Η συγκλονιστική μαρτυρία της Ζέτας Θεοδωροπούλου, από το Λέτσε της Ιταλίας: «Μυρίζει θάνατο εκεί έξω»!

Must Read

Τη συγκλονιστική μαρτυρία της δίνει αποκλειστικά στην «Espresso» η Ζέτα Θεοδωροπούλου, η οποία εδώ και 15 μέρες ζει κλεισμένη στο σπίτι τους, στο Λέτσε της Ιταλίας, μαζί με τον γνωστό ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ταχτσίδη και τα τρία παιδιά τους.

«Ξεκίνησε από τρία κρούσματα και, μέσα σε 15 ημέρες, χάθηκαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι! Έτσι ξαφνικά άρχισε να… μυρίζει θάνατο εκεί έξωΤότε βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως μπαίνει σε καραντίνα όλη η χώρα, ότι βρισκόμαστε πλέον σε κόκκινη ζώνη λόγω του κορωνοϊού».

ζετα θεοδωροπουλου φωτο απο μπαλκονι
Το έρημο Λέτσε από το μπαλκόνι του σπιτιού τους

Κλεισμένη στο σπίτι της, στην πόλη Λέτσε του ιταλικού Νότου, η Ζέτα Θεοδωροπούλου παρακολουθεί συγκλονισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει το δράμα δίχως τέλος που εκτυλίσσεται στο γειτονικό κράτος. Η ίδια ζει εκεί με τον άνδρα της, Παναγιώτη Ταχτσίδη, γνωστό ποδοσφαιριστή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται επί ιταλικού εδάφους, και τα τρία παιδιά τους, Αφροδίτη, Κωνσταντίνο και Βασίλη.

«Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα καταλήγαμε σε αυτό το σημείο και, δυστυχώς, οι αρμόδιοι πιστεύουν πως μας περιμένουν ακόμα δυσκολότερες μέρες, καθώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει! Ο φονικός ιός έχει σαρώσει σχεδόν όλες τις πόλεις της Ιταλίας και ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τελευταία τους 400 ανά 24ωρο!», λέει η ίδια στην «Espresso» και συνεχίζει: «Εμείς είμαστε ήδη δύο εβδομάδες μέσα στο σπίτι και δεν γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει αυτό. Δεν επιτρέπεται να βγεις, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ή χωρίς να έχεις πάρει μέτρα προφύλαξης, που είναι η μάσκα και τα γάντια, ή δίχως ένα ειδικό έγγραφο που απαιτείται σε περίπτωση που εργάζεσαι».

ζετα θεοδωροπουλου παιδια
παλιές ανέμελες στιγμές

Οι περιγραφές της όμορφης Ελληνίδας, η οποία έγινε γνωστή ως μοντέλο και, πλέον, ασχολείται με τα social media ως influencer, είναι από δραματικές έως σοκαριστικές. «Οι εικόνες έξω μοιάζουν με αυτές ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Πρωτόγνωρες και λυπηρές. Οι δρόμοι γέμισαν ποντίκια. Τα πάντα είναι κλειστά, εκτός από τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, στα οποία ψωνίζουν ένας ένας και σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και αν την επόμενη μέρα θα βρούμε στην αγορά τα απαραίτητα ή αν κάποια μέρα φτάσουν στο σημείο να κλείσουν ακόμη και τα σούπερ μάρκετ», αναφέρει.

Βγαίνουν στα μπαλκόνια και τραγουδούν

Σε πολλές πόλεις της Ιταλίας οι άνθρωποι που είναι έγκλειστοι στα σπίτια τους βγαίνουν στα μπαλκόνια και τραγουδούν. Το ίδιο συμβαίνει και στο Λέτσε. «Παίζουν μουσικές με διάφορα όργανα και χορεύουν, θέλοντας να δείξουν συμπαράσταση ο ένας στον άλλον, να δείξουν ότι ο άνθρωπος δεν εγκαταλείπει, όταν η δύναμη της ψυχής είναι μεγαλύτερη από τις άσχημες συγκυρίες! Την ώρα, λοιπόν, που ο εθνικός ύμνος αντηχεί από μπαλκόνια ή παράθυρα στη χώρα, υπάρχει κι ένα παράθυρο στην πόλη Λέτσε, το δικό μας, από το οποίο ακούγεται ο ελληνικός μας ύμνος! Γιατί είμαι Ελληνίδα και συμπονώ την πατρίδα μου!», λέει συγκινημένη.

Διαβάστε επίσης: Φασίνα, jogging και διάβασμα: Το… κινηματογραφικό ημερολόγιο καραντίνας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη! (video)

Και, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της, η Ζέτα μάς στέλνει το μήνυμά της: «Θέλω να πω στους Έλληνες πως πρέπει να έχουν ατομική ευθύνη και συνείδηση για το καλό τους και συνάμα για το δημόσιο καλό! Κάνω έκκληση σε όλους να πάρουν ακόμη πιο σοβαρά την απειλή του κορωνοϊού. Να μην τον υποτιμούν, μπορεί να εξαπλωθεί ξαφνικά και με μεγάλη ταχύτητα. Και να προστατέψουν τις ευπαθείς ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου δεν κατοικούν στον… Άρη. Είναι η μάνα σου, ο πατέρας σου, η έγκυος φίλη σου, ο φιλάσθενος φίλος σου.

ζετα θεοδωροπουλου φωτο οικογενεια
σύσσωμη η οικογένεια Ταχτσίδη

Ας μη σκεφτόμαστε ότι είναι κάτι μακρινό από εμάς, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, θα πρέπει να προσέξουμε να μην καεί και το δικό μας. Την πονάω την πατρίδα μου, έχω δικούς μου ανθρώπους εκεί, τη μάνα μου… Έλληνες, να κάνετε κάθε μέρα τον σταυρό σας και να δοξολογείτε. Στις δύσκολες αυτές ημέρες η πίστη μας στον Θεό και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πολεμήσουμε. Ας μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και ας καταλάβουμε πως η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This