Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Νέα σελίδα στην ενημέρωση – Και επίσημα στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη το συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής»

Μια νέα σελίδα στην υπεύθυνη ενημέρωση - Γιώργος Μελισσανίδης: «Με σεβασμό στην παράδοση και προσήλωση στην εγκυρότητα»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Μια νέα σελίδα στο πεδίο της υπεύθυνης ενημέρωσης φιλοδοξεί να ανοίξει το ιστορικό συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής», που και επίσημα πλέον πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη.

Συμπληρώνοντας σχεδόν έναν αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας, η αρχαιότερη ελληνική οικονομική εφημερίδα εισέρχεται σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, κρατώντας τις παραδοσιακές αρχές της δημοσιογραφίας που την καταξίωσαν στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού, αλλά ενσωματώνοντας παράλληλα και τα ενημερωτικά εργαλεία του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος.

Η «Ναυτεμπορική» θα συνεχίσει να εκδίδεται ως εφημερίδα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και τον ειδησεογραφικό της ιστότοπο, που ήδη αποτελεί σημείο αναφοράς στην επιχειρηματική κοινότητα του τόπου.

«Η μία δραστηριότητα δεν αναιρεί την άλλη, αρκεί η ενημέρωση να υπάγεται στους ίδιους απαράβατους κανόνες δεοντολογίας», διευκρινίζει ο εκδότης Γιώργος Μελισσανίδης στο προσωπικό του «καλωσόρισμα» προς τους αναγνώστες που δημοσιεύεται στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Στο σημείωμά του ο κύριος Μελισσανίδης τονίζει ότι προσβλέπει στην αναβάθμιση όλων των ειδησεογραφικών μέσων του συγκροτήματος της «Ναυτεμπορικής», με «σεβασμό στη διαδρομή τους και αταλάντευτη προσήλωση στις παραδοσιακές αρχές της έγκυρης ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τον εκδότη της «Ναυτεμπορικής», επιθυμία της νέας διοίκησης είναι τα Μέσα του Ομίλου να μετεξελιχθούν σε μία τράπεζα πληροφόρησης διεθνών προδιαγραφών και να αποτελέσουν, εκτός από σημείο αναφοράς, «εργαλείο» για εκείνους που τα χρησιμοποιούν. «Πληρότητα, ακρίβεια, εγκυρότητα, αξιοπιστία, εξειδίκευση, έγκαιρη πρόγνωση και πάνω απ’ όλα αντικειμενικότητα» είναι, σύμφωνα με τον κ. Μελισσανίδη, οι αξίες στις οποίες θα βασιστεί η νέα προσπάθεια.

Αναλυτικά το σημείωμα του εκδότη της «Ναυτεμπορικής»:

Υπηρετώντας την αποστολή της Ενημέρωσης

Αγαπητοί αναγνώστες, 

Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας, όπως καλά γνωρίζετε, δεν αποτελεί προϊόν «τελευταίας κοπής». Δεν διεκδικεί εύσημα μοντερνισμού ή νεωτερικότητας. Για την ακρίβεια αποτελεί την επιτομή του κλασικού στην υπεύθυνη και νηφάλια ενημέρωση, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται όσοι εξακολουθούν να θεωρούν τη δημοσιογραφία λειτούργημα και όχι μέσον επιρροής.

Από το 1924, που εκδόθηκε το πρώτο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον Πειραιώς», μέχρι τις μέρες μας, το εκδοτικό συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής» υπηρετεί πιστά αυτές τις παραδοσιακές αρχές της έγκυρης ενημέρωσης. Και θα εξακολουθήσει να το κάνει, υπό τη νέα του διοίκηση, που με τη σειρά της εγγυήθηκε την επιβίωση όχι μόνο μίας από τις ελάχιστες ιστορικές εφημερίδες του τόπου, αλλά και της σχολής δημοσιογραφίας που αυτή πρεσβεύει και τείνει στις μέρες μας να εκλείψει.

