Θηλυκά «κομάντος» στη μάχη της είδησης! Οι πολεμικές ανταποκρίτριες στην Ουκρανία

Must Read

Στο μέτωπο του πολέμου, ανάμεσα στα βομβαρδισμένα τοπία και στους απελπισμένους κατοίκους που βιώνουν εφιαλτικές στιγμές «ρίχτηκαν» τα τελευταία 24ωρα οι Ελληνίδες δημοσιογράφοι, που μεταδίδουν αδιάκοπα το κλίμα που επικρατεί στις ουκρανικές πόλεις και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα.

Αψηφώντας τους κινδύνους, οι γυναίκες δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και με τη βοήθεια των συνεργείων τους καταγράφουν σπαρακτικές εικόνες από τη δίνη του πολέμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με μόνα εφόδια τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα κράνη τους, οι πολεμικές ανταποκρίτριες μεταφέρουν τα δραματικά γεγονότα και αποδεικνύουν ότι ο πόλεμος δεν είναι ανδροκρατούμενος τομέας. Εκτεθειμένες στον υπέρτατο κίνδυνο, κάνουν συνδέσεις με τα τηλεοπτικά κανάλια από το Κίεβο, τη Λβιβ και τις υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί από τα πυρά του πολέμου, υπό τον ήχο των σειρήνων που κάνουν και τους πιο ψύχραιμους να λυγίσουν.

Ανάμεσα σε οδοφράγματα, στρατό, σστυνομία, συρματοπλέγματα, σπαρακτικές κραυγές και αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς, οι ανταποκρίτριες της χώρας μας μεταφέρουν με κίνδυνο της ζωής τους τις εξελίξεις που διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα στο επίκεντρο των εχθροπραξιών, αλλά και τις αντιδράσεις των ξεριζωμένων κατοίκων, που προσπαθούν μέσα στην απελπισία να σώσουν τις ζωές τους και τις οικογένειές τους, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πέσουν νεκροί.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του Open βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Ουκρανία μεταδίδοντας με αυτοθυσία συγκλονιστικές εικόνες από το μέτωπο σε 24ωρη ειδησεογραφική κάλυψη, που καλύπτει όλες τις πόλεις που χτυπήθηκαν.

Η Γεωργία Λαγού βρίσκεται στην Οδησσό και καταγράφει καθημερινά το ρεπορτάζ από την πόλη που έχει δοκιμαστεί τις τελευταίες ημέρες από τα ρωσικά στρατεύματα. Μαζί με τον οπερατέρ Παναγιώτη Λιανό και τον ηχολήπτη Μπάμπη Γεωργάτο μεταδίδουν τις τραγικές στιγμές του πολέμου από τα βομβαρδισμένα εδάφη και την απελπισία στο βλέμμα των αμάχων.

Γεωργία Λαγού

Αλλά και από τη Λβιβ μεταφέρουν τη φρίκη του πολέμου η Αδαμαντία Λιόλου με τον οπερατέρ Δημήτρη Τσιόπλο. Η πόλη προετοιμάζεται για τα χειρότερα, με τις συνδέσεις της δημοσιογράφου να γίνονται από μουσεία και εκκλησίες που έχουν μετατραπεί σε καταφύγια, ώστε να φυλάξουν τους δεκάδες χιλιάδες αμάχους που κινδυνεύουν από τους βομβαρδισμούς.

Αδαμαντία Λιόλιου

Στη Λβιβ βρίσκεται και η απεσταλμένη του Alpha Ηρώ Καριοφύλλη καταγράφοντας τα κύματα προσφύγων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και την πατρίδα τους, αφού η πόλη βρίσκεται κοντά στην Πολωνία. Υπό τον φόβο ότι θα πέσει το Κίεβο, η πόλη προετοιμάζεται για τα χειρότερα, με τη δημοσιογράφο να μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Ηρώ Καριοφύλλη

Για το τηλεοπτικό κανάλι Star, η Λευκή Γεωργάκη έχει ταξιδέψει στο Κίεβο, απ’ όπου μεταδίδει τον παλμό του πολέμου. Με το συνεργείο της, Κωνσταντίνο Ντονούκη, Αλέξη Πόνσε και Τάσο Τσιάμη, μεταφέρουν στη χώρα μας τις δραματικές σκηνές από τους βομβαρδισμούς, την ώρα που οι κάτοικοι βλέπουν τα σπίτια τους και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται μέσα στα συντρίμμια.

Λευκή Γεωργάκη

Αλλά και στα σύνορα της Ουκρανίας ανταποκρίτριες από την Ελλάδα μεταφέρουν τις προσφυγικές ροές και την προσπάθεια των υπόλοιπων χωρών να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τον ξεριζωμένο λαό. Η Τζίνα Στασινοπούλου από τον ΑΝΤ1 βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας και με τη βοήθεια του οπερατέρ της Μάριου Τζομπανίδη καταγράφει τις ουρές χιλιομέτρων από τα αυτοκίνητα που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα που βρίσκεται στη δίνη του πολέμου.

Τζίνα Στασινοπούλου

Το δράμα των προσφύγων

Στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 Φωτεινή Νάσου με τον οπερατέρ της Γιάννη Καρβουνόπουλο συναντούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους με βαλίτσες στα χέρια και με τα παιδιά τους αγκαλιά, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Φωτεινή Νάσου

Τέλος, από την ΕΡΤ βρίσκονται στην Ουκρανία τέσσερις ανταποκρίτριες, που καταγράφουν καθημερινά μαζί με τα συνεργεία τους το πολεμικό κλίμα και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται οι πόλεις. Η Ευτυχία Πενταράκη με τους τεχνικούς της Γιάννη Κολιγλιάτη και Τάσο Χρονόπουλο βρίσκονται στο Κίεβο όπου, όπως λένε, οι ήχοι από τις σειρήνες δεν συνηθίζονται ποτέ. Με κίνδυνο της ζωής τους, οι απεσταλμένοι στην ουκρανική πρωτεύουσα μεταδίδουν τις δραματικές εξελίξεις και τα πλάνα που στέλνουν στην Ελλάδα κόβουν την ανάσα.

Ευτυχία Πενταράκη

Την ίδια ώρα, στην Οδησσό βρίσκεται για την ΕΡΤ η Αλεξία Καλαϊτζή, που μαζί με τον καμεραμάν Κώστα Σταματίου, τον ηχολήπτη Γιώργο Μποτζόρη και τον οδηγό τους Στέφανο Στράντζια καταγράφουν τον παλμό του πολέμου μια ανάσα από τα οδοφράγματα.

Αλεξία Καλαϊτζή

Η Ελβίρα Κρίθαρη μεταδίδει με τη βοήθεια του οπερατέρ της Κώστα Δελδήμο τις εικόνες από τη Λβιβ, μία πόλη που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, αφού οικογένειες από διάφορες πόλεις βρίσκονται στα καταφύγιά της.

Ελβίρα Κρίθαρη

Τέλος, η Κάτια Αντωνιάδη βρίσκεται στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας και καλύπτει την υποδοχή των προσφυγικών ροών μαζί με τον οπερατέρ της Αγγελο Μισιρλή. Οι εικόνες των ξεριζωμένων ανθρώπων, των ασυνόδευτων παιδιών και των απελπισμένων ματιών που αναζητούν τους δικούς τους αποδεικνύουν με ανάγλυφο τρόπο τη φρίκη του πολέμου.

Κάτια Αντωνιάδη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This