Κώστας Χατζής: «Οι γιοι μου έχουν κάνει φυλακή, επειδή είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Έμειναν τέσσερα χρόνια στη φυλακή επειδή είναι αντιρρησίες συνείδησης

Must Read

Ο Κώστας Χατζής και η κόρη του Δανιέλα βρέθηκαν στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα και έδωσαν μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στην οποία αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο ρατσισμό που έχουν βιώσει και στο ότι οι γιοι της οικογένειας δεν έχουν πάει στο στρατό επειδή είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά επομένως αντιρρησίες συνείδησης.

«Δεν κοιτούσα πότε είμαι χαρούμενος ή πότε είμαι πικραμένος για να γράψω ένα κομμάτι, αλλά ήξερα ότι στη ζωή μου πρέπει να γράψω ένα είδος που θα αναφέρω τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθήκοντα. Να καταγγείλω την πολιτεία με σεβασμό και να λέω και ρομαντικά τραγούδια», ανέφερε ο Κώστας Χατζής.

«Όταν ήρθα εδώ, ήταν πολύ δύσκολη η ζωή μου. Όταν ήρθα εδώ, ακόμα κι η φυλή μου είχε πρόβλημα με εμένα, επειδή δεν γεννήθηκα μέσα στη φυλή. Γεννήθηκα κοντά σε Έλληνες. Εγώ ήμουν και στους φτωχούς, άρα ήμουν υποάνθρωπος. Όταν ήρθα εδώ, θέλησα να μάθω για τη φυλή μου, γιατί είναι τόσο παθητική. Όταν πήγα σε αυτούς, δεν με δεχόντουσαν. Δεν ήξερα και τη γλώσσα κι έλεγαν “εσύ έχεις μεγαλώσει με τους άσπρους, άρα δεν μας νιώθεις”» σχολίασε στη συνέχεια.

«Οι γιοι μου έχουν κάνει φυλακή, επειδή είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά», είπε ο Κώστας Χατζής. «Τα τραγούδια μου αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν έχουμε διαβάσει ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουμε διαβάσει κι ανθρώπινα καθόκοντα. Αλλά κάνω και καταγγελίες. Αναφέρομαι στην Πολιτεία με σεβασμό γιατί αυτό λένε οι γραφές» σχολίασε ο ίδιος για τα τραγούδια του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This