Με επίγνωση λοιπόν της σημαίνουσας διαδρομής της και αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στην αναζήτηση μιας αξιόπιστης καταγραφής της οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας, η «Ναυτεμπορική» θα συνεχίσει να έχει ως αποστολή της να υπηρετεί την ενημέρωση. Οι δημοσιογράφοι της το γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό και είναι σήμερα όλοι εδώ, παρόντες στις επάλξεις της νέας προσπάθειας.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Έκπληξη! Μόλις ανακοινώθηκαν η παρουσιάστρια και η κριτική επιτροπή του "My style rocks"

Η «Ναυτεμπορική» θα εξακολουθήσει επίσης να αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Γιατί «η προαγωγή της υγιούς επιχειρηματικότητας», όπως έλεγε ο αείμνηστος Τζώρτζης Αθανασιάδης, «είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας».

Οι καιροί θέλησαν δυστυχώς, για μία τουλάχιστον δεκαετία, η πατρίδα μας να ταλαιπωρείται από μια ισχυρή οικονομική κρίση που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην κοινωνική, αλλά και την πολιτική ζωή. Την κρίση αυτή διαδέχθηκε στις μέρες μας μία άλλη, αυτή της πανδημίας, που μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις γεωστρατηγικές παραμέτρους, που διαρκώς μεταβάλλονται, επηρεάζοντας τις διεθνείς ισορροπίες, αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική καμπή.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το ταραγμένο τοπίο ξεκινάει η δική μας καινούργια προσπάθεια, φιλοδοξώντας να υπηρετήσει τις αρχές της υπεύθυνης ενημέρωσης. Γιατί αυτό επιβάλλει και το εθνικό συμφέρον.

Στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα οι εφημερίδες σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο αντιμετώπιζαν την τεχνολογική εξέλιξη στον χώρο της ενημέρωσης, και ειδικότερα τα «νέα Μέσα», όπως το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ως δυνητική απειλή. Όμως, την πολιτική και οικονομική «ατζέντα» της επικαιρότητας εξακολουθούσαν να τη «χτίζουν» οι εφημερίδες – ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Τώρα πια βρισκόμαστε στη σαρωτική εποχή του διαδικτύου και τα έντυπα πρέπει εκ νέου να επαναπροσδιορίσουν τον χώρο τους, τον ρόλο τους και το αναγνωστικό τους κοινό. Για εμάς το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αρκεί η ενημέρωση να υπάγεται στους ίδιους απαράβατους κανόνες δεοντολογίας. Ο όμιλός μας διαθέτει μία από τις εγκυρότερες ιστοσελίδες του οικονομικού ρεπορτάζ με τεράστια απήχηση και ταυτόχρονα μία ιστορική εφημερίδα, διαχρονικά καταξιωμένη στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού. Στοχεύουμε στην αναβάθμιση και των δύο, προσβλέποντας στη διαρκή αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες μας. Παλαιούς και νέους.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Θνήσκε υπέρ πατρίδος

Επιθυμία μας είναι τα Μέσα αυτά να μετεξελιχθούν σε μία τράπεζα πληροφόρησης διεθνών προδιαγραφών και να αποτελούν -εκτός από σημείο αναφοράς- και «εργαλείο» για εκείνους που τα χρησιμοποιούν. Πληρότητα, ακρίβεια, εγκυρότητα, αξιοπιστία, εξειδίκευση, έγκαιρη πρόγνωση και πάνω απ’ όλα αντικειμενικότητα είναι αυτά για τα οποία θα εργαστούμε, με στόχο να προσφέρουμε ποιοτική ενημέρωση στους αναγνώστες μας.

Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, ιστορικά συνυφασμένη με την ύπαρξη της «Ναυτεμπορικής», επιχειρούμε μια νέα αρχή.

Σε αυτό το ωραίο ταξίδι της ενημέρωσης

σας θέλουμε όλους δίπλα μας!

