Το «Bήμα» διαψεύδει δημοσίευμά του

Στην εφημερίδα, προφανώς, έχουν πέσει... πολλά τηλεφωνήματα, τα οποία έχουν προκαλέσει πανικό

Must Read

Η χθεσινή προσπάθεια της εφημερίδας το «Βήμα» να ανασκευάσει όσα είχε δημοσιεύσει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον… αγχωμένη.

Στην εφημερίδα, προφανώς, έχουν πέσει… πολλά τηλεφωνήματα, τα οποία έχουν προκαλέσει πανικό. Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, δημοσίευσαν χθες δικαιολογίες που μοιάζουν σαν να τις έγραψε ο «πρόεδρος του Εδεσσαϊκού» με την ατυχή συνέντευξή του που έγινε «viral» στο διαδίκτυο. Θα μπορούσαν αυτές οι δικαιολογίες να διδάσκονται και από αυτά τα ΙΕΚ τύπου «Σκόιλ ελικικού» του Βρούτση.

Πάντως, σίγουρα δεν μπορούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει θέμα με τις διπλές καταγραφές των θετικών κρουσμάτων ή τελικά να κρύψουν την αλήθεια, γιατί υπάρχει και η «δημοκρατία», που όχι μόνο δημοσίευσε το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αποκάλυψε και τις διπλές συμβάσεις και όλα τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης. Αυτό ήταν και το πρόβλημα. Αν υπήρχε μόνο το δημοσίευμα στο «Βήμα», ίσως η είδηση να μην αποκτούσε τέτοια δυναμική, αλλά ευτυχώς για την αλήθεια υπάρχει και η «δημοκρατία».

Το «Βήμα» «ένιωσε την ανάγκη» να απολογηθεί, αναφέροντας: «Μέσα στον θόρυβο που προκλήθηκε “τσουβαλιάστηκαν” δύο διαφορετικά δημοσιεύματα, που ατυχώς συνέπεσαν χρονικά, υπό τον επιπρόσθετο και παραπλανητικό τίτλο τα “διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ”. Ακολούθησε το γνωστό πολιτικό πατιρντί. Αποφασίσαμε την αποχή από μια δημόσια αντιπαράθεση που διεξαγόταν σε λανθασμένη βάση, μέχρι να καθίσει ο κουρνιαχτός». Και συνεχίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι διπλά βιβλία δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά: «…υπάρχουν δύο αρχεία σε δύο διαφορετικούς φορείς και όχι διπλά βιβλία σε έναν. Ετσι όπως γίνεται η καταγραφή των στοιχείων όμως από αυτούς τους δύο φορείς οδηγεί σε αναχρονισμό της εισαγωγής τους στο σύστημα, ο οποίος θολώνει την εικόνα για τα κρούσματα».

Για την ιστορία όμως, η «δημοκρατία» συνέχισε τις αποκαλύψεις ολόκληρη την εβδομάδα, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τις αποκαλύψεις με στοιχεία. Οσον αφορά το «πολιτικό πατιρντί», αυτό είναι οι ερωτήσεις όλων των κομμάτων στη Βουλή για τις αποκαλύψεις που δείχνουν μπάχαλο, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει οργάνωση και σοβαρότητα, γιατί είναι χιλιάδες οι συνάνθρωποί μας που έχουν χαθεί από τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This