Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την οδηγήσει στη νέα της εποχή»

Η «Espresso» έγινε η πρώτη εφημερίδα που μπήκε στα γραφεία της εταιρίας του Χάρη Σιανίδη και γνώρισε τα ταλαντούχα στελέχη του

Must Read

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της ”Beautiful People PREvents, μιας πρωτοπόρου εταιρίας που δραστηριοποιείται από το 2008 στην αγορά της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων, ενώ απαρτίζεται από στελέχη που διαθέτουν ευελιξία, βαθιά γνώση της αγοράς, δημιουργικότητα, εφευρετικότητα και στρατηγική σκέψη.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Οι πιο στενοί συνεργάτες του είναι τρία ταλαντούχα και επικοινωνιακά κορίτσια, με αυτοπεποίθηση, μαχητικότητα και πάθος για το αντικείμενό τους: η Τζωρτζίνα Καραμπάγια, η Πέννυ Σκουντή και η Μαρκέλλα Παγώνη. Η «Espresso» έγινε η πρώτη εφημερίδα που μπήκε στα γραφεία της ”Beautiful People PR” Events βλέποντας behind the scenes τη λειτουργία της No 1 εταιρίας οργάνωσης εκδηλώσεων στην Ελλάδα και κάνοντας μια απολαυστική συζήτηση με το βασικό της team που αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι τελικά… είναι οι παρέες που γράφουν ιστορία!

Χάρη, η εταιρία σου ”Beautiful People PR” Events μετράει πια σχεδόν 15 χρόνια πορείας κι εσύ σχεδόν 25 χρόνια καριέρας. Κοιτάζοντας πίσω, τι κρατάς και τι πετάς από αυτή τη διαδρομή;

Hταν μια δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή. Ξεκίνησα μικρός, μόλις στα 17 μου, αφού το βασικό μου προσόν και ταλέντο από παιδί ήταν η επικοινωνία. Τα μετεφηβικά μου χρόνια συνδυάστηκαν με αυτό που λέμε «συνεχής δουλειά». Κουράστηκα αρκετά, γιατί αυτά τα 25 χρόνια ήταν non stop, χωρίς διάλειμμα. Ως εκ τούτου, υπάρχει ένα επαγγελματικό overdose, από τη μια, αλλά και πολλή χαρά, από την άλλη, γιατί εγώ και η ‘‘Beautiful People PR’’ Events, που ίδρυσα το 2008, εξελιχθήκαμε μέσα στα χρόνια. Hταν μια ωραία διαδρομή, κρατώ μόνο τα καλά. Είχε βέβαια πολύ άγχος και μια διαρκή διαμάχη μέσα μου ώστε να μπορέσω να κρατήσω και κάποια κομμάτια του εαυτού μου αλώβητα από τη σκληρότητα της δουλειάς.

Πώς επιλέγεις τους συνεργάτες σου; Κοιτάς πρώτα το βιογραφικό ή «σκανάρεις» προσωπικότητες και ακολουθείς το ένστικτό σου;