Γιώργος Μελισσανίδης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανηγυρίζουν οι γείτονες για το προκλητικά φιλοτουρκικό άρθρο των «Νέων»

Την ώρα που η Άγκυρα μας απειλεί καθημερινά και μας προκαλεί με κάθε μέσο,...

Τι τρέχει με την εκπομπή της Μιχελιδάκη στο Οpen

Τι γίνεται με τη Μάριον και το Open; Κόβεται η Μιχελιδάκη; Μετά τους τίτλους...

Έκπληξη! Μόλις ανακοινώθηκαν η παρουσιάστρια και η κριτική επιτροπή του “My style rocks”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χάρη Λεμπιδάκη το οποίο αποκάλυψε στην εκπομπή "Καλύτερα δεν...

Γιώργος Λιανός: Το βίντεο που ανέβασε από την προετοιμασία των παικτών για το All...

Οι προετοιμασίες για το All Star Survivor βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς όπως αναμένεται...

Οι αδελφές Μάνδρου μοιάζουν «σαν δυο σταγόνες νερό»!

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εμφανίστηκε σήμερα η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου, για να μιλήσει...

Θνήσκε υπέρ πατρίδος

Διαβάστε στην «Εστία»: 110 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη στο πεδίο...

Τα 364 παιδιά «φαντάσματα» του πατέρα Αντωνίου!

Διαβάστε στην «Espresso»: Οι «μαύρες τρύπες» στα μητρώα ανηλίκων της ΜΚΟ «δείχνουν» το κόλπο...

Ντροπή κύριε Μητσοτάκη!

Σήμερα στη «δημοκρατία»: Οργισμένη επιστολή του ΕΝΔΙΣΥ στον πρωθυπουργό και τον Χατζηδάκη - «Γεμίσατε...

Απόψε στη «Δίκη στο Open»: Η σκοτεινή πλευρά του Μουντιάλ – Παγκόσμια πρωταθλήτρια απλήρωτων...

Η  «Δίκη στο Open», στη νέα εποχή. Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9...

Ο χάρτης που πόνεσε την Άγκυρα: Η Αίγυπτος αναγνωρίζει το FIR Αθηνών

Διαβάστε στην «Εστία»: Ιδού γιατί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη στην Τρίπολη και...

Παιδικά εξπρές του μεσονυκτίου!

Σήμερα στην «κυριακάτικη δημοκρατία»: Με σφραγίδα του κράτους η παράδοση ανηλίκων σε ανεξέλεγκτες ΜΚΟ...

Ήθελαν και να τον… παρασημοφορήσουν!

Διαβάστε στην «Εστία»: Ευτυχώς που ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα...

Άγιος… Νώε

Διαβάστε στην «Espresso»: Βλασφημία! - Ο πατέρας Αντώνιος έφτιαξε τον εαυτό του να πρωταγωνιστεί...

Πανικός για το φάντασμα του Άδωνι!

Σήμερα στη «δημοκρατία»: Σβήνουν τα ίχνη της σκανδαλώδους επιδότησης 750.000 ευρώ - Σάλος με...

Πολίτες απειλούν να πυρπολήσουν τους διαχειριστές των κόκκινων δανείων!

Διαβάστε στην «Εστία»: Οργή και αγανάκτηση για τις αυξήσεις 25% στις μηνιαίες δόσεις συμβάσεων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαριέτα Φουρεράι: Είδαμε για πρώτη φορά την μητέρα της Ελένης Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης...

Νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια αισθητός και στην Αθήνα! – Λέκκας: «Περιπλέκεται τώρα το θέμα…»

5 Ρίχτερ το μέγεθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - «Αυτόν τον σεισμό τον αντέχουν τα κτήρια, συνιστώ ψυχραιμία, δε νομίζω να φτάσουμε σε πολύ μεγάλα μεγέθη»

«Φιλανθρωπική» μπίζνα του Λούλη με την «Κιβωτό»

To «κουτί της Πανδώρας» άνοιξε και πλέον οι αποκαλύψεις...

NEWSROOM