Αρχική LIFESTYLE Οι πιο γοητευτικοί Έλληνες ηθοποιοί που αποθεώθηκαν στο θέατρο και την τηλεόραση

Οι πιο γοητευτικοί Έλληνες ηθοποιοί που αποθεώθηκαν στο θέατρο και την τηλεόραση

0
Οι πιο γοητευτικοί Έλληνες ηθοποιοί που αποθεώθηκαν στο θέατρο και την τηλεόραση

Τους έχει λατρέψει ο γυναικείος ελληνικός πληθυσμός (και όχι μόνο) για την συνεισφορά τους στο σανίδι, στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη. Οι Έλληνες ηθοποιοί δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους καλλιτέχνες του εξωτερικού και πολλές φορές απέδειξαν ότι με το ταλέντο και την αφοσίωσή τους αξίζουν την στήριξη και τον θαυμασμό μας:

Γιάννης Αθητάκης

Τον γνωρίσαμε μέσα από την σειρά «Στο Παρά Πέντε». Ακολούθησαν συμμετοχές σε διάφορες τηλεοπτικές δουλειές μεταξύ των οποίων «Γοργόνες», «Ποιος μας πιάνει!» και «Η Πολυκατοικία». Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην κωμωδία «Το Έτερος Ήμισυ». Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Φασουλή στις παραστάσεις «Chicago» και «Sugar: Μερικοί το προτιμούν καυτό». Από το 2018 μέχρι σήμερα υποδύεται τον Γιώργο Αλεξίου στην καθημερινή σειρά «Γυναίκα Χωρίς Όνομα» στον ANT1.

Μάριος Ιορδάνου

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στην παράσταση «Σαλόνικα» δίπλα στον Αλέκο Αλεξανδράκη. Στην πορεία συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Μίνωας Βολανάκης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Γιώργος Φούντας, ο Χάρης Ρώμας κ.ά., ενώ συνέθεσε μουσική για την παράσταση «Νίτσε». Έχει σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, το «Gone with the sea» και «Το μυστικό του Θησέα”, που προλογίζεται και επιλογίζεται με λόγια της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη και που κέρδισε το Α’ Βραβείο Φωτογραφίας στο London Greek Film Festival. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε γνωστές παραγωγές όπως “Μεγάλος Θυμός» (Κ. Κουτσομύτης), “Ο Τελευταίος Άρχοντας των Βαλκανίων»(Μισέλ Φαβάρ), «Για την Καρδιά ενός Αγγέλου», «Εξαφάνιση», «Χωρίς όρια» (Στράτος Μαρκίδης) κ.ά.

Αντίνοος Αλμπάνης

Μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν. Έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του ως ηθοποιός μέσα από την σειρά Μου λείπεις στον Alpha TV. Έχει χαρίσει την φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση και σε πολλές μεταγλωττίσεις στον κινηματογράφο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις πολλές εκ των οποίων στο Εθνικό Θέατρο.

Τάσος Νούσιας

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες σειρές και σε θεατρικές παραστάσεις. Έπαιξε στις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας από το Κ.Θ.Β.Ε και το θέατρο Εμπρός ως τον Τεχνοχώρο και το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Δοκιμάστηκε σ’ όλα τα είδη θεάτρου από φαρσοκομωδίες και μπουλβάρ μέχρι το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Δάνης Κατρανίδης

Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Έχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση και μιούζικαλ. Διδάσκει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Θεατρικά δρώμενα Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου και στο «Θεατρικό εργαστήρι» Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Μιχάλης Ιατρόπουλος

Αποφοίτησε από το Θεατρικό Εργαστήρι του Κ. Καζάκου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο υποκριτικής και κίνησης δίπλα στον Πάνο Μεταξόπουλο. Σημαντική είναι η κινηματογραφική, θεατρική και τηλεοπτική του παρουσία. Στο θέατρο ξεχωρίζουν οι παραστάσεις «Βασιλιάς Ληρ» και «Νύχτα Ραδιοφόνων». Διακρίθηκε κυρίως σε ρόλους «μπρουτάλ» ανδρών. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Δεκαπενταύγουστος», «Οι Φωτογράφοι»,«Μετεωρίτες», «Φτηνά Τσιγάρα», «Αιώνιος Φοιτητής», «Η Εύκολη Λία», «Τρικυμία», «Βασιλική», «Βίτσια Γυναικών», «Ο Άρχοντας του Σκότους», «Το Κυνήγι του Λαγού». Στον χώρο της τηλεόρασης ξεχωρίζει η παρουσία του στις σειρές, «Ψίθυροι καρδιάς», «Για την Άννα», «Το σημάδι του έρωτα», «Το χρώμα του φεγγαριού», «Το Κόκκινο Δωμάτιο», «Λατρεμένοι μου γείτονες» και «10η εντολή».

Γρηγόρης Βαλτινός

Έχει πρωταγωνιστήσει σε όλα τα είδη θεάτρου, από το αρχαίο δράμα (Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης) ως την κωμωδία και από την πρόζα έως την επιθεώρηση και έχει διακριθεί για την ερμηνεία του, τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε μιούζικαλ (Ο βιολιστής στη στέγη, Τσέχωφ-το μιούζικαλ). Συμμετείχε ως αφηγητής σε μεγάλα μουσικά έργα, όπως «Αξιον Εστί» των Μίκη Θεοδωράκη-Οδυσσέα Ελύτη, «Λειτουργία του Ορφέα» των Γιάννη Μαρκόπουλου-Πάνου Θεοδωρίδη, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Γιάννη Μαρκόπουλου, σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού, «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» των Γιώργου Χατζηνάσιου-Γιώργου Παπακώστα, «Ελλάδα- Γέννηση και Αναγέννηση των Αιώνων» των Πασχάλη Τόνιου-Γιώργου Παπακώστα. Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Αστροφεγγιά», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Φάκελος Αμαζών», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Πρόβα νυφικού», «Ο μεγάλος θυμός», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Έρωτας» κ.ά.

Γιώργος Κιμούλης

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα «Ελεύθερο Θέατρο» και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια». Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας». Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της «εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων». Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.

Αιμίλιος Χειλάκης

Τελειώνοντας το σχολείο, ο Χειλάκης φοίτησε με υποτροφία στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν. Ο τηλεοπτικός ρόλος που τον έκανε ευρύτερα γνωστό ήταν αυτός στην σειρά  «Η ζωή που δεν έζησα». Επίσης έχει δανείσει την φωνή του σε ραδιόφωνικες και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Στο θέατρο εξαιρετικά δείγματα της δουλειά του είναι ο «Δον Ζουάν», ο « Άμλετ»,ο «Οιδίπους τύραννος», «Ο κύκλος με την κιμωλία». η  «Λυσιστράτη», η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Γιάννης Στάνκογλου

Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη. Το τηεοπτικό του ντεμπούτο το έκανε στην σειρά «Κλείσε τα μάτια» και ακολούθησε η «10 εντολή». Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Γιούγκερμαν (2018), Καλιγούλας (2017), Αγαμέμνων (2018), Ο Ηλίθιος (2018), Γιούγκερμαν (2019), Το τρίτο στεφάνι (2009).Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Άγριες Μέλισσες (2019), The Series Noir (2019).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας