Βάσω Χατζή: Πώς ένα ντοκιμαντέρ για τον άγιο προστάτη της «βασίλισσας των πανηγυριών» έφερε στο φως άγνωστο θαύμα

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη γνωστή τραγουδίστρια έναν μήνα μετά τον απροσδόκητο θάνατό της

Must Read

Ενα ντοκιμαντέρ με ρεκόρ εισιτηρίων στη Βουλγαρία για τη ζωή και το έργο του αγίου Εφραίμ έχει ως πρωταγωνίστρια, η οποία έζησε το θαύμα της πίστης, την ανεπανάληπτη Βάσω Χατζή. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η σπουδαία λαϊκοδημοτική ερμηνεύτρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, προκαλώντας τεράστια θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ωστόσο, λίγοι γνώριζαν για τη μεγάλη της πίστη καθώς και τις δωρεές που είχε κάνει σε διάφορες εκκλησίες, αφού ως προστάτη άγιό της είχε τον Εφραίμ. Πριν από λίγες ημέρες, μια ανάρτηση της Γεωργίας Μπιτάκου στα social media με τη Βάσω Χατζή και δίπλα της έναν νεαρό άνδρα φαίνεται πως προξένησε σε πολλούς το ενδιαφέρον. Οπως έγραψε η κυρία Μπιτάκου, «η φωτογραφία είναι στο σπίτι της από το 2018 και εκπροσωπεί την πιο σημαντική πλευρά της σπουδαίας καλλιτέχνιδας της δημοτικής μας παράδοσης. Και αφορά τη βαθιά της πίστη στην Ορθοδοξία μας.

Το μοναστήρι του άγιου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Δίπλα της είναι ο δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ Angel Bonchev, που έκανε την ταινία “Αγιος Αστραπή” και αφηγείται την αγγελική ζωή, το βάναυσο μαρτύριο και τα συγκλονιστικά θαύματα του αγίου Εφραίμ του Νέου, ενός μεγάλου μάρτυρα και θαυματουργού. Η ταινία παρουσιάζει ανθρώπους που αγγίχτηκαν από την αγία Αστραπή, όπως αποκαλείται ο άγιος Εφραίμ στη Βουλγαρία. Ο δημοσιογράφος στην Ελλάδα και τη Ρουμανία καταγράφει τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και είναι η πιο δημοφιλής ταινία στη Βουλγαρία για έναν άγιο τα τελευταία τρία χρόνια.

Μεγάλη βιβλιογραφία

Ο σκηνοθέτης της έχει γράψει βιβλία για τον άγιο Εφραίμ τον Θαυματουργό, τον άγιο Λουκά τον Ιατρό, τον άγιο Νικηφόρο τον Προκαζάνο και τον άγιο Νεκτάριο τον Αιγινήτη. Η Βάσω Χατζή, που αγαπούσε πολύ τον άγιο Εφραίμ και επισκεπτόταν συχνά το μοναστήρι στη Νέα Μάκρη όπου έζησε ο άγιος, συμμετέχει στην ταινία και διηγείται προσωπικό της θαύμα και βίωμα σε σχέση με τον άγιο πάντα».

Η «Espresso» έψαξε και βρήκε τη μονάκριβη αδερφή της σπουδαίας ερμηνεύτριας Αμαλία Χατζή, η οποία με δάκρυα στα μάτια για τον πρόωρο χαμό της αδερφής της μίλησε για το θαύμα που είχε βιώσει εκείνη. «Είναι αλήθεια ότι η αδερφή μου, ύστερα από ένα ολοζώντανο θαύμα που της συνέβη στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, τον είχε προστάτη της μέχρι τον θάνατό της. Είχαμε πάει προ δεκαετίας μαζί να προσκυνήσουμε στο μοναστήρι.

Το σκήνωμα του άγιου Εφραίμ

Μπαίνουμε στην εκκλησία, προσκυνάω εγώ το σκήνωμά του και αμέσως μετά παίρνει σειρά η αδερφή μου. Μόλις ακούμπησε πάνω στο σκήνωμα τραντάχτηκε ολόκληρη. Με παρακάλεσε και πήγαμε στη γερόντισσα, στην οποία είπε ότι μόλις ακούμπησε πάνω στο σκήνωμα του αγίου ήταν σαν να πέρασε ηλεκτρικό ρεύμα». Σύμφωνα με την Αμαλία Χατζή, «η γερόντισσα και οι μοναχές αρχικά δεν την πίστεψαν και η αδερφή μου νόμιζε πως απλά το διαισθάνθηκε στο μυαλό της. Μου ζητάει να ξαναπάμε στο σκήνωμα. Και εκείνη την ώρα τραντάχτηκε και πάλι ολόκληρη».

Συγκλονισμένοι

Η μεγάλη ερμηνεύτρια με δάκρυα στα μάτια πήγε ξανά στη γερόντισσα και της είπε ότι συνέβη ακριβώς το ίδιο. Τότε, συγκλονισμένη όλη η ιερή κοινότητα του μοναστηριού, κατέγραψε το νέο θαύμα του αγίου. Οταν ο Βούλγαρος σκηνοθέτης βρέθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ για να καταγράψει τα θαύματά του, οι μοναχές τον παρότρυναν να βρεθεί και με τη Βάσω Χατζή, η οποία του ανέφερε λεπτό προς λεπτό τι είχε συμβεί.

Η Βάσω Χατζή την περίοδο που μεγαλουργούσε στις πίστες

Μάλιστα, η αδερφή της μεγάλης ερμηνεύτριας, συγκινημένη, ανέφερε στην «Espresso» ότι «η αδερφή μου μέχρι και που πέθανε είχε στα χέρια της τον άγιο Εφραίμ. Οταν είχε ένα πρόβλημα επικαλούνταν το όνομά του. Είχε τρομερή πίστη προς εκείνον. Μάλιστα, εμείς της βάλαμε και εικόνα του αγίου Εφραίμ στο μνήμα της για να την προστατεύει εκεί που βρίσκεται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This