Δέκα χρόνια «δημοκρατία»

Must Read

Ο Χριστός, η Ελλάδα, ο λαός, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Αυτές οι ύψιστες αξίες ήταν και παραμένουν οδηγοί μας στην πορεία που ξεκινήσαμε πριν από ακριβώς 10 χρόνια.

Η «δημοκρατία» μας σήμερα γιορτάζει μία δεκαετία προσφοράς στο σύνολο, αγώνα για το σωστό, μαχητικής και ανυποχώρητης δημοσιογραφίας. Το ξεκίνημά μας συνοδεύτηκε από απαισιόδοξα και ειρωνικά σχόλια σοβαροφανών αλλά όχι σοβαρών «αναλυτών», οι οποίοι θεωρούσαν βέβαιο ότι είναι ατελέσφορη κάθε μη συστημική εκδοτική προσπάθεια εν μέσω της μνημονιακής συμφοράς που είχε χτυπήσει την πατρίδα μας.

Αντιθέτως, εμείς θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι η ποιοτική δημοσιογραφία έχει πάντοτε χώρο σε μια πατρίδα η οποία θέλει να παραμείνει ελεύθερη και αξιοπρεπής. Γι’ αυτό προχωρήσαμε στο εγχείρημά μας και 10 χρόνια αργότερα θεωρούμε τον εαυτό μας δικαιωμένο από τις εξελίξεις.

Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις μας για τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεων της πολιτικής τάξης της χώρας ήταν ακριβείς. Τα πράγματα εξελίχθηκαν από το κακό στο χειρότερο.

Το Μνημόνιο δεν ήταν σωτηρία αλλά καταστροφή για την Ελλάδα. Η συγκυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου διέλυσε τις ατομικές ιδιοκτησίες με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ και τα αποθεματικά των ταμείων με το PSI. Οι ανοησίες περί «δημιουργικής ασάφειας» και οι «διαπραγματεύσεις» Τσίπρα – Βαρουφάκη οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών, στα capital controls και σε ακόμα πιο οδυνηρές μνημονιακές υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών πρόδωσε τη Μακεδονία μας, εκποίησε το παρελθόν και υπονόμευσε το μέλλον του έθνους. Ο εποικισμός της Ελλάδας από ισλαμιστές καταστρέφει τη χώρα. Ο εκπασοκισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι χειρισμοί της υπόθεσης της πανδημίας ξεθεμελιώνουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην οικονομία.

Η εμβέλεια της ισχύος της κριτικής μας έφτασε στο ανάκτορο του τυράννου Ερντογάν στην Αγκυρα, ο οποίος στράφηκε δικαστικά εναντίον μας. Δεν κάρπισαν οι απειλές του ημιπαράφρονα επίδοξου σουλτάνου. Δεν τον φοβηθήκαμε, έχουμε μόνο φόβο Θεού. Με την αγάπη του λαού και τον Κύριο στο πλευρό μας, ελπίζουμε να παραμείνουμε πολλά χρόνια ακόμα στις επάλξεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This