Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Θα διερευνήσει (;) o Ιωάννης Λιανός την υπόθεση του πρακτορείου Άργος

Την πρόθεσή του να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε σχέση με την υπόθεση του πρακτορείου διανομής Τύπου Άργος, γνωστοποίησε ο νέος πρόεδρος Ιωάννης Λιανός μέσα από σχετικό δελτίου Τύπου.

Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνει κανείς από το κείμενο που κοινοποιήθηκε στα μέσα και στο οποίο περιγράφονται καταρχάς οι κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τον Ιούνιο, δηλαδή επί προεδρίας Βασιλικής Θάνου, μετά την απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Άργος, καθώς πιθανολογήθηκε -μεταξύ άλλων- η παράβαση της καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης, όπως και αυτή της αδικαιολόγητης άρνησης πώλησης.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, πράγματι, μετά τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση πραγματοποίησης οικονομικού ελέγχου και τη σύνταξη σχετικής έκθεσης αναφορικά με την Άργος, ενώ στη συνέχεια ανετέθη στον εμπειρογνώμονα που πληρούσε τα κριτήρια η εκπόνηση της σχετικής έκθεσης.

Κοινοποίηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» μη εμπιστευτική εκδοχή της έκθεσης, σύμφωνα με τη διαδικασία, κοινοποιήθηκε στα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία έλαβαν τις προηγούμενες μέρες και επιστολή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με το εάν έχουν εκκινήσει οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, οι οποίες βάσει του διατακτικού της συγκεκριμένης απόφασης πρέπει να ολοκληρωθούν εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Λιανός θα συνεχίσει την υπόθεση με πνεύμα εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία μιας αγοράς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς τον Τύπο κανένα πολίτευμα δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται και δεν είναι δημοκρατικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