Ντροπή: Η ΕΣΗΕΑ δεν τόλμησε να γράψει το όνομα του Κούγια στην ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσής του σε δημοσιογράφο

«Καταδικάζει» χωρίς καν να αναφέρει το όνομά του!

Must Read

Προ 24ώρων και κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου για βιασμούς σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, εξαπέλυσε πρωτοφανή και αήθη επίθεση στη δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών» Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Η δημοσιογράφος είχε πάρει συνέντευξη (αυτή κατά την ίδια, ήταν και η μοναδική εμπλοκή της στην υπόθεση) από τον άνθρωπο που ξεκίνησε (Νίκος Σ.) τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς να τον αναφέρει, αλλά φωτογραφίζοντάς τον και επικαλούμενος αυτή τη συνέντευξη ο γνωστός ποινικολόγος έβαλε στο στόχαστρο τη Ναταλί Χατζηαντωνίου, χαρακτηρίζοντάς την ως «σκευωρό» και υποστηρίζοντας ότι κατασκεύασε την υπόθεση μαζί με έναν «κύκλο ανθρώπων».

«Ο εντολέας μου υποπτεύεται ότι η Ναταλί Χατζηαντωνίου μαζί με τη Μαρία Κουρτέση, και έναν κύκλο ανθρώπων κατασκεύασαν αυτή την υπόθεση», είπε για την ακρίβεια ο κ. Κούγιας, εντός της δικαστικής αίθουσας και ενώπιον της έδρας, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος.

Μετά απ’ όλα αυτά, η ΕΣΗΕΑ, το όργανο που υποτίθεται θα έπρεπε να προστατεύει τους δημοσιογράφους, έβγαλε μια… χλιαρή ανακοίνωση, εκφράζοντας μεν «έντονη δυσαρέσκεια» για τη στοχοποίηση της Ναταλί Χατζηαντωνίου, αλλά χωρίς καν να αναφέρει το όνομα του Αλέξη Κούγια!

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την στοχοποίηση της συναδέλφου Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον συνήγορο του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη και, μάλιστα, κατά την εξελισσόμενη διαδικασία στο ακροατήριο του Δικαστηρίου. Το καθήκον της υπεράσπισης έχει όρια, δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτο ούτε ανέλεγκτο.

Το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται συστηματικά το ρεπορτάζ σκευωρία και οι δημοσιογράφοι σκευωροί δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Και δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν. Αντίστοιχα, στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να στοχοποιήσουν ρεπορτάζ και δημοσιογράφους. Τα φαινόμενα αυτά μας βρίσκουν αντίθετους. Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This