Όταν ο λαμπερός κόσμος του Χόλιγουντ συναντά την τέχνη της υψηλής ωρολογοποιίας

Must Read

Σύμβολο στιλ, κομψότητας και γοητείας. Το ανδρικό ρολόι δεν είναι ένα απλό αξεσουάρ αλλά ένα αντικείμενο γούστου, ένα μοναδικό «κόσμημα» για τον ανδρικό καρπό και βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας του, που μας δίνει πληροφορίες για τη φινέτσα, αλλά κυρίως την προσωπικότητα εκείνου που το φορά.

  • Από τη Γιώτα Βαζούρα

Δεν είναι τυχαίο που οι αστέρες της μουσικής και της υποκριτικής δηλώνουν παθιασμένοι με την υψηλή τέχνη της ωρολογοποιίας και συλλέγουν μανιωδώς ακριβά και πολυτελή κομμάτια, που φέρουν την υπογραφή διαφόρων οίκων. Το «ΕΣΤΙΑζω» αναζητεί τις ωραιότερες συλλογές ρολογιών των σταρ, σε μία γοητευτική περιπλάνηση ανάμεσα σε σύνθετους και κλασικούς χρονογράφους, όπου τα δευτερόλεπτα είναι τόσο σημαντικά όσο και οι ιστορίες αυτών που τα φορούν.

Έρικ Κλάπτον

Αν υπάρχει ένας γνήσιος connoisseur των ρολογιών, αυτός θα ήταν σίγουρα ο Έρικ Κλάπτον. Ο γνωστός μουσικός και τραγουδιστής είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη, αφού δεν έκρυψε ποτέ την προτίμησή του για τα ακριβά και κυρίως σπάνια μοντέλα ρολογιών.

Έρικ Κλάπτον

Ο διάσημος βρετανός κιθαρίστας, ο οποίος αγαπάει ιδιαιτέρως τα ρολόγια των οίκων Rolex και Patek Philippe, είχε στα χέρια του ένα από τα ωραιότερα και πλέον δυσεύρετα ρολόγια: ο λόγος για το Patek Philippe Chronograph Perpetual Calendar ‒ένα ρολόι που θεωρείται ως το «ιερό δισκοπότηρο της ωρολογοποιίας»‒ το οποίο ο μουσικός έβγαλε στο «σφυρί» το 2012, συγκεντρώνοντας το ποσό των 3.600.000 δολαρίων. Στη συλλογή τού Κλάπτον ανήκε και ένα από τα ωραιότερα Rolex που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, το “Αlbino”Oyster Daytona‒ένα από τα 4 αντίστοιχα μοντέλα που έβγαλε ποτέ η Rolex στην αγορά‒ ενώ στις συναυλίες του συνηθίζει να φορά τα άλλα αγαπημένα του κομμάτια, το Submariner, Day-Date, GMT-MasterII, αλλά και το Milgauss, ένα ειδικά σχεδιασμένο για τους μηχανικούς ή ανθρώπους που δουλεύουν σε υψηλές συχνότητες μαγνητικών πεδίων.

Πολ Νιούμαν

Λάτρευε την ταχύτητα και τα γρήγορα αυτοκίνητα όσο και τους λεπτοδείκτες ενός ακριβού και καλοφτιαγμένου ρολογιού. Ο σπουδαίος Πολ Νιούμαν διέθετε μία πλούσια συλλογή από ρολόγια, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και το φημισμένο Rolex Daytona, που του χάρισε η σύζυγός του, Τζόαν Γούντγουορντ, μετά την ταινία «Ο νικητής», που γύρισαν παρέα το 1969.

Πολ Νιούμαν

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως στο ρολόι αυτό, η Γούντγουορντ είχε ζητήσει να χαραχτεί για τον Νιούμαν η επιγραφή «Να οδηγείς προσεκτικά», μιας και ήταν γνωστό το πάθος του συζύγου της για την ταχύτητα. Το Daytona πουλήθηκε και αυτό σε δημοπρασία το 2017, με τον νέο ιδιοκτήτη του να πληρώνει 17.800.000 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει, με τις φήμες, πως το αγόρασε τελικώς η ίδια η Rolex, να παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Μαρκ Γουόλμπεργκ

Με μία πλούσια συλλογή, που περιλαμβάνει κλασικά και premium ρολόγια αλλά και ρολόγια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ ανήκει σίγουρα στη μακρά λίστα των σταρ που αγαπούν τα «κοσμήματα» αυτά και τα θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας τους. Ο χολιγουντιανός ηθοποιός και παραγωγός λατρεύει τα Rolex‒το Rolex GMT-Master II “RootBeer” είναι από εκείνα που φορά συνέχεια στον καρπό του‒ και τα Patek Philippe, ενώ τον περασμένο Μάρτιο απόκτησε ένα Jacob & Co. Epic X Tourbillon ρολόι, αξίας 150.000 δολαρίων.

