Ι. Ν. Φιλιππάκης: Αγώνας με αρχές και αξίες

Must Read

Δέκα χρόνια (σήμερα) από την έκδοση της «δημοκρατίας», η οποία τιμά από την πρώτη ημέρα το συμβόλαιο που σύναψε με τους αναγνώστες της

Δεν νικάς πάντα. Αλλά πάντα αγωνίζεσαι, γιατί στο τέλος θα νικήσεις». Αυτό χαρακτηρίζει την εφημερίδα που έχετε στα χέρια σας, την εφημερίδα που κλείνει σήμερα 10 χρόνια έκδοσης. Την εφημερίδα η οποία τιμά το συμβόλαιο που σύναψε με τους αναγνώστες της την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της και που όσοι το «υπέγραψαν» δεν νιώθουν σήμερα προδομένοι.

Ίσως είναι η μοναδική εφημερίδα που δέχτηκε και δέχεται τόσες επιθέσεις, πιέσεις και πάσης φύσεως εκβιασμούς. Ίσως γιατί δεν πρόδωσε σε ούτε ένα φύλλο της, σε ούτε ένα άρθρο της, την πίστη στον Ελληνισμό και στην Ορθοδοξία.

Η «δημοκρατία» είναι η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε στον λεγόμενο (κακώς, ίσως) «συντηρητικό χώρο», μετά τις -όχι τυχαίες- δολοφονικές επιθέσεις που δέχτηκαν οι μεγάλοι εκδότες του χώρου, κάποια χρόνια πριν. Η εφημερίδα μας ήρθε να υπερασπίσει όλες αυτές τις αρχές και τις αξίες, τις οποίες ενστερνίζεται η πλειονότητα των Ελλήνων – οι νοικοκύρηδες, όπως τους χαρακτηρίσαμε από την πρώτη ημέρα έκδοσής μας.

Γι’ αυτό και, προς έκπληξη όλων, η «δημοκρατία» άντεξε 10 χρόνια και θα αντέξει πολύ περισσότερα. Γιατί δεν δίστασε να εναντιωθεί στους πάσης φύσεως επίδοξους «κατακτητές». Φανερούς ή μη. Γιατί δεν δίστασε να εναντιωθεί στους πάσης φύσεως προδότες της πατρίδας και της πίστης μας. Γιατί δεν δίστασε να εναντιωθεί σε πολιτικούς ή «τζάκια», σε πανίσχυρους και αδίστακτους επιχειρηματίες, και σε πάσης φύσεως ανθελληνικά συμφέροντα.

Εναντιωθήκαμε στα Μνημόνια και δικαιωθήκαμε. Σήμερα όλοι έχουν παραδεχτεί την καταστροφή που προκάλεσαν. Υπερασπιστήκαμε το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και δικαιωθήκαμε. Το «ΟΧΙ» ενός περήφανου λαού, χωρίς χρώμα. Εναντιωθήκαμε στη στρεβλή πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τασσόμενοι ακόμα και υπέρ του Brexit. Και δικαιωθήκαμε. Είναι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν τολμά σήμερα να βάλει την Τουρκία στη θέση της. Μια Τουρκία που επιβουλεύεται τα εδάφη της Ευρώπης, εν τέλει. Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν τολμά να βοηθήσει τους -γονατισμένους από την κρίση- λαούς της.

Πρωτοστατήσαμε στις αντιδράσεις για το ξεπούλημα της Ιστορίας μας στο Σκοπιανό. Και δικαιωθήκαμε. Σήμερα η γειτονική χώρα δυσκολεύεται επειδή μια άλλη χώρα, με μικρότερες ιστορικές αναφορές, της βάζει εμπόδια που οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί δεν τόλμησαν να βάλουν. Εναντιωθήκαμε σε κάθε συστημική έκφανση της πολιτικής και της οικονομικής ζωής της πατρίδας μας, που είχε και έχει στόχο να πλήξει την ίδια την ύπαρξη των Ελλήνων. Εναντιωθήκαμε στην επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων. Και θα συνεχίσουμε.

Προσφέραμε στους αναγνώστες μας για πρώτη φορά ιστορικά βιβλία που έριξαν φως στις πιο σκοτεινές και κακοποιημένες περιόδους της νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Τολμήσαμε να προσφέρουμε, για πρώτη φορά, βιβλία της Ορθοδοξίας μας. Να κρατήσουμε ζωντανή την ανάμνηση του σημαντικότερου, ίσως, ιεράρχη μας, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Δεν διστάσαμε να προσφέρουμε σε όλους τους Έλληνες τις διδαχές του αγίου Παϊσίου.

Υπηρετήσαμε πιστά τις ιδεολογικές μας αρχές, με συντεταγμένη αρθρογραφία από το πρώτο κιόλας φύλλο της εφημερίδας μας. Υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη οικονομία, τον υγιή ανταγωνισμό, το δίκαιο του επιχειρηματία αλλά και του εργαζομένου. Τιμάμε ό,τι εκφράζει τον Ελληνα. Και αυτός ο αγώνας μας δόθηκε και θα συνεχίσει να δίνεται με εσάς, τους αναγνώστες μας. Γιατί «δεν νικάς πάντα, αλλά πάντα αγωνίζεσαι, γιατί στο τέλος θα νικήσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This