Πολλές οι… συμπτώσεις (ενόψει και της ΔΕΘ) με NOVA, ΕΡΤ, Μαρινάκη και ΠΑΟΚ κύριε Μητσοτάκη

Must Read

Υπάρχει μια σειρά από… σατανικές συμπτώσεις εδώ και ένα χρόνο, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη και έχουν για την ώρα κατάληξη στα εξής:

Α. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο και εσχάτως ανακοίνωσε ότι όλα τα παιχνίδια του θα μεταδοθούν από το PAOK TV.

Β. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε πρόταση ύψους 45 εκατ. ευρώ για την αγορά της Forthnet (Nova) και πηγές της αγοράς θεωρούν πως συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να προχωρήσει το deal.

Ηδη από την πλευρά του ΠΑΟΚ (σας ενημερώσαμε σχετικά), στο άκουσμα της είδησης, υπάρχουν σφοδρότατες αντιδράσεις και, εμμέσως πλην σαφώς, καλούν τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να παρέμβει στο «ασυμβίβαστο» που θα δημιουργηθεί αν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αγοράσει το συνδρομητικό κανάλι το οποίο αυτή τη στιγμή έχει τα δικαιώματα εννέα (!) ομάδων της Super League.

Ας θυμηθούμε όμως πως φτάσαμε έως εδώ, μέσα από μία σειρά «συμπτώσεων» οι οποίες χρονολογούνται από πέρυσι το καλοκαίρι.

  1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε πέρυσι τον Ιούνιο με βάση την αναδιάρθρωση των κατηγοριών να έπαιρνε τα δικαιώματα όλων των ΠΑΕ η NOVA και εν συνεχεία με ένα ποσό περίπου 30 εκατ. ευρώ να αγόραζε η ΕΡΤ από εκείνη κομμάτι του «πακέτου» ώστε να μοιράζονταν το κόστος. Η συμφωνία με το συνδρομητικό είχε φτάσει πολύ κοντά, όμως τελευταία στιγμή για άγνωστο λόγο η NOVA έκανε πίσω. Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε –για να μην πάρει το OPEN του Ιβάν Σαββίδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων και δημιουργηθεί ασυμβίβαστο, όπως οι ίδιοι οι τότε κυβερνώντες ανέφεραν δημόσια- να βάλει μόνη την ΕΡΤ στο «παιχνίδι» και να ξοδέψει η Δημόσια Τηλεόραση περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.
  2. Λίγο πριν από τις εκλογές η τότε διοίκηση της ΕΡΤ συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Το ποσό που αφορούσε τον ΠΑΟΚ ξεπερνούσε τα 7 εκατ. ευρώ κι αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά του Ολυμπιακού, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να φτάνει με δύο καταγγελίες μέχρι και τον Αρειο Πάγο. Με την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, φάνηκε ότι αυτή η συμφωνία δεν επρόκειτο να προχωρήσει. Η ΝΔ έλεγε ότι το θέμα αφορούσε συνολικά τα κονδύλια που είχαν δαπανηθεί –αλλά και υποσχεθεί από τους ΣΥΡΙΖΑίους να δοθούν τη νέα σεζόν- συνολικά για τις ΠΑΕ, όμως στην πορεία φάνηκε ξεκάθαρα ότι βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης ήταν να μην υλοποιηθεί η «βαριά» συμφωνία για τα 7 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ.
  3. Το συμβόλαιο του ΠΑΟΚ με το συνδρομητικό είχε τελειώσει, αλλά η NOVA επανήλθε με μία πρόταση η οποία ουσιαστικά εξόργισε τους ανθρώπους του πρωταθλητή Ελλάδος. Ηταν της τάξης των 4,7 εκατ. ευρώ ετησίως, σχεδόν δύο εκατ. ευρώ λιγότερα από όσα παίρνουν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Κι αν ισχυριστεί κάποιος πως αυτή ήταν πρόταση με βάση πως κρίνει μια εταιρεία την δυναμική μιας άλλης στο συγκεκριμένο προϊόν, η ανακοίνωση που ακολούθησε από την πλευρά της NOVA υπήρξε τουλάχιστον προσβλητική για τον ΠΑΟΚ. Εκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το συνδρομητικό κανάλι το οποίο έως τώρα δεν συνήθιζε (το αντίθετο) να βγαίνει στην «κόντρα» και μάλιστα με επίσημο τρόπο, το έπραξε σαν να μην ενδιαφερόταν καθόλου για τους χιλιάδες συνδρομητές της Βόρειας Ελλάδος και μόνο, φίλους του ΠΑΟΚ. Αντιμετώπισε τον Δικέφαλο του Βορρά σαν «αντίπαλο» και όχι ως μία ακόμη υποψήφια προς συνεργασία μεγάλη ΠΑΕ.
  4. Οι σχέσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Forthnet Πάνου Παπαδόπουλου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι άριστες εδώ και χρόνια, κάτι πολύ γνωστό στον χώρο. Οι πληροφορίες που πρώτο το newsbreak.gr αποκάλυψε ανέφεραν ότι άνθρωποι της NOVA ήταν απολύτως ενήμεροι για το επενδυτικό ενδιαφέρον του κ. Μαρινάκη. Το οποίο από προχθές έγινε ξεκάθαρα γνωστό αφού ήρθε στο φως η είδηση για την πρόταση που έχει καταθέσει στις τράπεζες. Όλα αυτά ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά από την ανακοίνωση του συνδρομητικού κατά του ΠΑΟΚ και της ουσιαστικής αδυναμίας του Δικεφάλου να βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο ανάλογο της αξίας του και από την NOVA αλλά και από την ΕΡΤ μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την κατάργηση της προηγούμενης συμφωνίας ως μη συμφέρουσας για το ελληνικό δημόσιο.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση, έχοντας ολοκληρώσει αυτό το παζλ των «συμπτώσεων», το ρεπορτάζ λέει ότι οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ είναι έξω φρενών. Και ουσιαστικά με τις διαρροές «καλούν» τον Λευτέρη Αυγενάκη, επί της ουσίας τον Κυργιάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση για το «ασυμβίβαστο». Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο στην ατζέντα των απαντήσεων που πιθανότατα θα κληθεί να δώσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This