Δεύτερο στεφάνι για τον πρώην ισχυρό του ΣΕΒ

Η νέα ευτυχισμένη ζωή του επιχειρηματία και συλλέκτη Δημήτρη Δασκαλόπουλου

Must Read

Αθόρυβα και μακριά από τα φλας όπως πάντα στην προσωπική του ζωή, ο επιχειρηματίας και διεθνούς φήμης συλλέκτης Δημήτρης Δασκαλόπουλος φημολογείται ότι επισημοποίησε και με στεφάνι τη σχέση του με την επί σειρά ετών αγαπημένη του σύντροφο Ειρήνη Πάρη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Espresso, το ζευγάρι εγκατέλειψε τα βόρεια προάστια και κατοικεί πλέον στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα διαμέρισμα-μουσείο σύγχρονης τέχνης, λόγω των έργων από τη συλλογή του ιδιοκτήτη. Με ένα εντελώς διαφορετικό, χαλαρό, κομψό αλλά και ροκ δείπνο, όπως πράττει το «old money», μακριά από νεοπλουτισμούς και ξιπασιές, το ζευγάρι γιόρτασε το νέο του σπιτικό, όπως έγραφε και η πρόσκληση που εστάλη σε λίγους εκλεκτούς, κυρίως παλιούς φίλους του οικοδεσπότη από το lobby των παραδοσιακών βιομηχάνων, όπως η Ιωάννα Παπαδοπούλου, της ιστορικής βιομηχανίας μπισκότων, ο Θεόδωρος Φέσσας με τη σύζυγό του Ελίνα και ο Σάκης Καλλιτσάντσης.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας συζύγου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, που, εκτός των άλλων, τους ενώνει η αγάπη τους για την τέχνη, ήταν το 2021, εν μέσω πανδημίας, στα εγκαίνια του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου της Λένορμαν, που ανακαινίστηκε από τον οργανισμό ΝΕΟΝ, του Δασκαλόπουλου, και δωρίστηκε στο Ελληνικό Δημόσιο. Στις φωτογραφίες που τότε κυκλοφόρησαν η Ειρήνη Υβόννη Πάρη, που κατά τη διάρκεια της θητείας του νυν συζύγου της, στο προεδρείο του ΣΕΒ, το 2008, είχε εκλεγεί εκπρόσωπος στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, φιγουράριζε όχι μόνο στο πλευρό του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και της αδερφής του Ευγενίας Δασκαλοπούλου αλλά και στο πλευρό της κόρης του βιομηχάνου, Αλεξάνδρας  .

Βασικός μέτοχος

Ο 66χρονος γαμπρός Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της DAMMA Συμμετοχών Α.Ε., εταιρίας επενδυτικών συμμετοχών και διαχείρισης κεφαλαίων, διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ από το 2006 έως το 2014 και παραμένει επίτιμος πρόεδρός του. Στον περισσότερο κόσμο, όμως, είναι γνωστός ως Mr. ΔΕΛΤΑ, λόγω της μικρής, ιστορικής επιχείρησης που ίδρυσε στην Αθήνα το 1952 ο αείμνηστος Αριστείδης Δασκαλόπουλος .Ως βασικός μέτοχος, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος, ο Δημήτρης ∆ασκαλόπουλος ηγήθηκε από το 1983 της μεταμόρφωσης της οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στη Vivartia Α.Ε., τη μεγαλύτερη επιχείρηση τροφίμων στην Ελλάδα με ηγετική θέση στην αγορά σε γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, κατεψυγμένα τρόφιμα και προϊόντα για εστιατόρια και 13.000 εργαζομένους σε 29 χώρες. Ο Δημήτρης ∆ασκαλόπουλος πώλησε τη συμμετοχή του το 2007.

Στην προσωπική του ζωή υπήρξε για δεκαετίες παντρεμένος με τη σεμνή και low profile Μιχαέλα Δασκαλοπούλου, με την οποία δημιούργησε μια ευτυχισμένη οικογένεια με δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την Αγγελική, μακριά από τα φλας και τη δημοσιότητα. Ομως, βελούδινος και σεμνός ήταν και ο χωρισμός του από τη σύζυγό του και μάνα των παιδιών του, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις. Η κόρη του η Αγγελική φαίνεται ότι κληρονόμησε το DNA του για την τέχνη και τη μουσική, καθώς διαθέτει υπέροχη φωνή και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Aggelika Dusk έχει δημιουργήσει με τον ντράμερ σύζυγό της Δημήτρη Μποσινάκη το στούντιο μουσικής παραγωγής Noisy King Music Residence στην Κηφισιά.

Ομως, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εκτός από την ευτυχία που βιώνει στην προσωπική του ζωή, πριν από λίγες ημέρες έλαβε τη σηµαντική διάκριση ΟΒΕ του Τάγµατος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ως αναγνώριση της συµβολής του στον χώρο των τεχνών και της φιλανθρωπίας. Δηµιουργός της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου και ιδρυτής του οργανισµού ΝΕΟΝ, του µη κερδοσκοπικού οργανισµού, αφιερωµένου στην προαγωγή της σύγχρονης τέχνης στο κοινό της Ελλάδας, ο Δηµήτρης Δασκαλόπουλος έχει αναπτύξει εκτενή δράση υποστήριξης των τεχνών στην Ελλάδα και διεθνώς εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια. Η δράση του κορυφώθηκε τον Απρίλιο 2022 µε τη δωρεά 350 έργων της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου σε τέσσερα σηµαντικά µουσεία (Tate, ΕΜΣΤ, Guggenheim, MCA Chicago).

Η διάκριση The Most Excellent Order of the British Empire, με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος, του απονέµεται από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ για την προσφορά του προς τη βρετανική κοινωνία. Για την ιστορία, το Τάγµα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire) δηµιουργήθηκε το 1917 από τον βασιλιά Γεώργιο Ε’, εν µέσω του Α’ Παγκοσµίου Πολέµου, µε σκοπό αρχικά να τιµηθεί η προσφορά των πολιτών και δη των εθελοντών σε µη µάχιµες υπηρεσίες. Από το 1922 καθιερώθηκε σε ετήσια βάση και αποτελεί επιβράβευση για τη συνεισφορά στις τέχνες, στις επιστήµες, στο φιλανθρωπικό έργο και στη δηµόσια υπηρεσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This