μου. Στην αρχή είχαν κάποιον άλλον τραγουδιστή στο μυαλό τους για να παίξει στη σειρά, αλλά δεν ευοδώθηκε και έτσι επέλεξαν εμένα.

Mε τους Πάνο Φαλάρα και Βασίλη Καρρά

Ξαφνικά, ενώ βρίσκεσαι στο απόγειο της καριέρας σου, αποφάσισες να αποτραβηχτείς από τα φώτα της δημοσιότητας. Τι σε ώθησε σε αυτήν σου την απόφαση;

Μεσολάβησαν κάποια χρόνια που ήταν δύσκολα για εμένα και δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά με τον τρόπο που μου άρεσε. Επίσης, οι λόγοι ήταν και οικονομικοί, καθώς άρχισε η οικονομική κρίση και μειώθηκαν πολύ τα μαγαζιά. Ετσι βρήκα έναν άλλον τρόπο να βιοπορίζομαι και επέλεξα να μην αναλώνομαι σε συνεργασίες που δεν με ευχαριστούσαν. Ασχολήθηκα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ασχολούμαι και μέχρι σήμερα δηλαδή, κάνοντας δική μου εταιρία με φωτοβολταϊκά. Περίπου το 2009 σταμάτησα και επανήλθα στο τραγούδι ξανά το 2018.

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Καζάκο και την Τάνια Τρύπη σε συμμετοχή σε σίριαλ

Εχεις βιώσει πισώπλατα μαχαιρώματα στη δουλειά σου;

Αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού και ειδικά με έναν άνθρωπο σαν εμένα που δεν είχα κάποιου είδους «προστασία», καθώς οι γονείς μου ήταν άσχετοι με τον χώρο και δεν είχα κάποια μεγάλη εταιρία από πίσω μου να με στηρίζει. Ολα τα χτυπήματα έπεφταν απευθείας επάνω μου, έτσι ήρθε μια μέρα που είπα «γιατί, ρε γαμώτο, δεν μπορεί να μου έρθει κάτι εύκολο και σε εμένα», σε πιάνει ένα παράπονο…

Μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Βασίλη Σαλέα

Τι αλλαγές εντόπισες στον χώρο στην καλλιτεχνική επιστροφή σου;

Η διασκέδαση δεν υπάρχει όπως ήταν παλιά και το λαϊκό τραγούδι έχει αφεθεί στην τύχη του. Πηγαίνεις σε νυχτερινά μαγαζιά με καλλιτέχνες που είναι πολύ επίκαιροι και για να ακούσεις λίγο μπουζούκι περιμένεις να πάει τρεις το πρωί. Είτε θα πας σε σχήματα που θα βαριέσαι και θα είναι για να κοιμηθείς είτε θα είναι τελείως pop.

Θα σε ενδιέφερε να συμμετέχεις σε κάποιο ριάλιτι;

Σε μουσικό ριάλιτι θα πήγαινα, ναι, εφόσον έτσι είναι η εποχή, ακολουθείς. Και στην υπερβολή του ακόμα είναι ένας είδος διασκέδασης, μέσα είμαι. Μου έχουν γίνει προτάσεις κατά καιρούς, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Σε παιχνίδι τύπου «Survivor» δεν θα πήγαινα, έχω μεγαλώσει για αυτά!

Με τη Ρούλα Κορομηλά στο «Μπράβο Ρούλα»

Για να αλλάξουμε κλίμα, από το 2012 είσαι παντρεμένος με την Αφροδίτη. Τι είναι αυτό που ξεχώρισες στη σύζυγό σου;

Φεύγοντας από τη δουλειά το 2009, αποζητούσα ψυχική ηρεμία και αποχή από όλα αυτά που με χαλούσαν στον χώρο της νύχτας. Αυτό ακριβώς μου προσέφερε η Αφροδίτη, καθώς δεν είχε καμία σχέση με τη νύχτα. Η σύζυγός μου έχει τελειώσει διαιτολόγος, αλλά στην πορεία την έκανα κομμώτρια! Εχει αναλάβει τις οικογενειακές μας επιχειρήσεις. Η γυναίκα μου μού προσέφερε μια ζωή μακριά από τη νύχτα, ένας αληθινός άνθρωπος που με έκανε να χαίρομαι τα απλά καθημερινά πράγματα της ζωής.

Πέρυσι μάλιστα έγινες για πρώτη φορά πατέρας, αποκτώντας δίδυμα. Πώς βιώνεις την πατρότητα;

Πολλή κούραση, αδελφέ! Για ένα πηγαίναμε, δύο μας βγήκαν! Νιώθω ευλογημένος από τον Θεό που μου έδωσε αυτό το σπουδαίο δώρο!

Στον γάμο του με τη σύζυγό του Αφροδίτη και την Ελντα Πανοπούλου

Θα ήθελες να ακολουθήσουν το επάγγελμά σου;

Εάν ακούσω κάτι ενδιαφέρον, που είναι τουλάχιστον από εμένα και επάνω, με μεγάλη μου χαρά, εάν είναι από εμένα και κάτω, θα το αποτρέψω.

Θα ήθελα να αναφερθούμε και στην υποψηφιότητά σου ως περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μάχη για την Αττική», με τον Φίλιππο Καμπούρη. Πώς αποφάσισες να είσαι υποψήφιος;

Είμαι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αττικής. Με έπεισε η πρόθεση του Φίλιππου να κάνει πέντε πράγματα. Βλέπω στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο που έχει διάθεση να προσπαθήσει και να σπάσει τα «καλούπια» του κατεστημένου. Εγώ είμαι ακομμάτιστος, ούτε μπλε ούτε πράσινος ούτε κόκκινος, και δεν είμαι πολιτικός και ούτε θα γίνω. Eάν εκλεγώ, θα συνδράμω όπως μπορώ στα πολιτιστικά για την Αττική.

Φέτος τον χειμώνα πού θα εμφανίζεσαι;

Στο Εν Μοσχάτω, όπως και πέρυσι. Φέτος τον χειμώνα θα βγάλω και κάποια τραγούδια, μόλις βρω λίγο χρόνο από την ενασχόληση με τα δίδυμά μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This