Τετάρτη 23/6/2021

Ο Μαστοράκης την πέφτει στο Γαβρά και στον…Μπαρουφάκη!

Ο Νίκος Μαστοράκης, ίνδαλμα της ελληνικής τηλεόρασης και του κινηματογράφου, πήρε τον λόγο και κατακεραύνωσε με μια κυνική ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, την πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά. Το φιλμ «Ενήλικοι στην αίθουσα» αναφέρεται σε όλες τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του χρέους.

Η ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι» καταγράφει το παρασκήνιο σε Βρυξέλλες και Αθήνα ενώ αποτυπώνει και την κρίσιμη περίοδο του δημοψηφίσματος.

Στην ανάρτησή του ο Νίκος Μαστοράκης χαρακτηρίζει την ταινία βαρετή και ανόητη ενώ καλεί τους εισαγγελείς να διευρευνήσουν γιατί το συνολικό κόστος της ταινίας καταγράφεται σε 630.000 ευρώ, πόσο που εισέπραξε ως 30% του γενικού κόστους από τον Νίκο Παππά ο διάσημος σκηνοθέτης.

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ: Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΤΑΙ

Αφόρητη πλήξη έφερε στο φεστιβάλ της Βενετίας ο Γαβράς και το έσχατο low budget πόνημά του με ήρωα έναν ανόητο, φαύλο, μπουφόνο, κάποιον Μπαρουφάκη που ήθελε να γίνει celeb. Η ταινία του Γαβρά (για τον οποίο έχω ακόμη άκρατο θαυμασμό από την εποχή του «Ζ» και μόνο γι αυτή την ταινία) εσφαγιάσθη από τους κριτικούς (σημειώστε, τους μη κομμουνιστές και υστεροαριστερούς) και ίσως κερδίσει το βραβείο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) της πιο βαρετής και ανόητης ταινίας της χρονιάς. Εδώ και χρόνια, κάθε φιλμ του βετεράνου Γαβρά ήταν χειρότερο από το προηγούμενο, φαίνεται όμως ότι έπιασε πάτο με το Μπαρουφάκειο εγχείρημα.

Ντρέπομαι που, έστω και περιφερειακά, η ταινία αυτή εφάπτεται της Ελλάδας και επειδή μαθαίνω από τα ΜΜΕ ότι το budget της ήταν μόνο 630,000 ευρώ, θυμάμαι ότι αυτό το ποσόν ακριβώς εισέπραξε ο Γαβράς από τον άθλιο, τότε, υπουργό Παππά ως το «30% του γενικού κόστους.» Προτρέπω τους καλούς εισαγγελείς να ερευνήσουν πώς ακριβώς το «γενικό κόστος» φουσκώθηκε έτσι που να εισπράττει ο Γαβράς τελικά το 100%. Με δεδομένο ότι η ταινία δεν προβάλλει τη χώρα, τον πολιτισμό ή τον τουρισμό, γιατί ο Παππάς βιάστηκε να «χρηματοδοτήσουμε» τον Γαβρά

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