Η ‘‘Beautiful People PR’’ Events απαρτίζεται από πολύ κόσμο, στελέχη που δουλεύουν back office και είναι ουσιαστικά οι… αφανείς ήρωες, και βέβαια πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες, φωτογράφους, εικονολήπτες, δημοσιογράφους. Υπάρχει μεγάλη γκάμα συνεργατών, εσύ γνώρισες σήμερα τα τρία βασικά στελέχη της εταιρίας, με τα οποία περνάμε τον περισσότερο χρόνο μαζί. Βιώνουμε ωραίες στιγμές, με χιούμορ, αλλά και πολλή ένταση. Το κακό με αυτή τη δουλειά είναι πως πρέπει να είσαι διαθέσιμος και ταυτόχρονα ευέλικτος. Θυσιάζεις αρκετά πράγματα από την προσωπική σου ζωή. Ταυτόχρονα όμως απολαμβάνεις πολύ ωραία πράγματα, ταξίδια, γνωριμίες με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, νέες εμπειρίες, πράγματα που γίνονται και δεν σε κάνουν να βαριέσαι ποτέ. Με τα κορίτσια έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα, είμαστε σαν οικογένεια, πιο πολύ βλέπω αυτές από την οικογένειά μου. Οι δημόσιες σχέσεις είναι ένα λειτούργημα, θα έλεγα, έτσι το βλέπω, γιατί έχουν να κάνουν με τις διαπροσωπικές σχέσεις, την εφευρετικότητα, τη γέννηση μιας ιδέας. Οπότε, δεν είναι απαραίτητα θέμα πτυχίων η επιλογή ενός συνεργάτη. Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν στοιχειώδεις γνώσεις, σίγουρα το να ξέρεις από μάρκετινγκ βοηθάει, αλλά το μεγαλύτερο ατού είναι να είσαι εύστροφος και να μπορείς να μην παίρνεις τα πράγματα τοις μετρητοίς. Ο,τι και να μου συνέβη όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που προσπάθησα εγώ ήταν να μη με παίρνει από κάτω, να έχω γερό στομάχι που χρειάζεται αυτή η δουλειά, και να συνεχίζω. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, και αυτό προσπαθώ να περάσω σε αυτά τα κορίτσια, ότι πολλές φορές μπορεί να υπάρχει ένταση, έχουμε να κάνουμε με πολλές διαφορετικές προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους, αλλά πρέπει να μπορείς να ελίσσεσαι πάντα. Είναι σαν το σκάκι αυτή η δουλειά, πολλές φορές και σαν παιχνίδι πόκερ. Ολη μου η ζωή, όμως, μοιάζει με παρτίδα σκάκι, όλα έγιναν βάσει σχεδίου, ακόμα και την εποχή που λόγω ηλικίας ήταν όλοι πιο επιφυλακτικοί με μένα, εγώ δεν το έβαλα κάτω και όλη αυτή τη συγκυρία την εξαργύρωσα…

Τα κορίτσια σου χαρακτήρισαν ιώβεια την υπομονή σου; Πώς τα καταφέρνεις;

Με μεγάλο προσωπικό κόστος. Δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου μια ισορροπημένη προσωπική σχέση, θα ήθελα να βλέπω πιο πολύ τους γονείς μου, και ειδικά τη μητέρα μου, που αυτή την εποχή με χρειάζεται περισσότερο, αλλά και τους φίλους που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Γενικά έχω αφήσει πολλά πράγματα που θα ήθελα να γίνονται. Εχω βρεθεί πολλές φορές στα άκρα και δυστυχώς εμένα η ψυχολογική και η βιολογική μου ηλικία έρχονται σε κόντρα. Αισθάνομαι αρκετά ηλικιωμένος με βάση τα σημερινά 42 μου χρόνια, γιατί άλλοι ξεκινούν την καριέρα τους στα 35 και στα 40, ενώ εγώ ξεκίνησα στα 17. Αυτά τα 25 χρόνια έχουν χαράξει μέσα μου, η υπομονή κάποια στιγμή εξαντλείται, το ότι πρέπει να είσαι με ένα χαμόγελο συνέχεια και χωρίς άποψη είναι δύσκολο.

Η αλήθεια είναι πως έκανες πάντα πρωταθλητισμό στη δουλειά σου.