Μαρκ Γουόλμπεργκ

Όπως έχει πει και ο ίδιος στις συνεντεύξεις του, η αγάπη για τα ρολόγια είναι οικογενειακή υπόθεση, αφού κάποια από αυτά έχουν περάσει στα χέρια του από τον παππού και τον πατέρα του. Μάλιστα, το 2021, ο Γουόλμπεργκ αναδείχθηκε σε μία ανεπίσημη έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «Συλλέκτης της χρονιάς», μιας και εμφανίστηκε σε εκδηλώσεις με 6 διαφορετικά πολυτελή ρολόγια.

Σιλβέστερ Σταλόνε

Θρύλος των ταινιών και βασιλιάς των κινηματογραφικών ρινγκ, ο Σιλβέστερ Σταλόνε έχει μία αξιοζήλευτη συλλογή από ρολόγια, κρατώντας επάξια τα ηνία στη λίστα με τους σημαντικότερους συλλέκτες ανά τον πλανήτη. Οι γνωρίζοντες καλά τον χώρο της ωρολογοποιίας θα πουν, μάλιστα, πως ο Σταλόνε ήταν εκείνος που βοήθησε στο να γίνουν περισσότερο γνωστές μάρκες όπως η Panerai και Richard Mille.

Σιλβέστερ Σταλόνε

Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως ρολόγια συνηθίζει να χαρίζει και στους αγαπημένους του φίλους, ενώ το αξεσουάρ με το οποίο είναι περισσότερο συνδεδεμένος από όλα είναι ένα μοναδικό Rolex Submariner, το πρώτο ακριβό ρολόι που αγόρασε τη δεκαετία του ’80, όταν μόλις είχε αρχίσει να γίνεται περισσότερο γνωστός. «Ήταν το πρώτο πολυτελές αντικείμενο που μπορούσα να πάρω και, για αυτό, το αγαπώ βαθιά. Η δύναμη, η απλότητα, το ανδρικό σχήμα, είναι τέλειο!» έχει δηλώσει ο «Ράμπο». Το 2020, ο Σταλόνε έβγαλε στο σφυρί πέντε από τα ωραιότερα και σπανιότερα ρολόγια του, σημειώνοντας αστρονομικά ποσά ρεκόρ στο τέλος της δημοπρασίας.

Μπραντ Πιτ

Σπάνια θα δει κανείς τον Μπραντ Πιτ χωρίς ένα ακριβό ρολόι στον καρπό του. Ο ηθοποιός, ο οποίος για χρόνια συνεργάζεται με την εταιρεία Breitling, διαφημίζοντας τα εντυπωσιακά ρολόγια τής εν λόγω φίρμας, είναι ταυτόχρονα και ένας δεινός συλλέκτης, που δεν κρύβει την αγάπη του για την υψηλή ωρολογοποιία και τα περίτεχνα καντράν.

Μπραντ Πιτ

Η διαχρονική κομψότητά του και το στιλ, που θυμίζει χολιγουντιανούς αστέρες παλιάς κοπής, όπως τον Στιβ Μακ Κουίν, καθρεφτίζεται και στις επιλογές των ρολογιών του. Από τα κλασικά κομμάτια της συλλογής του είναι το χρυσό Cartier Tankà Guichets, ένα ρολόι του 1928 με ιδιαίτερο design, το Rolex Explorer, αλλά και το Breitling Premier B01 Chronograph 42 Norton Edition, ένα μοντέλο που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία μηχανών Norton.

JayZ

Δεν ήταν μόνο η συνεργασία του με την εταιρεία Hublot εκείνη που έφερε στο φως το πάθος του Jay- Z για τα ακριβά ρολόγια. Ο διάσημος μουσικός παραγωγός και στιχουργός και σύζυγος της εξίσου διάσημης Beyonce, είναι ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις των ρολογιών, συλλέγοντας φανατικά σπάνια και περιζήτητα μοντέλα. Μάλιστα, είναι τέτοια η αγάπη του σε αυτά που σε πολλά στιχάκια από τα τραγούδια του γίνεται αναφορά σε γνωστά μοντέλα ρολογιών.

