Η Ελεονώρα Μελέτη φωτογραφίζεται ως θύμα ξυλοδαρμού και περνάει ένα μήνυμα κατά της κακοποίησης

Έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλοντας να καταγγείλει τη βία

Must Read

H Ελεονώρα Μελέτη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία με τη βοήθεια του μακιγιάζ πόζαρε σαν να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού και ο λόγος είναι πως ήθελε να περάσει το δικό της μήνυμα κατά της βίας.

Κάτω από τη φωτογραφία στην οποία ο Make Up Artist Θάνος Βογιατζής της έχει προκαλέσει μώλωπες και ουλές με τα πινέλα του μακιγιάζ, η παρουσιάστρια έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο για να προβληματίσει τους ακολούθους της σχετικά με το θέμα της κακοποίησης.

Σε δεύτερη φωτογραφία στην οποία ποζάρει χωρίς εμφανείς τραυματισμούς, κάνει μνεία και στη συναισθηματική κακοποίηση, η οποία είναι εξίσου σοβαρή αλλά όχι οφθαλμοφανής. Η Ελεονώρα Μελέτη με τις δυο αυτές φωτογραφίες της θέλησε να δείξει πως και τα δυο αυτά είδη κακοποίησης είναι εξίσου σοβαρά και να ενθαρρύνει τα θύματα να τα καταγγείλουν.

Στη λεζάντα έγραψε:

«Μήπως έχεις υπάρξει και εσύ θύμα;».

Πάμε να καταλάβουμε μαζί κάποια πραγματάκια. Στη πρώτη φωτογραφία: Σωματική κακοποίηση: είναι αυταπόδεικτη. Αυτό που βλέπεις αυτό είναι. Ο θύτης ασκεί σωματική βία. προκαλεί: σωματικό και ψυχικό πόνο. Συναισθηματική κακοποίηση. Είναι αυτό που ΔΕΝ βλέπεις όταν ΒΛΕΠΕΙΣ τον άλλον. Είναι το ξύλο της ψυχής. Δεν φαίνεται. Δεν αποδεικνύεται.

Ο θύτης ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ασκεί ΛΕΚΤΙΚΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ βία
ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ,
ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ,
ΥΠΟΤΙΜΑ,

ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ,
ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ,
ΚΡΙΝΕΙ,
ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ,
ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ
ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ …

Συχνά η συναισθηματική κακοποίηση γίνεται ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ με όλα τα παραπάνω να τεκμηριώνονται ως κινήσεις «για το καλό» του άλλου. Πριν επιλέξεις να αμφισβητήσεις τα συναισθήματα ή την εξομολόγηση ενός ανθρώπου που δηλώνει θύμα, πρόσεξε μη γίνεις κ εσυ θύμα της «ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» θεωρώντας πως το θύμα «ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ κάτι, ή πως το θύμα «ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ.

Η ελαχιστοποίηση εξάλλου , είναι κ αυτή εργαλείο της συναισθηματικής κακοποίησης.

Τώρα που σιγά σιγά το περιγράφουμε, μήπως έχεις υπάρξει και εσύ θύμα;

Αν θες να μάθεις τι είναι η συναισθηματικη κακοποιηση, πως αναγνωρίζεται, τι πρέπει να κάνεις αν την υφίστασαι, ποιος είναι ο θύτης, άκου το νέο επεισόδιο pod cast της σειράς «Μελέτησε το» με καλεσμένη τη Δρ @anna_kandaraki πατώντας το link in bio ή μπαίνοντας στο Spotify ή το apple pod cast

*το αποτέλεσμα των φωτογραφιών είναι προϊόν μακιγιάζ από τον @thanosvogiatzis.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This