Γι’ αυτό έχω ακούσει και πάρα πολλά. Οταν αξίζεις, πρέπει και να ακούς από παραφιλολογίες μέχρι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είναι μέρος της δουλειάς κι αυτό. Εμαθα όμως πάντα να σέβομαι αυτούς που υπήρχαν πριν από μένα, από τους οποίους πήρα τα καλά στοιχεία, αφήνοντας τα αρνητικά στο πλάι. Επίσης, έδωσα πάρα πολλές ευκαιρίες και στους νεότερους, ήμουν και είμαι δίπλα τους. Εχω ξεχωρίσει πολλά παιδιά καινούργια που κάνουν τον αγώνα τους έχοντας ταλέντο στην επικοινωνία, όπως τον Ανέστη Ευαγγελόπουλο, τον Παναγιώτη Σπέντζο, τον Βασίλη Γκουτμάχερ, τον Πλάτωνα Παπαγιαννόπουλο και άλλους. Μου αρέσουν γιατί μπορεί να έχουν πάρει στοιχεία από τους προηγούμενους, αλλά είναι εξελιγμένοι στο σήμερα. Δεν μου αρέσουν όμως οι stalkers, δεν μου αρέσουν αυτοί που είναι μίμοι. Γιατί εγώ δεν πιστεύω στους μίμους ούτε ήμουν ποτέ μίμος κανενός. Κρατούσα πάντα αυτά που μου άρεσαν, αλλά τη δουλειά της επικοινωνίας και των δημοσιών σχέσεων, το pr event όπως είναι σήμερα, την έκανα εγώ με τη δική μου προσωπική ταυτότητα. Θεωρώ ότι σε αυτό που κάνω είμαι σταρ, χωρίς να ακουστεί υπερφίαλο. Μπορείς να είσαι σταρ φούρναρης, σταρ καθαρίστρια, σταρ γιατρός, σταρ στο είδος σου.

Σου έχει συμβεί να πληγωθείς από συνεργάτες στους οποίους πίστεψες;

Πολλές φορές, αλλά είναι κι αυτό μέρος της επιτυχίας. Εχουν περάσει από το γραφείο μου άνθρωποι που ήταν ταυτόχρονα ρουφιάνοι ανταγωνιστών. Υπήρξε, μάλιστα, και ένας συγκεκριμένος, ο οποίος έκανε μέχρι ερωτική σχέση με συνάδελφό μου PR-man – δεν το έχω πει ποτέ αυτό δημόσια. Η ζωή μου πολλές φορές έχει θυμίσει σενάριο σαπουνόπερας. (γέλια)

Ποιοι είναι πραγματικά beautiful people για σένα, Χάρη;

Ωραίος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που ξέρει τι θέλει, είναι ειλικρινής απέναντί σου, δεν σε λοιδορεί, δεν σε ταλαιπωρεί. H ‘‘Beautiful People PR’’ Events δεν έχει να κάνει καθόλου με την εξωτερική εμφάνιση, η οποία στο κάτω κάτω δεν κρατάει για πάντα.

Οταν έχεις φτάσει στην κορυφή του κλάδου σου, σκέφτεσαι το επόμενο βήμα, την επόμενη μέρα;

Γίνεται ένας μεγάλος αγώνας που θέλει πολύ χρόνο στο κομμάτι τού να πάψει να είναι είναι τόσο προσωποκεντρική η εταιρία, να μπορεί να έχει στελέχη με διορατικότητα και γνώσεις στο κομμάτι της αγοράς που να τους εμπιστεύονται οι πελάτες. Θέλω κι εγώ να δώσω το βάπτισμα του πυρός σε κάποια από τα στελέχη μου ώστε να οδηγήσουν την ‘‘Beautiful People PR’’ Events στη νέα της εποχή. Με ενδιαφέρει να μυήσω τα κορίτσια για να περάσουμε σε αυτήν, να είμαι ο μέντοράς τους. Πρέπει σιγά σιγά να κάνω λίγο πιο πίσω, να είμαι λίγο behind the scene, ώστε να υπάρχει λίγος περισσότερος ποιοτικός χρόνος στη ζωή μου, έχω ανάγκη να δουλέψω με τον εαυτό μου. Δεν θέλω να γίνω ένας άνθρωπος που θα έχει μετανιώσει για στιγμές που έχασε στα 55 του. Θέλω να υπάρχει μια ισορροπία στη ζωή μου.

«Ο Χάρης Σιανίδης είναι μέντορας για μας»

Πώς κυλάει η καθημερινότητα σας στην ‘‘Beautiful People PR’’ Events;

Τζωρτζίνα: Είναι μια διαδραστική και πολύπτυχη εμπειρία, θα έλεγα, έχει πολλά καλά, άπειρα γέλια, αλλά και δυσκολίες, στιγμές πίεσης και μεγάλης φόρτισης. Είναι μια δουλειά έμπνευσης, δημιουργικότητας, μια δουλειά που δεν εφησυχάζεις, αλλά είναι τόσο πολύ παραγωγική, που στο τέλος της ημέρας το αποτύπωμα είναι πάντα θετικό.

