Μέτρα τώρα για την ενίσχυση του Τύπου ζητά η Ένωση Ιδιοκτητών

Must Read

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών εκφράζει για άλλη μια φορά την ανησυχία της με αφορμή το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Όπως αναφέρεται: Η Ε.Ι.Η.Ε.Α. με ιδιαίτερη λύπη και ανησυχία πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη εξέλιξη της αναστολής της ημερήσιας έκδοσης άλλης μιας ιστορικής εφημερίδας, του «ΕΘΝΟΥΣ».

Καθίσταται πλέον πασιφανές ότι η ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης του Τύπου είναι επιτακτική.

Η ΕΣΗΕΑ

Από τη μεριά της η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της τόνιζε μεταξύ άλλων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, επίσης, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του Τύπου. Η στήριξη της ελευθεροτυπίας, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, ήταν ο λόγος που τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΣΗΕΑ πρωτοστάτησε στη θέσπιση και εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, κατά τα πρότυπα των όσων ισχύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This