Jay-Z

Τι μπορεί να δει κανείς να φοράει στον καρπό του; Rolex, φυσικά, Patek Philippe, Audemars Piguet, Hublot αλλά και Jaeger Le Coultre. Το πιο ακριβό που έχουμε δει να φοράει; Στα 50στά γενέθλια τού γνωστού ράπερ P.Diddy, o Jay-Z εμφανίστηκε με το Patek Philippe Grandmaster Chime 6300G, ένα από τα 6 αντίστοιχα που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, με αξία 2.2 εκ. δολαρίων!

Τζον Μάγιερ

Αν αγαπάει κάτι περισσότερο από τη μουσική ο Τζον Μάγιερ, αυτό θα ήταν σίγουρα ένα καλό και ακριβό ρολόι. Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός διαθέτει μία τεράστια συλλογή από πολυτελή ρολόγια και δικαίως θεωρείται μία από τις πλέον πιο επιδραστικές προσωπικότητες, στην ωρολογοποιία, για τον 21ο αιώνα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως το ενδιαφέρον του Μάγιερ δεν τραβάνε μόνο όσα έχουν περίπλοκους και μοναδικούς μηχανισμούς ακριβείας αλλά και τα ρολόγια που βγαίνουν σε πιο μαζική παραγωγή.

Τζον Μάγιερ

Η συλλογή του περιλαμβάνει αρκετά Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, ενώ πριν από λίγο καιρό συνεργάστηκε με την Casio, σχεδιάζοντας ένα ρολόι, στο οποίο φυσικά χάρισε το όνομά του. Μάλιστα, είναι τέτοιο το πάθος του Μάγιερ για τα μοναδικά αυτά αξεσουάρ, που λέγεται πως το 2017 ξόδεψε το 25% των εισοδημάτων του για να τα αγοράσει.

Κέβιν Χαρτ

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά περισσότερα από 6.5 εκ. δολάρια υπολογίζεται ότι αξίζει η πλούσια συλλογή από ρολόγια που ο Κέβιν Χαρτ έχει στην κατοχή του. Ο διάσημος κωμικός ηθοποιός, που δεν έχει κρύψει ποτέ την προτίμησή του για τα εντυπωσιακά ρολόγια, αγαπάει με το ίδιο πάθος και τις vintage επιλογές.

Κέβιν Χαρτ

Έτσι, ανάμεσα στα ρολόγια που λατρεύει να φοράει είναι και εκείνα της φημισμένης μάρκας Audemars Piguet, και ιδίως αυτά της ρετρό σειράς της. Ακόμη διαθέτει και ένα Richard Mille RM 035 Gold Toro Americas, που πήρε το όνομά του από το ψευδώνυμο τού άσου του τένις, Ραφαέλ Ναδάλ «Ταύρος», ενώ έχει και το χαρακτηριστικό RolexDaytona “Rainbow”, με τις πολύχρωμες πινελιές, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 600.000 δολάρια!

Λεονάρντο Ντι Κάπριο 

Αν και φημολογείται πως η συλλογή του δεν είναι τόσο πλούσια όσο άλλων συναδέλφων του, ωστόσο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει ακριβά και πολύ επιλεκτικά γούστα στα ρολόγια. Ο ηθοποιός και ο πιο περιζήτητος εργένης του Χόλιγουντ προτιμά να αγοράζει ρολόγια, που είτε μόλις έχουν βγει στην αγορά είτε κυκλοφορούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό κομματιών.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Δεν είναι τυχαίο πως τον έχουμε δει να φοράει το Tag Heuer Aquaracer, ένα πολυσυζητημένο ρολόι‒που έχουν αγοράσει και ο Jay-Z αλλά και ο σταρ του NBA Λε Μπρόν Τζέιμς‒ αλλά και το σπανιότατο Patek Philippe Nautilus 5711 με το χαρακτηριστικό μπλε καντράν.

Εντ Σίραν

Μία συλλογή που έχει από όλα: ο Εντ Σίραν είναι ένας από τους πιο πρόσφατους και πλέον δραστήριους συλλέκτες στον χώρο του ρολογιού, με αποκτήματα που δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένα με το άλλο.

Εντ Σίραν

Έτσι, στον καρπό του βρετανού τραγουδοποιού θα δούμε πότε ένα κλασικό Patek Philippe και πότε ένα Swatch XOmega Moon Swatch. Πώς «γεννήθηκε», όμως, το πάθος του για την ωρολογοποιία; Όπως έχει πει ο ίδιος, το ρολόι που του είχε χαρίσει, πριν από χρόνια, ένας φίλος του μετά από ένα πάρτι, ένα PatekPhilippeNautilus 5726A, ήταν εκείνο που τον μύησε στα μυστικά της υψηλής τέχνης των πολυτελών ρολογιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This