Μαρκέλλα: Είναι υπέροχο να μοιράζεσαι στιγμές με τον Χάρη Σιανίδη τόσο στον χώρο εργασίας όσο και εκτός δουλειάς. Για μένα προσωπικά είναι μέντορας, γιατί έχω μάθει πολλά από αυτόν και συνεχίζω να μαθαίνω καθημερινά. Δουλεύουμε σκληρά, περνάμε όμορφα, χαμογελάμε. Γενικά, υπάρχει πολύ ένα καλό κλίμα συνεργασίας και συναδελφικότητας στην εταιρία.

Πέννυ: Το να συνεργάζεσαι με τον Χάρη Σιανίδη θεωρώ πως είναι μια εμπειρία μοναδική. Εχει πολύ όμορφες στιγμές αυτή η δουλειά, έχει βέβαια και τις δυσκολίες της, αλλά ακόμη κι όταν φορτίζεται η κατάσταση λόγω πίεσης, υπάρχει μια ηρεμία από τον ίδιο, που τη μεταδίδει και σ’ εμάς. Δηλαδή, μπορεί να έχουμε πολλή δουλειά, αλλά θα υπάρξουν και τα γέλια!

Ποιο είναι το σημαντικότερο μάθημα που έχετε πάρει από τον Χάρη;

Τζωρτζίνα: Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι σε όλους τους ανθρώπους φερόμαστε ίσα, ανεξαρτήτως κοινωνικού, οικονομικού, πολιτικού, φυλετικού, θρησκευτικού υποβάθρου. Δεν υπάρχει καμία διάκριση. Το μότο του Χάρη Σιανίδη είναι ότι όλοι χρειάζονται και πρέπει να έχουν τον σεβασμό μας και ίση αντιμετώπιση.

Μαρκέλλα: Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να δουλεύω με τον Χάρη Σιανίδη μαθαίνω συνέχεια. Ολοι βλέπουν το αποτέλεσμα, που είναι συνήθως μια εντυπωσιακή εκδήλωση, ενώ πίσω από αυτό υπάρχει μια ολόκληρη σειρά διαδικασιών και άπειρα meetings. Ολα αυτά είναι πράγματα που γίνονται με κόπο και χρειάζεται καλή επικοινωνία από όλους μας.

Πέννυ: Αυτό που έχω μάθει και μαθαίνω ακόμη είναι το ταλέντο που έχει στην επικοινωνία, στο να μιλάει με διαφορετικούς ανθρώπους, να έχει άποψη για όλα τα θέματα και να μπορεί να τη στηρίξει. Αυτό με βοηθάει πολύ κι εμένα στην εξέλιξή μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημά του και ποια η… κόκκινη γραμμή του;

Τζωρτζίνα: Θα πω δύο καλά, το πρώτο είναι η απίστευτη, ιώβεια υπομονή του και το δεύτερο η ευελιξία του. Ως κόκκινη γραμμή του θα όριζα την αχαριστία, επειδή είναι ένας άνθρωπος που από μικρή ηλικία έχει μάθει να δίνει χωρίς ανταλλάγματα.

Μαρκέλλα: Θα πω κι εγώ δύο, είναι ένας άνθρωπος με καλή καρδιά και ένας πολύ σωστός επαγγελματίας, ο οποίος δουλεύει πάρα πολλές ώρες και μαζί μας και μόνος. Σαν κόκκινη γραμμή θα έλεγα η μη οργάνωση, το να γίνονται λάθη λόγω της έλλειψης αυτής… Και πάλι όμως, ούτε νευριάζει ούτε φωνάζει.

Πέννυ: Για την υπομονή του θα πω κι εγώ. Κόκκινη γραμμή του είναι επίσης η ασυνέπεια. Δεν του αρέσει να μη γίνονται τα πράγματα στον προγραμματισμένο χρόνο τους, αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί του να είναι ασυνεπείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This