Γιώργος Παπαδάκης: «Οι εθελοντές έσωσαν το σπίτι μας»

«'Eχουν τους πυροσβέστες με πολύ χαμηλούς μισθούς»

Must Read

Παρ ολίγον πυρόπληκτος θα ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης καθώς το σπίτι του στην Πεντέλη κινδύνευσε να καεί από την καταστροφική φωτιά που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα και περιουσίες. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος, μίλησε στην εκπομπή του Open«Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» για όσα βίωσε την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά, ενώ όπως τόνισε οι πυροσβέστες και οι εθελοντές είναι ήρωες που ρίχτηκαν στη μάχη με αυτοθυσία και με χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

«Γνωρίζουμε όλοι για την κλιματική αλλαγή ειδικά όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία.  Το θέμα είναι τι προετοιμασία κάνεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο των καταστροφών που θα έρθουν από την κλιματική αλλαγή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, δεν είναι να ρίχνουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε την επόμενη καταστροφή, γιατί είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει επόμενη καταστροφή», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης και πρόσθεσε:

«Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες. Είναι άνθρωποι  που δεν τους υπολογίζουμε, δεν τους σκεφτόμαστε, τους έχουν με πολύ χαμηλούς μισθούς, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό» είπε και σημείωσε ότι οι ίδιοι ήταν τυχεροί σε σχέση με άλλους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες:

«Ήρθε η αστυνομία και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε. Επιστρέψαμε όταν εκτιμήσαμε ότι θα είμαστε εντάξει. Η φωτιά έτρεχε με τρομερή ταχύτητα. Εμείς ήμασταν τυχεροί. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαθαν μεγάλες ζημιές», συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπαδάκης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This